24 Media Φραντζέσκα Γιατζόγλου Watkinson
ΣΙΝΕΜΑ

Άλλοι 5 ανήκουστοι ρόλοι που θα μπορούσε να παίξει ο Άρης Σερβετάλης

O Άρης Σερβετάλης είναι έτοιμος να υποδυθεί τον Άγιο Νεκτάριο σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Mickey Rourke. Δίνουμε μερικές ιδέες για το παραπάνω βήμα του στην υποκριτική.

Πληροφορηθήκαμε χθές από το κοντρόλ (ladylike.gr-κείμενο της Κλέλιας Φατούρου), πως ο Άρης Σερβετάλης θα υποδυθεί τον Άγιο Νεκτάριο σε μια ταινία με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Mickey Rourke. Οποιαδήποτε πρόταση που περιλαμβάνει ονόματα όπως ‘Σερβετάλης’, ‘Άγιος Νεκτάριος’ και ‘Mickey Rourke’ μοιάζει με κρύο ντους σουρεαλισμού που ανοίγει νέους ορίζοντες στις στατικές ζωές μας. Αποφάσισα να προσφέρω, μέσα από την καρδιά μου, νέους ορίζοντες στους casting directors αυτού του κόσμου, με πέντε έξτρα χαρακτήρες που θα μπορούσε να υποδυθεί ο Άρης Σερβετάλης.

Ελληνικό σινεμά, ελληνική τηλεόραση, Χόλιγουντ, ιταλικό σινεμά ακούει;

Fleabag – Το ελληνικό remake

Χαρακτήρας: Ιερέας (Andrew Scott).

Φανταστείτε αυτή την καινοτομία: Βρισκόμαστε σε περιβάλλον ελληνικής τηλεοπτικής μυθοπλασίας και παρακολουθούμε μια μαύρη κωμωδία, όπου ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι μια γυναίκα 30 ετών, που δεν αγχώνεται να συνάψει γάμο και να ‘αποκατασταθεί’ φοβούμενη ‘τι θα πει η κοινωνία’ αν μείνει μόνη. Η πρωταγωνίστρια του εν λόγω ριμέικ συναντά έναν άνθρωπο της εκκλησίας, για τον οποίο αναπτύσσει όλα αυτά τα μαγικά συναισθήματα που γεννά κάθε απαγορευμένο ειδύλλιο.

Θα ήταν πρωτόγνωρο για την ελληνική τηλεόραση ένα ριμέικ του ‘Fleabag’, που δεν θα θύμιζε σε τίποτα όλους τους χαρακτήρες-κόπιες της Μαρίνας Κουντουράτου των ‘Δύο Ξένων‘ που έχουμε δει κατά καιρούς. Μόνο ο Άρης Σερβετάλης θα χάριζε μια σεμνή ερμηνεία στο ρόλο του ιερέα και δεν θα ‘καπέλωνε’ την Ελληνίδα ‘Fleabag’ (ψηφίζω Βασιλική Τρουφάκου, χωρίς δεύτερη σκέψη).

The Godfather 2 1/2

Χαρακτήρας: Τζόρτζιο, νόθος γιος της οικογένειας Corleone.

 

Στην κατακτημένη Ελλάδα από την γερμανοϊταλική κατοχή του 1940, ο Vito Corleone βρέθηκε στην Παλιά Κοκκινιά ως λοχαγός. Εκεί γνώρισε τη Στέλα τη Δροσοπούλου, μια 19χρονη πόρνη απ’ το Αιγάλεω, που έβγαζε τα προς το ζην (μια μπομπότα, δυο σταφίδες) χαρίζοντας έρωτα σε καραβανάδες της Κομαντατούρ. Ο Vito ήταν ο μοναδικός που της χάρισε μπαξίσι δυο εκατομμύρια δραχμές, ποσό ικανό για να αγοράσει από το κρεοπωλείο ένα ολόκληρο χοιρινό μπούτι και να φιλέψει την ψυχοκόρη της. (Το μπούτι δεν ήταν χοιρινό, ήταν από γάτα). Λίγο πριν γυρίσει στη Νάπολη, ο Vito της έκανε κι ένα κουτσούβελο, τον Τζόρτζιο (Γιωργάκη).

Το 1959, ο Γιώργης μπάρκαρε για Νάπολη κι εκείνος, για να γνωρίσει από κοντά τον μπάρμπα του. Δεν ήξερε όμως ότι στα τηλεγραφήματα που έστελνε σε άψογα ιταλικά προς την οικογένεια Corleone, μετά τον χαμό του Vito, απαντούσε ο γιος του, Michael Corleone. η σχέση μεταξύ των δυο αντρών θα είναι γεμάτη από ‘ασίγαστα πάθη και έριδες’. Με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, ο Al Pacino θα μπορούσε να υποδυθεί τον Michael ξανά, δείχνοντας περίπου 55 χρόνια νεότερος. Σίγουρο το Όσκαρ για τον Άρη – Τζόρτζιο- Σερβετάλη. Μάκαρι με κάποιο τρόπο, το παραπάνω σενάριο να γίνει πραγματικότητα.

Νικόλας Άσιμος – ταινία για τη ζωή του

Χαρακτήρας: Νικόλας Άσιμος.

Είναι έτοιμος γι’ αυτό τον ρόλο ο Σερβετάλης, Δώστε του αυτό το ρόλο χθες! Η εμβληματική φυσιογνωμία του Νικόλα Άσιμου που πρακτικά αρνήθηκε/αποκήρυξε τον δυτικό τρόπο ζωής, αποκτώντας φανατικούς φίλους και εχθρούς, θα αποτελούσε μέγιστη πρόκληση να αποτυπωθεί σε κάποιο κινηματογραφικό σενάριο. Θα υπήρχαν βέβαια κάποιες προκλήσεις, όπως το να βρεθεί ηθοποιός που θα μπορούσε να υποδυθεί τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (θα πόνταρα  στο πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου). Το σίγουρο είναι πως ο Άρης Σερβετάλης θα μπορούσε να πείσει, τραγουδώντας στίχους όπως:

Πας φιρί φιρί γυρεύοντας με τα μαύρα σου τα μάτια
Δέκα πιάτα στο κεφάλι μου κι άλλα τέσσερα κανάτια

Πας φιρί φιρί γυρεύοντας να με κάνεις ν’ αγριέψω
Έχω και τις πεποιθήσεις μου, μα στο τέλος θα στις βρέξω.

Τηλεοπτική σειρά τύπου ‘Empire’ με νέους Έλληνες ράπερ

Ράπερ χωρίς έριδες μεταξύ τους, είναι λες και δεν υπάρχουν στο χάρτη. Αποτελεί ίσως και αντικείμενο ψυχολογικής ανάλυσης το γιατί τόσοι ράπερ προσπαθούν τόσο έντονα μέσα από τους στίχους τους να αποδείξουν ότι είναι πιο αυθεντικοί από άλλους, χωρίς κάτι τέτοιο να τους έχει ζητηθεί από κανέναν, χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από τον οποιονδήποτε εκεί έξω. Τα beefs μεταξύ ελληνόφωνων ράπερ εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα που ο ήλιος ανατέλλει και δύει. Μια τηλεοπτική σειρά θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτές τις έριδες και θα είχε τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο ενός μακιαβελικού ιμπρεσάριου/μάνατζερ,ο οποίος θα λουζόταν στο χρήμα με κάθε ρίμα που θα ήταν κόντρας αφορμή.

Star Wars: Kάποια random νέα τριλογία (θέληση και χρήματα για ξόδεμα από τη Disney να υπάρχουν)

Χαρακτήρας: Darth Vader

Ονειρεύομαι μια νέα τριλογία του “Star Wars’ με πρωταγωνιστές rappers, fanboys και fangirls, μέτριους και πετυχημένους μιμητές της διαγαλαξιακής saga του George Lucas. Ονειρέυομαι ένα από τα μέρη αυτής της τριλογίας ως ιψενικό δράμα δωματίου, με τον Σερβετάλη στο ρόλο του Darth Vader και τον Sin Boy ως μια lo-fi εκδοχή του Luke Skywalker, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Το γεγονός ότι ο Σάκης Ρουβάς – μεταξύ άλλων- λογίζεται ως ηθοποιός, μου δίνει ελπίδα να πιστεύω ότι το όνειρο μου μπορεί να πραγματοποιηθει.