© Business Wire / AP
GAMING

Αναμονή τέλος: Αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ του Grand Theft Auto VI

Μετά τη διαρροή του teaser στο διαδίκτυο, η Rockstar αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το τρέιλερ του νέου Grand Theft Auto VI 15 ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Τι γνωρίζουμε για τις πλατφόρμες, την κυκλοφορία και το ίδιο το παιχνίδι.

Η μεγάλη αναμονή για το έκτο παιχνίδι της σειράς Grand Theft Auto έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η Rockstar δέκα χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία της επαναφέρει το θρυλικό παιχνίδι στις πλατφόρμες και κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ που δίνει στους παίκτες μια γεύση από το τι να περιμένουν. Βέβαια, η κυκλοφορία του τρέιλερ ήρθε μετά βασάνων για την εταιρεία και έφερε μεγάλη έκπληξη στους φίλους του παιχνιδιού.

Η ζημιά που έπαθε η Rockstar

H εταιρεία αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το τρέιλερ 15 ώρες νωρίτερα από το προβλεπόμενο καθώς το πολυαναμενόμενο teaser διέρρευσε στο διαδίκτυο. Η Rockstar έδωσε τελικά στη δημοσιότητα κακήν κακώς το βίντεο και κάλεσε τους φίλους της να το παρακολουθήσουν από την επίσημη πηγή. Μάλιστα η ζημιά ήταν διπλή, αφού η εταιρεία ήθελε να συμπέσει το τρέιλερ με την 25η επέτειο του παιχνιδιού.

Λίγα λόγια για το Grand Theft Auto VI

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στη Vice City, εμπνευσμένη από το Μαϊάμι, και είναι μια ιστορία αγάπης και εγκλήματος μεταξύ της πρώτης γυναικείας πρωταγωνίστριας, της Lucia, και ενός ανώνυμου -για την ώρα- άντρα πρωταγωνιστή. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 κάτι που σημαίνει ότι οι φανατικοί φίλοι του GTA θα πρέπει να οπλιστούν με έναν ακόμη χρόνο υπομονής, ενώ οι φίλοι του PC gaming έχουν μεγάλη αγωνία για το παιχνίδι. Η αρχική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι το Grand Theft Auto VI θα κυκλοφορήσει μόνο για τα PlayStation 5, Xbox Series X και S και δεν αναφέρει καθόλου την PC έκδοσή του.

Το έκτο παιχνίδι της σειράς θα είναι η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2013, του GTA V, το οποίο έγινε το δεύτερο σε πωλήσεις βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών, μετά το Minecraft. Το GTA αναπτύχθηκε αρχικά στο Dundee το 1997 από την DMA Design, μετέπειτα γνωστή ως Rockstar, και υπήρξε τόσο επιτυχημένο από κριτικούς και εμπορική άποψη όσο και αμφιλεγόμενο. Μέχρι και στη Βουλή των Λόρδων στην Αγγλία τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το βίαιο περιεχόμενο του πρώτου παιχνιδιού.

Το τρέιλερ δείχνει ανθρώπους -ως συνήθως- να τρέχουν με αυτοκίνητα, ανθρώπους να διασκεδάζουν σε βάρκες και έναν άντρα να βγάζει έναν αλιγάτορα από μια πισίνα, όλα υπό τους αμερικάνικους ήχους του Love is a Long Road του Tom Petty. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να έρθει το νέο παιχνίδι και ο James Binns, πρόεδρος της εταιρείας μέσων ενημέρωσης παιχνιδιών Network N, δήλωσε ότι αυτό μπορεί να εξηγηθεί από την απόλυτη επιτυχία του GTA V, το οποίο πούλησε 190 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στον κόσμο και διατηρείται ζωντανό τώρα από το GTA Online, ένα διαδικτυακό παιχνίδι όπου ληστεύεις τράπεζες και φτιάχνεις συμμορίες. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στην κορυφή των charts των παιχνιδιών τις περισσότερες εβδομάδες τώρα για Xbox, PlayStation και PC» δήλωσε ο πρόεδρος της Network N, ενώ προέβλεψε και τη βέβαια επιτυχία του νέου παιχνιδιού. «Ξόδεψαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια γι’ αυτό, οπότε θα είναι επικής κλίμακας. Αυτό θα είναι το πιο ακριβό παιχνίδι που έγινε ποτέ».

Η συμφωνία με το Netflix

Ανάμεσα στις δράσεις για την προώθηση του νέου παιχνιδιού φαίνεται να είναι και η συμφωνία της Rockstar με το Netflix που επισημοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Έτσι από τις επόμενες εβδομάδες, οι συνδρομητές της πλατφόρμας θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν εντελώς δωρεάν την τριλογία Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Τα GTA 3, Vice City και San Andreas ήταν όλα πολύ αγαπητά από τους gamers και θα διατεθούν στους συνδρομητές του Netflix σε κινητές συσκευές στις 14 Δεκεμβρίου. Έτσι, για μια πρώτη δόση πριν από το λανσάρισμα του έκτου παιχνιδιού, το οποίο θα κυκλοφορεί εντέλει 12 χρόνια μετά το GTA V. Όπως όμως τραγουδά και ο Tom Petty, «Love is a Long Road».