Instagram Survivor Greece
ΛΙΣΤΕΣ

7 τύποι παικτών που συναντάς σε κάθε reality

Η συνταγή της επιτυχίας είναι πλέον γνωστή για κάθε reality, που σέβεται τον εαυτό του.

Δεν έχει μάθει μόνο η τηλεόραση να «διαβάζει» το μυαλό του τηλεοπτικού κοινού τα τελευταία χρόνια, σερβίροντάς του ακριβώς αυτό που θέλει να δει, αλλά έχει καταφέρει και το ίδιο το κοινό να προβλέπει καταστάσεις και τις περισσότερες φορές γνωρίζει πάνω κάτω τι να περιμένει από κάθε πρόγραμμα.

Στην περίπτωση των παιχνιδιών reality για παράδειγμα φαίνεται πως κάθε παραγωγή που σέβεται τον εαυτό της, έχει καταλήξει σε μια συγκεκριμένη φόρμουλα, όσον αφορά τους παίκτες που επιλέγει.

Από το GNTM και το Master Chef, μέχρι το Survivor ή το Big Brother, σχεδόν σε κάθε reality υπάρχουν είδη παικτών, που είναι λες και κάπου τα έχεις ξαναδεί.

O ωραίος

Ο παίκτης που κάθε παραγωγή θέλει να έχει στο ρόστερ της. Είτε είναι αγόρι, είτε κορίτσι, ο «ωραίος παίκτης» είναι αυτός που θα κάνει τα sites να ασχοληθούν με το πρόσωπο και τον σωματότυπό του, ενώ είναι βέβαιο πως και τα tweets σχολιασμού των εξωτερικών του χαρακτηριστικών θα πέφτουν «βροχή» σε κάθε επεισόδιο. Κατά τα άλλα, παραμένει παγερά αδιάφορος.

Ο οξύθυμος

Κοιτώντας τις περιγραφές στα βιογραφικά των υποψήφιων παικτών, που φτάνουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο για κάθε reality, φαίνεται πως οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν το κάστινγκ κυκλώνουν αμέσως λέξεις όπως «οξύθυμος», «εκρηκτικός», «νεύρα». Με έναν τέτοιο παίκτη μέσα στο παιχνίδι είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα υπάρχουν εντάσεις. Κι όπου υπάρχουν εντάσεις, υπάρχουν και νούμερα τηλεθέασης. Όσο μένει μέσα στο παιχνίδι, η παραγωγή «τρίβει τα χέρια της». Συνήθως, όμως, η διαδρομή τους είναι σύντομη.

Ο στρατηγικός

Ο συγκεκριμένος τύπος παίκτη είναι πιο σπάνιος. Συνήθως υπάρχει ένας σε κάθε reality, ο οποίος πληροί όλα τα στρατηγικά κριτήρια. Είναι ιδιαίτερα ομιλητικός, συμπαθής τις περισσότερες φορές, έχει επιχειρήματα και ξέρει πότε να μιλήσει, αλλά κυρίως πότε να μη μιλήσει. Κάποια στιγμή, βέβαια, θα κάνει ένα λάθος, που θα του στοιχίσει.

Ο προσηλωμένος

Αυτό το είδος παίκτη μπαίνει στο παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στο τρόπαιο και μόνο, τηρεί πιστά τους κανόνες, είναι καλός σε αυτό που κάνει και αρκετά συχνά κερδίζει τη συμπάθεια του τηλεοπτικού κοινού, το οποίο τον θέλει στο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί προσπαθεί να είναι δίκαιος και να μη μπλέκει σε ανόητες παρεξηγήσεις. Από την άλλη, αυτός ο παίκτης γίνεται εύκολα «στόχος» των συμπαικτών του και απομονώνεται.

Ο επαρχιώτης

Δεν γίνεται να λείπει το «καλό παιδί της επαρχίας» από ένα reality. Αυτό ήταν άλλωστε και το πρώτο συστατικό της επιτυχίας των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Ο άνθρωπος που αν δεν υπήρχε για παράδειγμα το reality, στο οποίο συμμετέχει, δεν θα τον γνώριζες ποτέ. Είτε έρχεται από την Κρήτη, είτε από την Πελοπόννησο, είτε από τη Βόρεια Ελλάδα, είναι ο παίκτης που δεν τα πάει καλά με τις κάμερες και ό,τι έχει να το πει θα το πει αμέσως χωρίς να λογαριάζει το προσωπικό κόστος. Αυτός ο παίκτης μπορεί να αγαπηθεί ακαριαία, ή να γίνει μισητός εξίσου γρήγορα, εξαιτίας κάποιας ατάκας που θα του ξεφύγει.

O διαφορετικός

Εδώ έχουμε να κάνουμε με παίκτες που αντιπροσωπεύουν μια πιο μικρή μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Είτε μιλάμε για vegan, είτε για ομοφυλόφιλο, είτε για κάποιον με διαφορετικό σωματότυπο, είναι ο παίκτης που θα προσφέρει κάτι εξαιρετικά πολύτιμο στο εκάστοτε reality. To άκουσμα μιας άλλης άποψης και φωνής, που σε διαφορετική περίπτωση ίσως κάποιοι να μην είχαν τη δυνατότητα να τον δουν ή να τον ακούσουν. Επειδή αυτός ο παίκτης θα σχολιαστεί και θα απασχολήσει και τα ΜΜΕ, αποτελεί άσο στο μανίκι κάθε παραγωγής.

Ο «τουρίστας»

Με λίγα λόγια ο παίκτης-«ήρθα για την εμπειρία». Είναι συνήθως ο πιο αδιάφορος και απλά βρέθηκε σε κάποιο reality κατά τύχη, συμπληρώνοντας το τελευταίο κενό του ρόστερ. Δεν τον νοιάζει ούτε να κερδίσει, ούτε να γίνει αρεστός στον κόσμο και για να λέμε την αλήθεια δεν έχει καν ιδέα τι ακριβώς κάνει μπροστά από τις κάμερες. Τέτοιοι παίκτες υπάρχουν για να «φύγουν γρήγορα» και να αποτελέσουν «σωσίβιο» για άλλους πιο «εμπορικούς» παίκτες ενός reality. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.