ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Απαράδεκτοι: Η σκηνή που γυρίστηκε 40 φορές επειδή δε σταματούσαν να γελάνε

Η θρυλική σειρά της Δήμητρας Παπαδοπούλου φαίνεται πως δεν προκαλούσε γέλιο μόνο στους τηλεθεατές, αλλά και στους πρωταγωνιστές της.

Είναι ομολογουμένως μια από τις πιο εμβληματικές -αν όχι η πιο εμβληματική- σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Οι Απαράδεκτοι μας έμαθαν φράσεις όπως το «αστροπελέκι», το «στραπατσίρεν» και το «καρακαταπαλώμουνα» και μας κάνουν να γελάμε ακόμα και σήμερα με τις ατάκες τους, ακόμα κι αν έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από την προβολή του πρώτου τους επεισοδίου.

Το ίδιο με εμάς όμως φαίνεται πως γελούσαν και οι πρωταγωνιστές της σειράς, που έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Συγκεκριμένα, υπάρχει σκηνή που γυρίστηκε πάνω από 40 φορές, καθώς οι ηθοποιοί δεν μπορούσαν να σταματήσουν να γελάνε. Υπαίτιος για την καθυστέρηση του εν λόγω γυρίσματος ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος, που στη σειρά υποδυόταν έναν διαφημιστή, με δράση στο Πολυτεχνείο, όπως του άρεσε συχνά να υπενθυμίζει στους υπόλοιπους της παρέας.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε αποκαλύψει σε λίγο παλιότερη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, πως σε ένα από τα εορταστικά επεισόδια των Απαράδεκτων, που εμφανιζόταν σε guest ρόλο ο Παύλος Χαϊκάλης και στον οποίο έπρεπε να πει την ατάκα, «Αρίστο τη βρήκες;», τον δυσκόλεψε πάρα πολύ, καθώς κάθε φορά που έπρεπε να απευθυνθεί στον Χαϊκάλη στον έπιανε νευρικό γέλιο και αναγκάζονταν να γυρίσουν τη σκηνή από την αρχή.

Και κάπως έτσι χωρίς να το καταλάβουν, η εν λόγω σκηνή γυρίστηκε τουλάχιστον 40 φορές. Μάλιστα, μετά από κάποια στιγμή όλοι είχαν φτάσει στα όριά τους, με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου να λέει στον τηλεοπτικό της σύζυγο, «Έλα ρε Σπύρο», «Έλα ρε παιδιά δε θα τελειώσουμε ούτε του χρόνου», «Έχουμε και παράσταση στις 21:00».

Οι Απαράδεκτοι αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες και έγιναν συνώνυμο της ιστορίας της ιδιωτικής τηλεόρασης της χώρας. Ο Σπύρος, η Δήμητρα, ο Γιάννης και ο Βλάσσης σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά με τα καμώματά τους και κάθε φορά που τα επεισόδια παίζονται σε επανάληψη αποκτούν καινούργιους θαυμαστές. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς είχαν γεννηθεί πολύ αργότερα από το τέλος της σειράς.