TRAILER

Αναλύουμε το τρέιλερ του Joker: Folie à Deux

Το Joker: Folie à Deux είναι ένα ξεκάθαρο jukebox musical που θα εκμεταλλευτεί όλες τις δεξιότητες της Lady Gaga.

Ο Joaquin Phoenix επιστρέφει στον Joker, τον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ Α΄Ανδρικού, μαζί του όμως θα είναι και η θρυλική, επίσης οσκαρική μουσικός και ηθοποιός Lady Gaga. Το Folie à Deux δεν θα είναι απλώς μία ρομαντική ταινία, αλλά και ένα jukebox musical όπως έχει χαρακτηριστεί τελευταία, με τουλάχιστον 15 γνωστά κομμάτια που θα ακουστούν στην ταινία.

Δες το πρώτο τρέιλερ του Joker: Folie à Deux και σκρόλαρε παρακάτω για την ανάλυσή του:

Ο Arthur Fleck είναι ακόμα στο Arkham Asylum στο Joker: Folie à Deux

Η εναρκτήρια σκηνή του Joker: Folie à Deux επιβεβαιώνει ότι η ταινία θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το Joker. Ο Arthur δηλαδή είχε μεταφερθεί στο διαβόητο Arkham Asylum και το τρέιλερ ανοίγει με την αποκάλυψη ότι βρίσκεται ακόμα εκεί. Είναι μία θρυλική τοποθεσία της μυθολογίας του Batman απ’ όπου ο Joker έχει δραπετεύσει αρκετές φορές.

Το Joker: Folie à Deux αλλάζει την ιστορία προέλευσης της Harley Quinn

Το τρέιλερ για το Joker: Folie à Deux επιβεβαιώνει οριστικά ότι η Lady Gaga υποδύεται τη Harley Quinn, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως η ταινία θα κάνει κάποιες αλλαγές στην προέλευση του εμβληματικού χαρακτήρα. Η Harley των κόμικ ήταν κάποτε μία υπερευαίσθητη ψυχίατρος που εργαζόταν στο Arkham Asylum. Εκεί θα συναντούσε τον Joker, θα τον ερωτευόταν, γοητευμένη από τον κόσμο του θα τον βοηθούσε να δραπετεύσει, και μαζί θα γίνονταν δύο διάσημοι ερωτικοί σύντροφοι στο έγκλημα.

Η Harley όμως δεν φαίνεται να είναι ψυχίατρος εδώ, ή ίσως να υπήρξε πριν τα γεγονότα της ταινίας, πάντως το τρέιλερ την παρουσιάζει και αυτή ως ασθενή. Φαίνεται επίσης να είναι εξοικειωμένη με το έργο του Joker, το οποίο έδωσε φωνή στους εξαθλιωμένους ανθρώπους της Gotham, και αντί να την απωθεί, το βρίσκει μάλλον αξιοθαύμαστο.

Σε διάφορα σημεία του τρέιλερ, βλέπουμε τη Harley να ακολουθεί τα βήματα του Joker. Κάποιες φορές πολύ κυριολεκτικά, καθώς αντιγράφει ευθέως ορισμένες από τις στιγμές του από την πρώτη ταινία. Αρχικά, τη βλέπουμε να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά της για να μιμηθεί ένα όπλο πριν τραβήξει αστειευόμενη τη σκανδάλη, ενώ στη συνέχεια τη βλέπουμε μαζί με τον Joker να κάνουν μία ολοκαίνουργια απόδοση του χαρακτηριστικού χορού των σκαλοπατιών, μπροστά από μεγάλο πλήθος. Τέλος, βλέπουμε τη Harley να αντιγράφει το τέλος της πρώτης ταινίας κάνοντας χρήση αίματος για να δώσει στον εαυτό της ένα βίαιο, κατακόκκινο χαμόγελο.

Ο Joker προσπαθεί να ξεφύγει από έναν μιμητή του

Μιλώντας για μίμηση, στο πρώτο τρέιλερ φαίνεται ότι ο Joker τρέχει να ξεφύγει από έναν μιμητή του. Είναι κάτι περισσότερο από άλλος ένας τύπος με μάσκα κλόουν, καθώς ο μιμητής αυτός είναι επίσης ντυμένος με το ίδιο κίτρινο και μπορντό κοστούμι που φορούσε στην πρώτη ταινία. Αυτό σίγουρα προσθέτει αξιοπιστία στη θεωρία των φαν ότι ο Arthur Fleck δεν είναι ο ίδιος Joker που ο Batman προορίζεται να πολεμήσει, αλλά μάλλον εμπνεύστηκε το πρόσωπο που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο.

Το Folie à Deux και τα μουσικά του νούμερα

Μία φωνή που ακούγεται νωρίς στο τρέιλερ του Joker: Folie à Deux αφηγείται, «χρησιμοποιούμε τη μουσική για να γίνουμε ολόκληροι, για να εξισορροπήσουμε τα ρήγματα μέσα μας». Δεδομένου ότι ο Arthur βλέπει για πρώτη φορά τη Harley όταν συμμετέχει σε κάποιου είδους χορωδία στο άσυλο, φαίνεται ότι η μουσική χρησιμοποιείται ως μέθοδος θεραπείας για τους ασθενείς του νοσοκομείου. Αυτό φαίνεται να είναι η εισαγωγή των μουσικών στοιχείων της ταινίας και το πώς θα αξιοποιηθούν είναι αρκετά προφανές.

Σαφώς εμπνεόμενοι από κλασικά κινηματογραφικά μιούζικαλ όπως το Singin’ in the Rain, βλέπουμε αρκετές σκηνές με έντονα χρώματα και πεντακάθαρα σκηνικά όπου ο Joker και η Harley πραγματοποιούν τις παραστάσεις τους. Η πρώτη από αυτές που παρουσιάζεται στο τρέιλερ περνάει γρήγορα από τον χορό των δύο πάνω σε μία σκηνή, και στη συνέχεια σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Gotham όπου ένα κτίριο καίγεται, καταδεικνύοντας ότι αυτές οι στιγμές συμβαίνουν στο μυαλό τους και όχι στην πραγματική ζωή. Σε μία άλλη στιγμή τους βλέπουμε να χορεύουν στα σκαλιά μίας δικαστικής αίθουσας, όπου ένας άνδρας κρατάει μια εφημερίδα με πρωτοσέλιδο τον Joker και τη φράση «αθώος για όλες τις κατηγορίες». Το αν αυτό είναι πραγματικότητα ή φαντασία είναι ακόμα προς συζήτηση.

Το Joker: Folie à Deux αναμένεται στις 4 Οκτωβρίου 2024.