AMAZON STUDIOS
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

5 σειρές -εκτός του Rings of Power- που πρέπει να δεις στο Amazon Prime

To The Rings of Power είναι η πιο δημοφιλής σειρά του Amazon Prime αυτή τη στιγμή, εμείς όμως σου προτείνουμε ακόμα πέντε.

Το Amazon Prime Video είναι δεύτερο σε εγγεγραμμένους χρήστες στον κόσμο, ακριβώς πίσω από το Netflix. Στην Ελλάδα όμως δεν έχει κερδίσει τόσο το κοινό του. Μέχρι την έλευση του The Rings of Power οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά. Πόσες άλλωστε πλατφόρμες περιεχομένου να αντέξουμε;

Ψάξαμε λοιπόν στον κατάλογο του Amazon Prime Video και ξεδιαλέξαμε πέντε από τις καλύτερες σειρές που στριμάρουν αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα.

The Boys

Φανταστείτε το The Boys ως το παιδί του Watchmen και του Game of Thrones, on acid. Πρόκειται για μία υπερηρωική παράνοια, που αν την αρχίσεις δεν τη χορταίνεις και που τυχαίνει να είναι και μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές των τελευταίων ετών. Τα έχουμε πει όμως αναλυτικά εδώ και εδώ. Μέσα στο 2023 μάλιστα θα γίνει πιθανότατα διαθέσιμη και η spin-off σειρά του, το Gen V.

This is Us

Αν έπρεπε να πούμε δύο πράγματα για το This is Us, αυτά θα ήταν ότι αφηγείται τη ζωή της οικογένειας Pearson μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών και το ότι θα σε κάνει να κλάψεις με μαύρο δάκρυ σε κάθε επεισόδιο. Η σειρά αποκαλύπτει πως και τα πιο ασήμαντα γεγονότα επηρεάζουν τη ζωή και μπορούν να υπερβούν τον χρόνο, τις αποστάσεις ακόμα και τον θάνατο. 

The Great

Το The Great είναι ένα σατιρικό δράμα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα -κάτι αντίστοιχο με το The Favourite, αλλά ακόμα πιο κοντά στο Marie Antoinette. Πραγματεύεται την άνοδο της Μεγάλης Αικατερίνης, της μακροβιότερης ηγεμόνα στην ιστορία της Ρωσίας, την οποία υποδύεται η φανταστική Elle Fanning, ενώ η Gillian Anderson υποδύεται τη μητέρα της. Φέτος ήταν μάλιστα υποψήφιο για 4 Emmys.

Undone

Το Undone είναι μία ιδιαίτερη animated δραματική κωμωδία, που δεν έχει ακουστεί όσο της αξίζει. Από την Kate Purdy και τον Raphael Bob-Waksberg, του BoJack Horseman, μόνο κάτι καλό μπορείς να περιμένεις.

Το Undone εξερευνά την ελαστική φύση της πραγματικότητας μέσα από την Alma, μια 28χρονη κάτοικο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Όταν σχεδόν πεθαίνει σε τροχαίο, η Άλμα ανακαλύπτει ότι έχει μια νέα σχέση με τον χρόνο. Αναπτύσσει αυτήν τη νέα ικανότητά της ώστε να ανακαλύψει την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα της.

Paper Girls

Το Paper Girls θα μπορούσες να το συστήσεις ως μία θηλυκή εκδοχή του Stranger Things. Αυτό είναι μόνο όμως το πρώτο γκεστάλτ. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου κόμικ του ο Brian K. Vaughan, ενός από τα καλύτερα κόμικ της τελευταίας δεκαετίας.

Εκεί που οι Erin, Mac, Tiff και KJ μοιράζουν εφημερίδες την επομένη του Halloween του 1988, βρίσκονται να ταξιδεύουν κατά λάθος στον χρόνο. Προσπαθώντας να επιστρέψουν στο 1988, θα γνωρίσουν χρονοταξιδιώτες που πολεμούν για τον έλεγχο της ροής του χρόνου, θα βρεθούν αντιμέτωπες με το μέλλον τους και θα παλέψουν με την πραγματικότητα του πώς εξελίχθηκε η ζωή τους. Η σειρά δυστυχώς δεν ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.