ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

8 κλασικές ταινίες αποκτούν τρέιλερ στο Vine

Πώς θα έμοιαζαν τα τρέιλερ 6 δευτερολέπτων για το “Pulp Fiction” και τον “Εξορκιστή”;

Το Vine είναι μια φανταστική social μετεξέλιξη ήδη υπάρχοντων ευρημάτων, που όμως αν το καλοσκεφτείς βγάζει απόλυτο νόημα ως Επόμενο Δημοφιλές Εργαλείο. Είναι σαν gif και βιντεάκι μαζί ή αν προτιμάς είναι σαν gif με ήχο ή ίσως είναι ένα ένα βίντεο δίχως τα περιττά κομμάτια (ξέρεις, αυτά που όντως συμβαίνει κάτι, όπου υπάρχει μια ακολουθία σκέψεων και εικόνων), γενικά είναι ό,τι πρέπει για την ADD γενιά μας.

Να ας πούμε ένα Vine με τον Χρήστο να γράφει ένα προηγούμενο θέμα του ΟΝΕΜΑΝ μες στη μέρα:

(Ξεκάθαρα απαραίτητο!)

Απολύτως λογικό λοιπόν που τα κινηματογραφικά στούντιο μυρίστηκαν τις δυνατότητές τους, κι αρχίζουν να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο μάρκετινγκ. Οι ως τώρα απόπειρες χρήσης gifs κρίνονται μάλλον ανεπαρκείς, αλλά το Vine τους ταιριάζει καλύτερα. Ούτως ή άλλως έχου με μπει σε μια κατεύθυνση στο promotion ταινιών όπου των τρέιλερ προηγούνται τίζερ για τα τρέιλερ, και τίζερ για τα τίζερ, και κάποιες φορές εικόνες που μας προϊδεάζουν για το τίζερ του τρέιλερ.

Προσωπικά αρρωσταίνω με όλα αυτά (δες εδώ να πεθάνεις στα γέλια) αλλά ακόμα και για τρεϊλεροφοβικούς σαν εμένα το Vine προσφέρει κάτι διαφορετικό: Τη δυνατότητα να πάρεις μια μικρή ιδέα για μια ταινία, δίχως να προλάβει να σου χαλάσει τίποτα. Εκτός κι αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει να στο χαλάσει, όπως συμβαίνει στην ακόλουθη περίπτωση:

Πριν λίγες μέρες αυτή τη στρατηγική των πολλών μικρο-τίζερ ακολούθησε το “Wolverine”, το οποίο υποθέτω κάπου, κάποιοι άνθρωποι θα το περιμένουν με ενδιαφέρον, αλλά τώρα αυτό είναι άσχετο. Το σημαντικό είναι πως το Vine χρησιμοποιήθηκε για να βγει στον αέρα το πρώτο ουσιαστικό μίνι-τρέιλερ της ταινίας. (Το οποίο, ναι, καταφέρνει να έχει spoiler. *σκύβει κεφάλι απελπισμένος*)

Με αυτό λοιπόν σαν αφορμή, τα παλικάρια του Glass Eye ζήτησαν από τα άλλα παλικάρια του TOKYO να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να φτιάξουν τα υποθετικά Vine trailers οκτώ κλασικών (ή σύγχρονων κλασικών) ταινιών, υποθέτοντας πως αυτές οι ταινίες έβγαιναν σήμερα.

Πώς θα προωθούσε το στούντιο ας πούμε το “Pulp Fiction” μέσα σε 6”; Ή το “Inception”; Η δουλειά που έκαναν είναι φανταστική, μπορείς να τους βρεις εδώ στο twitter, όπου υποθέτει κανείς πως πρόκειται να δημιουργήσουν κι άλλα τέτοια στο μέλλον εφόσον έφτιαξαν ειδικό account. Αυτά είναι τα 8 Vine trailers που δημιούργησαν:

Το Pulp Fiction χρησιμοποιεί μια μουσική που ίσως έχει πάρει το αυτί σου κάπου

Τα Σαγόνια του Καρχαρία αρκούνται σε πλάνα τρόμου συν την διασημότερη ατάκα της ταινίας- δε θες και τίποτα παραπάνω, είναι η αλήθεια

Ο Φέρις Μπιούλερ το ρίχνει στη φιλοσοφία αν και θα προτιμούσαμε κάτι πιο Twist & Shout

Το Toy Story στέλνει τον Μπαζ στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα

To Άλιεν 2 είναι γεμάτο πυροβολισμούς, κυνηγητά, σάλια, θάνατο, εκρήξεις, τρόμο, κι όλα αυτά σε 6″, μόνο με παλιό καλό James Cameron γίνονται αυτά

Το Inception βασικά αποτελείται από το ΝΤΟΥΥΥΥΥΝ – ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΝ και κάτι τυχαίες εικόνες, το οποίο ΟΚ, δίκαιο

Τα Καλά Παιδιά μαζεύουν 3-4 πολύ χαρακτηριστικές εικόνες γκανγκστερικής εικονογραφίας, απλό, λιτό, σαφές, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΪΛΕΡ κύριοι

Και τέλος ο Εξορκιστής

Με το καλό να μας φτάσει κι η πρώτη ταινία σε Vine. Λογικά είναι μόνο θέμα χρόνου.