ΣΙΝΕΜΑ

Από το περιθώριο στο έγκλημα: Γνωρίστε τους Μηχανόβιους

To OneMan εξασφάλισε μια πρώτη αποκλειστική ματιά στο backstage της νέας ταινίας Οι Μηχανόβιοι (The Bikeriders) με τους Austin Butler, Tom Hardy και Jodie Comer.

«Κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν την ταυτότητά τους σε μέρη που αποδεικνύονται ολέθρια». Έτσι μας συστήνεται το σύμπαν των Μηχανόβιων δια στόματος του πρωταγωνιστή τους, Austin Butler. Ο οποίος μετά το Elvis αλλά και την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Dune ΙΙ έχει σίγουρα όλα τα βλέμματα καρφωμένα πάνω του, ένας αληθινός σταρ εν τη γενέση του.

Στους Μηχανόβιους, πρωταγωνιστεί απέναντι στον Tom Hardy, σταθερά μια από τις πιο συναρπαστικές και γεμάτες βαρύτητα παρουσίες στο Χόλιγουντ, και ανάμεσά τους η φοβερή Jodie Comer του Killing Eve και της Τελευταίας Μονομαχίας.

Οι Μηχανόβιοι (The Bikeriders) κυκλοφορούν στις αίθουσες από την Tanweer στις 20 Ιουνίου.

Η Comer παίζει μια πεισματάρα γυναίκα που, μετά από μία τυχαία συνάντηση σε ένα μπαρ, παρασύρεται από τη μοιραία έλξη για τον Benny (του Austin Butler), το νεότερο μέλος μίας λέσχης μοτοσικλετιστών στις κεντροδυτικές πολιτείες της Αμερικής, που ακούει στο όνομα Βάνδαλοι και έχει ως αρχηγό τον αινιγματικό Johnny (Tom Hardy). Στο ευρύτερο κλίμα των αλλαγών σε όλη τη χώρα, η λέσχη μεταμορφώνεται από έναν τόπο συγκέντρωσης περιθωριακών τύπων σε μία επικίνδυνη και βίαιη συμμορία του υποκόσμου, αναγκάζοντας τον Benny να επιλέξει ανάμεσα στην Kathy και την αφοσίωση του στη λέσχη.

Πρόκειται για μια ασυμβίβαστη προσέγγιση στην άνοδο και πτώση των διαβόητων συμμοριών μοτοσικλετιστών, εμπνευσμένη από το βιβλίο του φωτορεπόρτερ Danny Lyon του 1968. Η ταινία εξερευνά από πρώτο χέρι πώς μία ομάδα περιθωριακών τύπων μεταμορφώνεται σε μία τρομακτική εγκληματική συμμορία την εποχή πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών στην Αμερική.

Το OneMan εξασφάλισε μια πρώτη αποκλειστική ματιά στο σύμπαν των Μηχανόβιων, όπου οι τρεις πρωταγωνιστές μας συστήνουν τον κόσμο της ταινίας, και το πώς συνδέονται τα ανθρώπινα πάθη τους, και η αγωνιώδης τους αναζήτηση για ταυτότητα στο περιθώριο.

 

Την ταινία σκηνοθετεί ο Jeff Nichols του Midnight Special και του Take Shelter, ο οποίος εξηγεί πως «Οι Μηχανόβιοι έχουν να κάνουν με την αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας. Έχει να κάνει πολύ με την αμερικανική αρσενική ταυτότητα, αλλά αν περιορίσουμε την ταινία αποκλειστικά σε αυτό το πλαίσιο, χάνουμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Όλοι θέλουμε απεγνωσμένα να βρούμε και να χτίσουμε την προσωπική μας ταυτότητα. Πιστεύω ότι αυτή είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις της κοινωνίας μας σήμερα».

«Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν καθορίζονται από τη δουλειά τους ή τις σπουδές τους. Στρεφόμαστε στο φύλο, στη φυλή, στην κουλτούρα και στην ιστορία για να βρούμε μία πιο ουσιαστική και βαθιά ταύτιση με τον εαυτό μας», τονίζει. «Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον, κι αυτό που θέτει σαν θέμα η ταινία, είναι ότι στην αναζήτηση μίας μοναδικής ταυτότητας στρεφόμαστε σε ομάδες που μας βοηθάνε να καθορίσουμε τον εαυτό μας. Είναι ανθρώπινο να θέλουμε να ανήκουμε κάπου, ειδικά όταν η ομάδα που επιλέγουμε να ανήκουμε είναι πολύ ξεχωριστή».

«Όταν συνδυάζεις αυτή την παγκόσμια ιδέα με μία υποκουλτούρα εξίσου σύνθετη, πολύχρωμη, επικίνδυνη και σαγηνευτική όσο η αμερικάνικη κουλτούρα των μηχανόβιων, τότε έχεις τη συνταγή για μία ταινία που μιλάει σε πολύ κόσμο. Βρήκα το βιβλίο του Danny Lyon πριν από 20 χρόνια και έπαθα εμμονή από τότε. Η ελπίδα μου είναι να κάνω μία ταινία που αιχμαλωτίζει αυτό το αίσθημα μεταδίδοντας το σε ένα ευρύ κινηματογραφικό κοινό», καταλήγει.

 

*Οι Μηχανόβιοι (The Bikeriders) κυκλοφορούν στις αίθουσες από την Tanweer στις 20 Ιουνίου.