ΜΟΥΣΙΚΗ

Κρυμμένα μηνύματα στη μουσική του Aphex Twin

Η Ελένη Λουκά και οι οργανώσεις, που χρόνια τώρα υποστήριζαν ότι στη ξένη μουσική κρύβονται μηνύματα του σατανά, δικαιώνονται

Η όλη ιστορία ξεκινάει με έναν γνωστό μουσικό της ηλεκτρονικής σκηνής, τον Richard David James, που δισκογραφεί με το ψευδώνυμο Aphex Twin. Τα tracks που ακολουθούν είναι δικές του συνθέσεις στις οποίες υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα και εικόνες.

Συγκεκριμένα, στο “Equation” υπάρχει ένα πρόσωπο που μπορεί να παραμορφωθεί ώστε να προκύψουν διάφορες τελικές απεικονίσεις που όλες, όμως, μοιάζουν με το πρόσωπο του σατανά.

Η κρυμμένη εικόνα γίνεται ορατή όταν κάποιος χρησιμοποιήσει ένα λογισμικό φασματογραφίας ήχου, που αποτυπώνει τα ακουστικά κύματα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, και κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο ακόμα και δωρεάν. Όπως το λογισμικό Coagula.

Το όνομα δε του συγκεκριμένου λογισμικού προέρχεται από την αγγλική λέξη για την πήξη (coagulation) αλλά παραπέμπει προφανώς στη λέξη dracula.

Ακόμα και οδηγίες σε γνωστά site με βίντεο υπάρχουν για τη χρήση τέτοιων προγραμμάτων ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των μουσικών και των θυμάτων τους καθώς και η προσέλκυση υποψήφιων θυμάτων.

Στη σύνθεση “Windowlicker”, σύμφωνα με τον blogger Jarmo Niinisalo που αποκάλυψε και το διαβολικό πρόσωπο στο προηγούμενο, φαίνεται ένα απροσδιόριστο σχήμα που δεν αποκλείεται κιόλας να είναι κάποια δοκιμή προκειμένου να διαπιστωθεί αν δουλεύει η μέθοδος μετάδοσης κρυμμένων μηνυμάτων.

Στη συνέχεια και άλλοι μουσικοί που -ξεκάθαρα- βρίσκονται στην υπηρεσία του σατανά άρχισαν να βάζουν κωδικοποιημένες εικόνες στις συνθέσεις τους προκειμένου να κάνουν ποιος ξέρει τι.

Και χάρη στη βοήθεια του Jarmo Niinisalo και άλλων blogger αποκαλύπτονται ένας ένας.

Disasterpeace – Continuum

Nine Inch Nails – My violent  heart

DJ Sonix – Transitions

Venetian Snares – Look