FESTIVALS

Το φετινό Adventure Film Festival δεν χάνεται με τίποτα

Στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες συμμετέχει και το Oneman.

Μετά από τρεις πετυχημένες διοργανώσεις και πάνω από 4.500 θεατές, το Adventure Film Festival επιστρέφει το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, υποσχόμενο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ένταση και αδρεναλίνη.

Φέτος μάλιστα, ανυπομονούμε λίγο παραπάνω για την αγαπημένη διοργάνωση, αφού θα έχουμε και τη συμμετοχή μιας δικής μας, πολύ ιδιαίτερης ταινίας, του ‘H2O’ της Δήμητρας Μπαμπαδήμα, powered by Oneman, για την οποία αισθανόμαστε πολύ περήφανοι.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι μας περιμένει, παρουσιάζοντας τις θεματικές ταινίες που σχετίζονται με τα adventure sports τις οποίες δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις.

‘H2O’

Info: Η πρόκληση είναι αυτή που κάνει τη ζωή σπουδαία και για τον Σπύρο Χρυσικόπουλο, 34 ώρες μέσα στο νερό είναι μόνο η αρχή για την επίτευξη ενός μεγαλύτερου στόχου. Μία ταινία με αφορμή την τετραπλή διάπλευση του Τορωναίου κόλπου από έναν άνθρωπο που το φυσικό του περιβάλλον είναι το νερό. Το ακατόρθωτο δεν φαίνεται τόσο μακριά εάν κάθε μέρα πετυχαίνεις λίγο από αυτό.

Η θέληση και η αφοσίωση του Σπύρου για την επίτευξη ένας στόχου που για πολλούς μοιάζει αδύνατος, έρχεται να δείξει πως τα ανθρώπινα όρια είναι πολύ πιο πέρα απ’ όσο φαντάζεται ο καθένας από εμάς. Γιατί στο τέλος της ημέρας, τα όρια του καθενός μας, είναι αυτά που αποφασίζουμε εμείς.

Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 18.40.

YAMAS

Info: Το ταξίδι Snowmads συνεχίζεται. Τον Ιανουάριο του 2017 ο μεγάλος σκιέρ και ο τυχοδιώκτης Fabian Lentsch και το Snowmads Truck του, βγήκαν στο δρόμο και κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα, κατευθείαν στον βαρύτερο χειμώνα του αιώνα σε αυτή τη μεσογειακή χώρα. Στη νέα παραγωγή ‘Ya Mas – Snowmads στην Ελλάδα’, ο Fabian μαζί με το πλήρωμα Snowmads αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά νέα μονοπάτια και κατηφορίζουν θεαματικές χιονοδρομικές γραμμές σε περιοχές που δεν εμφανίζονται ακόμα σε κανένα freeride map.

Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 21.25.

THE RIGHT PLACE – 9 ISLANDS

Info: Το έργο ‘The right Place – 9 islands’ είναι ένα μικρό ντοκιμαντέρ από τις Αζόρες που απλώνονται στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού. Εκτός από την εξερεύνηση των νησιών, το σερφινγκ και την καταπληκτική φύση, το ντοκιμαντέρ δείχνει τη σημασία συγκεκριμένων θεμάτων της σημερινής εποχής μέσω συνεντεύξεων και κριτικών των ντόπιων που συνδέονται μέσω του σερφ και του ίδιου του ωκεανού.

Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 20.10.

DRAGON’S TAIL

Info: Τέσσερις φίλοι από την Βουλγαρία και αναρριχητές βρίσκονται σε εκστρατεία στις Άνδεις της Παταγονίας, με στόχο την πρώτη βουλγαρική ανάβαση του Cerro Torre. Μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης και προετοιμασίας, η ομάδα περνάει δύο μήνες στην Παταγονία προσπαθώντας να ανέβει αυτή την εξέχουσα κορυφή, αλλά οι σκληροί άνεμοι και οι καιρικές συνθήκες τους ωθούν πίσω στην απόγνωση.

Πότε: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 18.10.

FOUNTAIN OF YOUTH

Info: O pro freeskier, Mike Douglas, μεγαλώνοντας, ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας τα μυστικά για τη συνέχιση της νεότητας και τη μακροζωία. Ανάμεσα σε καταβάσεις με σκι, εξερευνά την ιαπωνική διατροφή, τη γυμναστική, τις onsens και τους ναούς.

Πότε: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 15.30.

ENTROPIA MIDEN

Info: Eντροπία είναι η έννοια, μέσω της οποίας μετράται η αταξία, της οποίας η μέγιστη τιμή αντικατοπτρίζει την πλήρη αποδιοργάνωση. Στη φύση, όταν η τιμή της εντροπίας είναι μηδέν, ισοδυναμεί με την απόλυτη τάξη των πραγμάτων στον χώρο. Λαμπρό παράδειγμα, είναι η απόλυτη τάξη των φυσικών μνημείων του Ζαγορίου, που είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας, σε μια διαφορετική προσέγγιση των σχολικών εκδρομών, με στόχο την περιπέτεια και την γνώση.

Πότε: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 15.00.

NEPAL PROJECT

Info: Την περασμένη άνοιξη, ο Λευτέρης Παρασκευάς, ο Νίκος Μαγγίτσης και η ομάδα τους κυνήγησαν ένα άκρως απαιτητικό διπλό στόχο στο Νεπάλ με σκοπό να παρακινήσουν τον κόσμο να ξεπεράσουν τα όριά τους για ένα κοινό σκοπό, την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου.

Πότε: Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 17.30

Αναλυτικά το πρόγραμμα: