ΜΟΥΣΙΚΗ

Ακούστε ένα δείγμα από τη νέα δουλειά του Λάμπρου Καρελά

Ο Λάμπρος Καρελάς ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, που θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο. Ακούστε ένα από τα τραγούδια του CD, με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά.

Τον Λάμπρο Καρελά τον γνωρίσαμε πριν από τέσσερις περίπου δεκαετίες, όταν στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’80, μαζί με συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ίδρυσε ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα εκείνης της εποχής σε όλη την Ελλάδα, τα πασίγνωστα “Παιδιά από την Πάτρα”. Οι επιτυχίες που έκαναν ήταν αμέτρητες, ενώ οι δίσκοι τους πούλησαν εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα.

 

Ο Καρελάς συνεχίζει φυσικά να ασχολείται με τη μουσική και αυτόν τον καιρό ετοιμάζει ένα καινούργιο CD, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο (τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου). Ο ίδιος έχει γράψει τη μουσική (στην πρώτη ουσιαστικά ολοκληρωμένη συνθετική του δουλειά) και στα 14 τραγούδια του δίσκου, ενώ έχει συνεργαστεί με αρκετούς στιχουργούς. Πέρα από τη μελοποίηση στίχων του Νίκου Καββαδία, στο CD υπογράφουν δικούς τους στίχους οι Σταύρος Τσιώλης, Μαρία Παπαδάκη, Αντώνης Πρέκας, Βασίλης Καπερνάρος, Δημήτρης Υφαντής, Τασούλα Θωμαΐδου, Εβίτα Σκουρλέτη, Τάκης Σιμώτας και Γιώργος Κρητικός.

Από τα 14 τραγούδια, τα οκτώ ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης, υπάρχει ένα ντουέτο του Καρελά με τον Διονύση Τσακνή και στα υπόλοιπα πέντε έχουν βάλει την υπογραφή τους μεγάλα και πασίγνωστα ονόματα: ο Μανώλης Μητσιάς, ο Κώστας Μακεδόνας, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Δημήτρης Υφαντής και η Μαριώ, ενώ μια ευχάριστη έκπληξη είναι και η παρουσία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, που συμμετέχει σε τρία από τα κομμάτια. Ως προπομπό του δίσκου, μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι “Όνειρα μικρά” σε μουσική του Λάμπρου Καρελά, στίχους του Αντώνη Πρέκα και ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά. Καλή σας ακρόαση!