Photo Credit: Warrick Page/SHOWTIME
ΛΙΣΤΕΣ
SPONSORED

5 σειρές με μυστήρια, εγκλήματα και γκάνγκστερ που μπορείς να δεις τώρα

Πέντε τέτοιες σειρές για να ταιριάξεις ιδανικά με καναπέ, κουβέρτα και ζεστή σοκολάτα.

Πάντοτε είναι ιδανική εποχή για καλές σειρές μυστηρίου, εγκλημάτων ή/και με γκάνγκστερ, όμως η εποχή του χειμώνα είναι η ιδανικότερη.

Παρακάτω θα βρεις πέντε τέτοιες σειρές για να ταιριάξεις με καναπέ, κουβέρτα και ζεστή σοκολάτα.

Bloodlands

Ο Tom Brannick που υποδύεται ο James Nesbitt, ένας ντετέκτιβ από τη Βόρεια Ιρλανδία, διαπιστώνει πως μία απαγωγή συνδέεται με μία παλιά υπόθεσή του, σχετική με την εξαφάνιση της γυναίκας του. Θα μπορέσει στη νέα σεζόν να συνεχίσει τη ζωή του αφήνοντας στην άκρη για πάντα το σκοτεινό παρελθόν του;

Και οι 2 σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμες στην COSMOTE TV.

American Gigolo

Ο Jon Bernthal πρωταγωνιστεί ως Julian Kaye —ένας ρόλος που ερμήνευσε για πρώτη φορά ο Richard Gere— στη σειρά του Showtime, προσαρμογή της ομώνυμης ταινίας του Paul Schrader του 1980.

Ανιχνεύοντας μία κάπως παρόμοια ιστορία, αλλά από μια διαφορετική χρονική προοπτική, η σειρά οκτώ επεισοδίων ακολουθεί τον άλλοτε σεξεργάτη Kaye αφού έχει εκτίσει μία ποινή φυλάκισης 15 ετών για έναν φόνο που δεν διέπραξε.

Τώρα πρέπει να προσπαθήσει να ξαναφτιάξει τη ζωή του και να ανακαλύψει ποιος τον έβαλε πίσω από τα κάγκελα και γιατί. Η Gretchen Mol και η Rosie O’Donnell πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων μαζί με τον Bernthal.

Ο Bernthal είναι από μόνος του λόγος για να δούμε το οτιδήποτε, όμως στη συγκεκριμένη διασκευή έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε το πώς μπορεί να μεταφερθεί η ιδέα μίας ταινίας που είχε συλλάβει τόσο καλά το πνεύμα της εποχής της στο σήμερα.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV.

Karen Pirie

Και εκεί που νόμιζες ότι τα είχες δει όλα με τις σειρές ντετέκτιβ έρχεται το αναζωογονητικό Karen Pirie και βάζει στο κέντρο του μία νεαρή γυναίκα. Μετά την προαγωγή της στη Μονάδα Ιστορικών Υποθέσεων της Αστυνομίας της Σκωτίας, η Karen Pirie ανοίγει ξανά την ψυχρή υπόθεση της δολοφονίας μίας σερβιτόρας, και σιγά-σιγά ανακαλύπτει ελαττώματα στην αρχική έρευνα του 1995.

Tartan Noir δράμα (σκωτσέζικης προελεύσεως δηλαδή) που προσπερνά την πεπατημένη των αστυνομικών σειρών παγωμένων υποθέσεων, με έναν συνεκτικό τρόπο αφήγησης που δεν βασίζεται σε ενοχλητικά φλάσμπακ. Επίσης, χωρίς να επιμένει άγαρμπα με τις κοινωνικές και πολιτιστικές ανισότητες η σειρά κάνει τη δεκαετία του ’90 —αυτή την αισιόδοξη και χαρούμενη δεκαετία για τόσους πολλούς— να μοιάζει με τον Μεσαίωνα. Ανέλπιστα καλό.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV.

So Help Me Todd

Ως παιδί ο Todd δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ιδιωτικός ντετέκτιβ. Ως ενήλικας πλέον, ο Todd κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να ανελιχθεί επαγγελματικά. Μοναδικό αγκάθι στη ζωή του είναι η μητέρα του που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον ελέγχει. Έτσι, όταν του προτείνει μια δουλειά ως εσωτερικός ερευνητής στην επιχείρησή της, εκείνος συμφωνεί με την προϋπόθεση πως θα τον αφήσει να είναι ο εαυτός του.

Κράμα κωμωδίας και δράματος, δικαστικού show και μυστηρίου φόνων, με την υπέροχη Marcia Gay Harden που ανεβάζει πάντα το επίπεδο σε ό,τι συμμετέχει.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV.

Gangs of London

Μεγάλο χιτ για τη βρετανική τηλεόραση που ταξίδεψε τον κόσμο το 2020 και μπορεί ακόμα να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι το πιο μακελευτικό ματσούκι που έχει δει ποτέ η τηλεόραση. Στη 2η σεζόν υπάρχει μία βασική μετατόπιση, αυτή της σκυτάλης που παίρνει ο σκηνοθέτης Corin Hardy (The Nun) από τον Gareth Evans (The Raid). Ο δεύτερος έχει υπάρξει μάστορας στη δράση, οπότε θα δούμε πώς θα τα πάει ο αντικαταστάτης του σε μία τόσο απαιτητικών χορογραφιών σειρά.

Η σύνοψη της 2ης σεζόν είναι η εξής: Μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Wallace Dumani, η τάξη πλέον απουσιάζει παντελώς και ένα πυρετώδες χάος απειλεί την πόλη με την αναρχία των συμμοριών. Καθώς οι Investors μπαίνουν στο παιχνίδι, ένας νέος αρχηγός συμμορίας αναλαμβάνει να αποκαταστήσει το status quo.

Και οι 2 σεζόν της σειράς είναι διαθέσιμες στην COSMOTE TV.