ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο χρόνο

Στο "Looper" ο Bruce Willis συναντά μια νεότερη εκδοχή του εαυτού του κι εμείς ακούμε τι έχει να μας πει για αυτό.

Ένας 25άρης δολοφόνος το έτος 2042 (Joseph Gordon-Levitt) αναλαμβάνει την πιο δύσκολη εκτέλεση της καριέρας του όταν έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον μελλοντικό του εαυτό (στη μορφή του Bruce Willis). Αφήνουμε το σκηνοθέτη της ταινίας και τον ίδιο τον Bruce Willis να μας εξηγήσουν τι συμβαίνει σε αυτή την πρωτότυπη περιπέτεια ταξιδιού στο χρόνο.

Ο σκηνοθέτης του “Looper” είναι ο Rian Johnson, ο οποίος γύρισε ένα από τα καλύτερα φετινά επεισόδια του “Breaking Bad”, και με αυτό το φιλμ κάνει θριαμβευτική επιστροφή στο σινεμά. (Είχε γυρίσει και το νεο-νουάρ “Brick” πριν κάποια χρόνια.) Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο οι κριτικές υπήρξαν θριαμβευτικές με μεγάλη έμφαση στο πόσο διασκεδαστική είναι και πόσο καλά χρησιμοποιεί την ιδέα του ταξιδιού στο χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν σκηνές σαν αυτή, όπου δύο φανταστικοί ηθοποιοί συναντώνται, παίζοντας τον ίδιο χαρακτήρα.

 

Να τι είχε να πει για αυτή την ταινία, και για την δυνατότητα να μπορεί να σκηνοθετεί σκηνές σαν αυτή, ο σκηνοθέτης Rian Johnson:

 

Πώς είναι όμως να παίζεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου; Και τι μπορεί να σημαίνει ένα ταξίδι στο χρόνο; Ο Bruce Willis απαντά.

 

Έχει ειπωθεί πως, παίζοντας σε αυτή την ταινία, ο Willis (που είναι έτσι κι αλλιώς από τους αγαπημένους μας) θα έχει πρωταγωνιστήσει στις δύο καλύτερες ίσως ταινίες με ταξίδι στο χρόνο, μαζί δηλαδή με τους “12 Πιθήκους”.

Εμείς, θα μπορούμε να κρίνουμε από αυτή τη βδομάδα, που το “Looper” βγαίνει επιτέλους στις αίθουσες.

 

Το “Looper” θα προβάλλεται στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου από την ODEON.