ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αδερφέ Fox Mulder, μας έπεισες ότι η αλήθεια είναι εκεί έξω

Τα X-Files μάς έπεισαν για ένα πράγμα. Ότι θέλουμε να πιστέψουμε. Ο agent Mulder μας έπεισε ότι υπάρχει κάτι να πιστέψουμε. Κατάλαβες;

“Δεν έχει κρεβατοκάμαρα, δεν τον έχεις δει ποτέ στο κρεβάτι του, τον έχεις δει να κοιμάται μόνο στον καναπέ”. Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε μιλώντας για τον χαρακτήρα του στα X-Files ο David Duchovny, που αν το καλοσκεφτείς αυτό με το κρεβάτι, νομίζω ότι ισοφάρισε θεαματικά τις εντυπώσεις ως Hank Moody στο ‘Californication’.

*κάποιος με τραβάει από το αυτί και μου λέει ‘σκάσε, εδώ θα μιλήσουμε μόνο για τον agent Mulder*

Γράφοντας για τα 20 πράγματα που μας άφησαν τα X-Files, ο Δημητρόπουλος ανέφερε πρώτο τον Mulder. Αβάδιστα και αβίαστα. Ελάχιστοι χαρακτήρες σειρών έχουν επιδείξει τέτοια πίστη για κάτι όσο ο Mulder για ‘την αλήθεια που βρίσκεται εκεί έξω’. Μόνο η Carrie Mathison από το ‘Homeland’ μού έρχεται δηλαδή.

Κυνικός, λιγομίλητος, ‘σαν να μασάει χαλίκια’ που λέει κι ο Θοδωρής, αρκετά ευγενικός ώστε να μην περάσει από τα γραφεία της ΜΕΝΣΑ και να τερματίσει κάθε γνωστό ρεκόρ ευφυίας, ‘χειρουργικός’ χιουμορίστας και ΒΕΒΑΙΟΣ ότι το paranormal ζει και βασιλεύει, ο Mulder δεν είχε κανέναν λόγο (εξαιρείται η μονομανία του ή μάλλον όχι) να μη λατρευτεί απ’ το κοινό.

Αν ο Mulder αγάπησε κάτι περισσότερο από το paranormal, αυτό ήταν η πράκτορας Scully με την οποία ανέπτυξε κάτι μεταξύ ‘έρωτα’ και ‘υπερπροστατευτισμού’. Όχι υποδειγματικός πράκτορας του FBI κατά τ’ άλλα, ο Mulder θα μπορούσε να δουλέψει 35 μερόνυχτα χωρίς να κλείσει μάτι δουλεύοντας ένα X-File.

Η απαγωγή της αδερφής του τον στοίχειωσε, η απαγωγή της Scully τον σκότωσε και τον ανέστησε μαζί. Μέσα σε όλα αυτά, ο Fox Mulder από το Chilmark της Μασαχουσέτης, φορώντας το φτηνό του σακάκι και το λευκό πουκάμισο με τη γραβάτα, χρειάστηκε 9 σεζόν για να μας χαρίσει τις διδαχές του.

Έτσι, γιατί WE WANT TO BELIEVE.

Ποτέ δεν μπλέκουμε τη δουλειά με τα αισθηματικά.

 

Αλλά αφού τα μπλέξαμε, ένα βλέμμα ισούται με χίλια λόγια. Τριάντα βλέμματα; Κάνε τα μαθηματικά.

 

Στο γραφείο κρεμάμε μόνο αφίσες που έχουν νόημα.

Σέβας στον άντρα που δεν χρησιμοποιεί ποτέ το μικρό του όνομα.

 

Τι να τον κάνεις τον άντρα αν δεν έχει ocd;

 

Άμα έχει χιούμορ ο άνθρωπος…

Εντάξει, άμα δεν έχει, βλέπει Simpsons και αποκτά

 

Κάθε άντρας ερεθίζεται με κάτι διαφορετικό. Με στοιχειωμένα κτίρια κανείς;

 

Άλλο προσδοκία, άλλο ελπίδα.

Είναι γοητεία να λες ατάκες όπως “Δεν θέλω να σε απογοητεύσω με το να μην σε απογοητεύσω”.

Με το απαραίτητο ύφος μπορεί και να πιστέψεις ότι έχεις το πάνω χέρι σε μια σχέση. Αρκεί η πρόταση να αρχίζει με ‘Woman’.

Ο Έλβις ήταν ο βασιλιάς.

Παίρνουμε στα σοβαρά τη δουλειά μας. Ακόμη κι όταν έχει τόσο αμφιλεγόμενες διαπιστώσεις.

 

Όλοι έχουμε έναν Hank Moody μέσα μας. Ακόμη κι αν κυνηγάμε εξωγήινους.

Boys do cry

Η ερώτηση για το ποιος πρέπει να κρατάει την ομπρέλα (εσύ ή αυτή) έχει απαντηθεί 15 χρόνια τώρα

Τα ‘ματάκια’ στην πόρτα υπάρχουν για να κάνουμε ΜΟΝΟ χαζές φάτσες.