ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Από 3D Gifs ξέρεις;

Σε κάθε περίπτωση ρίξε μια ματιά στη δουλειά του Dain Fagerholm. Είναι φανταστικά πιο εντυπωσιακή από αυτό που βλέπεις τώρα στην κεντρική φωτογραφία.

Αν ρωτάς γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα Gifs, η απάντηση είναι απλή: Κυκλοφορούν στο ίντερνετ από πάντα που λέμε (όλες οι ιστοσελίδες ήταν κάποτε τίγκα στο Gif και το να ξέρεις να φτιάξεις ήταν σα να λέμε ξέρεις Word) ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μέρος της ποπ κουλτούρας που ξέρεις πόσο τιμάμε.

Από εκεί και πέρα, ο όρος είναι πλέον η κορυφαία λέξη για το 2012 κατά το Oxford Dictionaries (πως είχε γίνει με το Google ένα πράγμα πριν κάμποσα χρόνια) κάτι το οποίο σημειώνει ένα cool αφιέρωμα του Wired. Εκεί θα βρεις και μια ιστορική αναδρομή που φτάνει στο 1879 προσπαθώντας να εξηγήσει το μεταδοτικό της όλης φάσης.

Αν ψάχνεσαι για τεχνικά επί του θέματος και πως το συγκεκριμένο format τυποποιήθηκε στο διαδίκτυο ουδείς καλύτερος από τη Wikipedia.

Αν θες να δεις πως μπορείς να συνοψίσεις μια ολόκληρη αθλητική χρονιά διάβασε το εκπληκτικό αφιέρωμα του Θοδωρή Δημητρόπουλου (από τον οποίο τα μάθαμε) για τα καλύτερα αθλητικά Gifs του 2012.

Και αν θες… να πάθεις επιληψία δες τη δουλειά του Dain Fagerholm εκ Σιάτλ ορμώμενου, που κυκλοφορεί ανάμεσα μας και δημιουργεί με το ψευδώνυμο DaiN8). Το blog του θα το βρεις εδώ!

Σημειωτέον κάθε καρέ είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με μελάνι.

 

 

Περισσότερα στο Tumblr του Dain.

Σχόλια όπως πάντα στο @artemoo  ή από κάτω.