Photograph by Ollie Upton/HBO
HOUSE OF THE DRAGON

9 σημειώσεις για το νέο τρέιλερ του House of the Dragon

Μία εις βάθος ανάλυση για το νέο τρέιλερ του House of the Dragon που αποκαλύπτει περισσότερα απ’ όσα φαίνονται σε πρώτη ματιά.

Η πολυαναμενόμενη 2η σεζόν του House of the Dragon πλησιάζει και το τελικό τρέιλερ αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα για την επερχόμενη ιστορία. Η σειρά που θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου, θα πιάσει τα γεγονότα αμέσως μετά το φινάλε της 1ης σεζόν, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος των Westerosi, γνωστός ως ο Χορός των Δράκων, ξεκινά. Μετά τον θάνατο του πατέρα τους, η Rhaenyra (Emma D’Arcy) και ο μικρότερος ετεροθαλής αδελφός της, Aegon (Tom Glynn-Carney) διεκδίκησαν αμφότεροι το στέμμα του, αφήνοντας το βασίλειο διχασμένο.

Το Emma D’Arcy δήλωσε στο Entertainment Weekly ότι η 2η σεζόν του House of the Dragon «κάνει δυνατό ξεκίνημα» και το νέο τρέιλερ αποδεικνύει ότι θα υπάρχει άφθονη δράση για να γεμίσει τα οκτώ επεισόδια. Καθώς η σειρά βασίζεται στο μυθιστόρημα Fire & Blood του George R. R. Martin, πολλοί φαν γνωρίζουν ήδη τι να περιμένουν, αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει τον ενθουσιασμό τους.

Δες το τρέιλερ και συνέχισε για την ανάλυσή του παρακάτω:

Μία υπενθύμιση του Game of Thrones

House of the Dragon

Το τρέιλερ ξεκινά με ένα δυσοίωνο voiceover από τη Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), καθώς συζητάει για την αδυναμία της να κυβερνήσει μία διχασμένη χώρα. Πώς μπορεί μια βασίλισσα Targaryen να είναι προστάτιδα του βασιλείου, ενώ ταυτόχρονα διεξάγει έναν πόλεμο που θα το βλάψει ανεπανόρθωτα; Είναι ένα καλό ερώτημα και δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο βρήκαν ποτέ απάντηση τα Επτά Βασίλεια.

Βλέπουμε επίσης ένα σύντομο πλάνο τριών αυγών δράκου να σιγοβράζουν σε φωτιά. Παρότι αυτό μπορεί να μην είναι πραγματικό υλικό από το Game of Thrones (σε αυτή την εποχή της ιστορίας των Westerosi, οι Targaryens δεν έχουν έλλειψη από αυγά δράκων για να επωάσουν σε φωτιές), η αναδρομή στη Daenerys Targaryen και τους τρεις δράκους της είναι αναπόφευκτη. Θυμηθείτε ότι οι δράκοι της Dany ήταν ξεχωριστοί επειδή κανείς δεν είχε δει δράκο εδώ και πάνω από έναν αιώνα, ακριβώς επειδή είχαν αφανιστεί κατά τη διάρκεια αυτού του βίαιου εμφυλίου πολέμου.

Ο Sunfyre

Sunfyre

Μιλώντας για δράκους, το τρέιλερ έχει μπόλικους. Το υλικό του George R.R. Martin, το βιβλίο Fire & Blood, περιλαμβάνει περίπου 20 δράκους. Η πρώτη σεζόν του House of the Dragon περιελάμβανε οκτώ από αυτούς, ενώ ο showrunner Ryan Condal έχει υποσχεθεί άλλους πέντε για τη δεύτερη σεζόν.

Βλέπουμε λοιπόν τους γνώριμους όπως τον Caraxes του Daemon και τη Syrax της Rhaenyra, γύρω όμως στο 1:24 εντοπίζεται ένας νέος φολιδωτός φίλος, ο Sunfyre. Ο συγκεκριμένος χρυσός δράκος περιγράφεται στα βιβλία του Martin ως ένα από τα πιο όμορφα πλάσματα που έχουν υπάρξει ποτέ. Για κάποιο λόγο ο Sunfyre επιλέγει να δεθεί με τον απαράδεκτο βασιλιά Aegon II (Tom Glynn-Carney).

Cregan Stark

House of the Dragon

Μία ιστορία του Game of Thrones χωρίς τον οίκο των Stark μοιάζει αδιανόητη. Και όμως, ο Οίκος του Δράκου τα έχει καταφέρει ως επί το πλείστον μια χαρά χωρίς τους Λύκους του Βορρά (εκτός από μία πολύ σύντομη εμφάνιση ενός Λόρδου Stark στον πρόλογο της σειράς). Για να ανταμείψει τους θαυμαστές για την υπομονή τους, το House of the Dragon θα παρουσιάσει έναν ακόμη Stark στη 2η σεζόν – τον σημερινό Warden of the North, Lord Cregan Stark (Tom Taylor).

Μπορείς να τον δείτε με τον γιο της Rhaenyra, τον Jace (Harry Collett), στο 1:40. Ο Jace συναντά τον Cregan στον Βορρά με σκοπό να τον πείσει να φέρει τα λάβαρά του στον αγώνα της Rhaenyra. Γνωρίζοντας όσα ξέρουμε για τους Βόρειους, αυτό δεν θα πάει απαραίτητα καλά.

Aegon II, ο επόμενος Mad King;

Aegon II

Πίσω στην 1η σεζόν του House of the Dragon, ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Viserys I, ο Aegon, δεν ενδιαφερόταν να διαδεχθεί τον πατέρα του. Φαινόταν τόσο άνετος με το να είναι ένας αποτυχημένος, που χρειάστηκε μάλιστα να συλληφθεί και να συρθεί στη στέψη του από τον αδελφό του Aemond (Ewan Mitchell). Παρόλα αυτά, τα στέμματα και οι θρόνοι αλλάζουν τους ανθρώπους.

«Γάμα την αξιοπρέπεια», τον ακούμε να λέει στο τρέιλερ κουνώντας το θρυλικό ατσάλινο στιλέτο Valyrian κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης του Μικρού Συμβουλίου. «Θέλω εκδίκηση!».

Τα λάβαρα των Lannister (μεταξύ άλλων)

House of the Dragon

«Τα νέα διαδίδονται στο βασίλειο, οι Μεγάλοι Οίκοι θα έρθουν με το μέρος μας», λέει το Χέρι του Βασιλιά Ser Otto Hightower (Rhyfs Ifans) στα μέσα του τρέιλερ. Έχει δίκιο. Πολλοί Μεγάλοι Οίκοι θα έρθουν στο πλευρό του βασιλιά Aegon II και της ομάδας των Πρασίνων, όμως πολλοί άλλοι θα αισθανθούν υποχρεωμένοι να συνταχθούν με τη Rhaenyra και τους Μαύρους. Well, έτσι λειτουργούν οι εμφύλιοι.

Γύρω στα 47 δευτερόλεπτα, βλέπουμε το λάβαρο με τα χρώματα των Lannister. Στη συνέχεια, γύρω στα 55 δευτερόλεπτα, βλέπουμε ένα ολόκληρο σύνταγμα στρατιωτών συγκεντρωμένο από τουλάχιστον τρεις οίκους. Οι συγκεκριμένοι ορκισμένοι φαίνονται να είναι οι House Darklyn of Duskendale, House Rosby of Rosby, και House Stokeworth of Stokeworth (όλοι τους βρίσκονται στα Crownlands, κοντά στο King’s Landing).

Ο στόλος των Velaryon

Velaryon

Με τον Βασιλιά Aegon II ήδη στον Σιδερένιο Θρόνο στο King’s Landing, ο αγώνας της Rhaenyra μπορεί να φαίνεται αρχικά χωρίς ελπίδα. Θυμήσου όμως ότι η μεγαλύτερη κόρη του Viserys δεν έχει μόνο δράκους, αλλά και πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους ναυτικούς στόλους στην παγκόσμια ιστορία. Με μεγάλο μέρος αυτής της σύγκρουσης να διαδραματίζεται στα υδάτινα Crownloads, η ναυτική δύναμη του Corlys Velaryon (Steve Touissant) θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ο Alyn of Hull

House of the Dragon

Μιλώντας για ναυτική δύναμη, το House of the Dragon έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει έναν από τους σημαντικότερους νέους χαρακτήρες του, από την πλευρά των Velaryon.

Μαζί με τον προαναφερθέντα Cregan Stark, το HBO ανακοίνωσε την εισαγωγή των Gayle Rankin ως Alys Rivers, Freddie Fox ως Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale ως Ser Simon Strong, Clinton Liberty ως Addam of Hull, Jamie Kenna ως Ser Alfred Broome, Kieran Bew ως Hugh, Tom Bennett ως Ulf, Tom Taylor, Vincent Regan ως Ser Rickard Thorne.

Ο μεγαλύτερος νέος παίκτης, ωστόσο, είναι ο Abubakar Salim ως Alyn of Hull. Ο Alyn θα παρουσιαστεί ως ένας ταπεινός ναυτικός στον στόλο του Velaryon, όσο όμως περνάει ο καιρός θα αφήσει το στίγμα του στις μελλοντικές σεζόν του House of the Dragon και στην ιστορία του Westeros συνολικά.

Είδαμε την Alys Rivers;

Alys Rivers

Μαζί με τον Cregan Stark και τον Alyn of Hull ανάμεσα στους νέους σημαντικούς χαρακτήρες της 2ης σεζόν του House of the Dragon, θα είναι και η Gayle Rankin ως Alys Rivers. Μετά από κάμποσο ψάξιμο, οι φαν φαίνεται να έχουν καταλήξει σε δύο πιθανές εμφανίσεις της Alys. Η μία είναι το παραπάνω στιγμιότυπο και εμφανίζεται στο 1:54 (αν και δεν είναι γνωστή ως ξανθιά), ενώ η άλλη είναι στο 1:50 και παρουσιάζει τον Aemond στο κρεβάτι με κάποια αόρατη γυναίκα.

Η ταυτότητα της Alys είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, επειδή είναι μία από τις πιο μυστηριώδεις φιγούρες της ιστορίας. Ορισμένες ιστορικές καταγραφές τη θεωρούν ακόμη και μάγισσα. Όπως υποδηλώνει και το επώνυμό της, το Rivers, μιλάμε για ένα μπάσταρδο παιδί των Riverlands. Η εμφύλια σύγκρουση θα περάσει σίγουρα από τα Riverlands και θα φτάσει στο Harrenhal όπου η Alys ζει ως βρεφοκόμος, οπότε δεν θα αργήσουμε να τη δούμε.

Blood and Cheese

House of the Dragon

Αναφερόμαστε σε ένα επερχόμενο γεγονός, γνωστό ως Blood and Cheese. Μιλάμε για μία από τις πιο φορτισμένες στιγμές στο franchise του Game of Thrones, το οποίο έχει προγραμματιστεί να συμβεί στη 2η σεζόν, πιθανότατα στις αρχές της. Δεν θα προδώσουμε ακριβείς λεπτομέρειες του Blood and Cheese εδώ, αρκεί να πούμε ότι τα τελευταία 30, περίπου, δευτερόλεπτα του τρέιλερ προοικονομούν πολλά για όσα έρχονται.

Το House of the Dragon θα προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV για την Ελλάδα.