ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

A Discovery of Witches: Το μέλλον της σειράς και όλα όσα μας είπαν οι πρωταγωνιστές

Παρακολουθήσαμε ένα ειδικό fan event που διοργάνωσε η αγγλική τηλεόραση με αφορμή το φινάλε της επικής σειράς φαντασίας της COSMOTE TV. Αυτά είναι όσα μάθαμε.

Βασισμένο στα τρία βιβλία All Souls της Deborah Harkness, το fantasy έπος A Discovery of Witches άπλωσε σε τρεις απολαυστικές σεζόν τον μοναδικό του κόσμο μαγείας, μύθου, πάθους και σύγκρουσης του καλού με το κακό, με έναν πραγματικά μοναδικό συνδυασμό φαντασίας και αναγνωρίσιμου, σύγχρονου περιβάλλοντος.

Στη σειρά, η Teresa Palmer πρωταγωνιστεί στο ρόλο της μάγισσας Diana Bishop, καθώς ακολουθούμε τις περιπέτειές της με το βαμπίρ Matthew Clairmont, τον οποίο παίζει ο Matthew Goode. H Diana ανακαλύπτει ένα μαγεμένο χειρόγραφο στη βιβλιοθήκη της Οξφόρδης, το οποίο την τραβά πίσω στον κόσμο της μαγείας ώστε να ξεδιπλώσει όλα τα κρυμμένα μυστικά για τα πλάσματα αυτού του κόσμου. Μαζί με τον Matthew, αναλαμβάνουν να προστατέψουν το βιβλίο και να λύσουν όλα τα μυστήρια που κρύβει, αντιμετωπίζοντας απειλές από τον κόσμο των απειλητικών πλασμάτων.

Όλες οι σεζόν της σειράς A Discovery of Witches είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Η σειρά ξεκίνησε το 2018 και στη διάρκεια τριών σεζόν ζωντανεύει την επική περιπέτεια της Diana, όμως έκτοτε η Harkness έχει ξεκινήσει να δουλεύει σε μια συνοδευτική σειρά βιβλίων, με ένα βιβλίο να διαδραματίζεται τόσο πριν όσο και μετά τα γεγονότα της αρχικής τριλογίας, και με μια συνέχεια να αναμένεται αργότερα φέτος.

Μιλώντας λοιπόν για το αρχικό αυτό ταξίδι της Diana, η σειρά A Discovery of Witches ολοκληρώθηκε φέτος ύστερα από τρεις επικές σεζόν – στην COSMOTE TV βλέπουμε on demand ολόκληρη πλέον τη σειρά, από την αρχή ως το τέλος, σε μια φανταστική ευκαιρία για τηλεοπτικό μαραθώνιο που θα μας ταξιδέψει σε έναν άλλο κόσμο.

Για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση της σειράς, παρακολουθήσαμε ένα αποκλειστικό fan event κατά τη διάρκεια του οποίου ο δημιουργός και το καστ μίλησαν για την εμπειρία αυτή των τριών σεζόν, για τους χαρακτήρες τους, για τις αγαπημένες τους στιγμές – αλλά και για το τι πιθανώς κρύβει το μέλλον για αυτό τον μαγεμένο κόσμο. Μιας και, κατά τα φαινόμενα, η πόρτα δεν έχει κλείσει οριστικά.

Αυτά είναι όσα ακούσαμε κι όσα μάθαμε από τους ανθρώπους πίσω από το A Discovery of Witches.

Lachlan MacKinnon (παραγωγός)

Για το αν υπάρχει μέλλον για αυτό τον κόσμο:

«Θέλαμε να κάνουμε την τριλογία ως κάτι αυτοτελές, αλλά όπως γνωρίζετε, αυτό δεν είναι το τέλος των ιστοριών της Deb. Έχουμε στη συνέχεια γνώριμους και νέους χαρακτήρες και διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οπότε έχετε το νου σας».

Για το ταξίδι από το βιβλίο στην οθόνη:

«Είναι μια σπουδαία ιστορία, πλούσια στην καρδιά της. Δουλέψαμε με 800 σελίδες που έπρεπε να γίνουν 8 επεισόδια, μια τεράστια πρόκληση προκειμένου να στηθεί ο κόσμος και οι κανόνες του. Μιλάμε για ιστορία του φανταστικού στον σύγχρονο κόσμο, και πλάσματα που κρύβονται μπροστά στα μάτια σου. Χρειαζόταν λοιπόν να υπάρχει κι ένας προσγειωμένος, αυθεντικός τόνος».

«Επιπλέον ήταν μια εξερεύνηση του πώς μια κοινωνία μπορεί να απογοητεύει τον εαυτό της, το πώς οι άνθρωποι δεν συνδέονται μεταξύ τους. Πρόκειται γενικά για μια ιστορία σε τεράστια κλίμακα, που θες να τη σεβαστείς κι ας μην έχεις μπάτζετ να ταξιδέψεις παντού».

Για τους διαφορετικούς κόσμους της σειράς:

«Το να ταξιδέψουμε στον 15ο αιώνα μας έφερε κοντά σε μια φοβερή στιγμή της ιστορίας που δεν γνώριζα τόσο καλά πριν. Κάναμε τουρ του Λονδίνου, αναδημιουργήσαμε την ελισαβετιανή περίοδό του, αναζητήσαμε λεπτομέρειες ώστε να είμαστε αυθεντικοί απέναντι στο βιβλίο αλλά και απέναντι στην Ιστορία. Πήγαμε στην Εθνική Πινακοθήκη με την costume designer, θέλαμε να σιγουρευτούμε πως δεν ήμασταν αναχρονιστικοί αλλά και πως κάναμε κάτι φρέσκο και ξεχωριστό».

Owen Teale (ηθοποιός, Peter Knox)

Για το τι τον τράβηξε στον Peter:

«Όταν παίζεις έναν χαρακτήρα τόσο καθαρό και απόλυτο στις προθέσεις του, και που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα, ξέρεις πως θα οδηγηθεί σε φανταστικό δράμα. Θα σπρώξει μπροστά την κεντρική ιστορία και θα είναι τεράστιο εμπόδιο σε αυτό που θέλουμε να δούμε να συμβαίνει. Με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα σε όλες τις μορφές της να έρθει ενάντια σε αυτόν».

«Είναι συναρπαστικό αυτό που συμβαίνει μέσα του. Όταν επαναλαμβάνεις τις ίδιες πράξεις και περιμένεις άλλο αποτέλεσμα, αυτό είναι κάτι που εξισώνεται με την παράνοια, κι εκεί νομίζω καταλήγουμε με τον Peter. Δε μπορεί να σταματήσει να προσπαθεί, φτάνει σε ένα σημείο που είναι πολύ αργά για να κάνει πίσω, έχει προσπαθήσει να μανιπουλάρει τους πάντες και πρέπει τώρα να συνεχίσει με ό,τι δύναμη έχει».

«Αυτή η πλευρά του Peter μου αρέσει, έχει μια ειλικρίνεια. Υπάρχει κάτι συναρπαστικό σε κάποιον που πιστεύει τόσο απόλυτα. Είναι τρομακτικοί άνθρωποι αυτοί και κάτι πολύ ελκυστικό να παίξεις ως ηθοποιός».

Valarie Pettiford (ηθοποιός, Emily) και Alex Kingston (ηθοποιός, Sarah)

Για τη χημεία της Valerie με την Alex Kingston:

Valarie Pettiford: Ήμουν τεράστια φαν της πριν συνεργαστούμε και πάντα ελπίζεις τα είδωλά σου να είναι φοβερά και εκτός οθόνης. Και ναι, είναι. Όσο για τη χημεία τους, η Emily είναι η πιο απαλή πλευρά της Sara, είναι πιο τρυφερή απέναντι στο πάθος και τη δύναμη της Sara. Γι’αυτό με αγαπάει. Δεν μασάει τα λόγια της, καταφέρνει πράγματα, είναι αληθινή και αγαπάει, κι η Emily απαλαίνει τις αιχμές της.

Alex Kingston: Είσαι η ζάχαρη στο οξύ μου.

[γελάνε]

Για το μήνυμα αγάπης που βρίσκεται στην ιστορία των δύο ηρωίδων:

«OMG! Εύχομαι ως Valarie να είχα τέτοιο love story. Η Deb έγραψε ένα πανέμορφο love story και το να μπορείς να το φέρεις στη ζωή στην οθόνη, δεν είναι κάτι που μπορούσα να φανταστώ να κάνω χωρίς την Alex. Αυτή η αγάπη δείχνει πόσο τα αντίθετα έλκονται και πόσο δυνατή αγάπη μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσά τους».

Trevor Eve (ηθοποιός, Gerbert d’Aurillac)

Για το διαφθορά και το σκοτάδι του χαρακτήρα του:

«Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μόνο μια ζωή για να γίνουμε σκοτεινοί και διεστραμμένοι, αυτός έχει αιώνες. Έχει καταληφθεί από το μίσος και εδώ και καιρό απλώς γεμίζει με κακό. Δεν βλέπει τις συμμαχίες ως τέτοιες, απλά εκμεταλλεύεται τους πάντες. Ένιωθα πολύ μοναχικός παίζοντάς τον – δεν έχει φίλους, κανείς δεν τον συμπαθή, το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στους τριγύρω του, και είναι λίγο θλιβερό. Αλλά επίσης έμενε σε ένα μεγάλο παλάτι κι έπινε αίμα». [γελάει]

Για τις κάλτσες του Πάπα:

«Αυτό που έφερα εγώ στον χαρακτήρα ήταν οι κόκκινες κάλτσες. Βρήκα την εταιρεία που φτιάχνει τις κάλτσες του Πάπα κι έκανα ένα request για να έχω κι εγώ κάλτσες από αυτούς. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που με έκανε ακίνητο. Τα βαμπίρ έχουν δύναμη γενικά, αλλά ο Lachlan κάποια στιγμή μου είπε πως δεν χρειάζεται να φωνάζω, δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα. Οι αισθήσεις μου είναι εξαιρετικά αναπτυγμένες. Κι από εκείνο το σημείο άλλαξε ο τρόπος που προσέγγιζα τον χαρακτήρα».

Teresa Palmer (πρωταγωνίστρια, Diana Bishop)

Για την εξέλιξη της Diana:

«Νιώθω περήφανη για την εξέλιξη της Diana. Όταν την πρωτογνωρίζουμε είναι απλά ένα κέλυφος του ποια είναι στην πραγματικότητα, σε έναν κόσμο πολύ άβολο για αυτήν. Τρέχει να ξεφύγει από αυτό που είναι στα αλήθεια. Όταν γνωρίζει τον Matthew αρχίζει να ανακαλύπτει τις πτυχές του εαυτού της, αρχίζει να αποδέχεται τη δύναμή της. Αγαπώ τόσο πολύ να βλέπω το ταξίδι της από την αρχή και το πού προσγειώνεται στο φινάλε. Είναι ένα τρομερό ταξίδι καθώς γίνεται ένα ολοκληρωμένο άτομο».

Για τη σχέση της με τον Matthew:

«Νιώθω ότι είναι σα να τη χτυπάει φορτηγό όταν πρωτογνωρίζονται, είναι τρομερά δυνατό το συναίσθημα ανάμεσά τους, κλασικό στόρι καταραμένων εραστών, το σκοτάδι και το φως βρίσκονται εκεί, σε αυτή τη σχέση. Νιώθεις κάτι ζωώδες μεταξύ τους, που είναι undeniable. Αυτό αρέσει στους φανς, είναι όπως όταν ερωτεύεσαι για πρώτη φορά. Αυτοί οι δύο το έχουν μεταξύ τους όλη την ώρα, έλκονται, προστατεύονται – και ξέρουν πως αυτό που νιώθουν δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά έχει να κάνει με το καλό της ανθρωπότητας. Είναι μεθυστικό. Και το βλέπεις να εξελίσσεται κιόλας».

Για το πώς παίζεις έναν ρόλο που περικλείει μέσα του όλη την ύπαρξη:

«Είπα στον σκηνοθέτη πως είναι από τα πιο προκλητικά πράγματα που έχω κάνει, πώς γίνεται να χωρέσεις μέσα σου την ιστορία όλων των πλασμάτων, όλα τα χρώματα, όλες τις περιπλοκότητες… Το μυστικό είναι να φέρεις τα πάντα σε ισορροπία. Να αποτυπώσεις την εγγενή μας ανάγκη για συντροφικότητα. Με αυτό έχει να κάνει. Όλες οι εμπειρίες ζωντανεύουν μέσα της και εκφράζουν αυτή την ισχυρή ανάγκη να είμαστε μαζί. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

*Όλες οι σεζόν της σειράς A Discovery of Witches είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στην COSMOTE TV.