THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E08: Η αρμένικη βίζιτα του Negan

Όλα όσα έκαναν την καρδιά μας να σκιρτήσει στο 8ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Hearts Still Beating'. Προσοχή μην πατήσετε τα spoilers που έχουμε 'ξεχάσει' διάσπαρτα.

Τα εντόσθια του θρασύδειλου Spencer που βρέθηκαν να λιάζονται στην άσφαλτο της Alexandria, δίπλα στο τραπέζι του μπιλιάρδου, το δόξα πατρί της παχουλής αποθηκάριου που επέλεξε τυχαία να τιμωρήσει η Savior υπαρχηγός, το πρόσωπο της Rosita που χαρακώθηκε ως τιμωρία για τη σφαίρα που φύτεψε κατά λάθος στη Lucille (τον Negan σημάδευε) και η κουζίνα του Rick που έγινε χάλια αφού ο Negan την χρησιμοποιήσε για να φτιάξει μακαρόνια.

Αυτά είναι, έτσι συνοπτικά και όμορφα, τα θύματα από την συνεχιζόμενη επίσκεψη του Negan στο σπίτι του Rick στο ‘ΟΚ, κάτι γίνεται τώρα’ αυτό φινάλε του πρώτου μισού της σεζόν.
Ο Spencer, έτσι για να είμαστε ξεκάθαροι, το άξιζε αυτό που έπαθε αφού χτένισε τα μαλάκια του, πήρε ένα μπουκάλι ουίσκι από την καβάτζα του και προσπάθησε (αφού πέτυχε στο δρόμο την μοναχική Rosita και της ζήτησε να αρχίσουν να βλέπονται πάλι) να πείσει τον Negan να ξεπαστρέψει τον Rick και να κάνει εκείνον αρχηγό. Κάτι που εκείνος δεν εκτίμησε, οπότε, αφού ήπιαν τα ποτάκια τους και έπαιξαν το μπιλιάρδο τους, τον ξεκοίλιασε για να του αποδείξει ότι δεν έχει guts (δηλαδή τσαμπουκά αλλά και, κυριολεκτικά, εντόσθια). Εντάξει, δεν θα μας λείψει καθόλου. Αυτό είναι αλήθεια.
Η αποθηκάριος, από την άλλη, ήταν εντελώς αθώα. Ήταν απλώς εκείνη που επέλεξε η υπαρχηγός του Negan όταν εκείνος της ζήτησε να σκοτώσει κάποιον για να τιμωρήσει την Rosita για την σφαίρα που πήγε να του φυτέψει στο κρανίο. Γιατί έτσι συμβαίνει στον κόσμο του Negan, απλά πεθαίνεις.
(Όπως στον κόσμο του Walking Dead ένα ξύλινο ρόπαλο είναι πολύ φυσιολογικό να σταματήσει μια σφαίρα Έλεος παλικάρια).
Μια χωρίς λογική επίθεση (σ.σ. ο ιερέας προσπάθησε να την πείσει να περιμένει, όταν του ήρθε στην εκκλησία για να του πει ότι αισθάνεται άχρηστη- αλλά απέτυχε) που είχε ως αποτέλεσμα και ο Negan να της χαρακώσει το πρόσωπό και -όταν συνειδητοποίησε ότι η σφαίρα είναι homemade- να τσιμπήσει τον κατουρημένο από τον φόβο του Eugene προκειμένου να τον πάει πίσω στο αρχηγείο του και να τον βάλει να φτιάξει και άλλες. Και πάλι καλά να λες, αφού, κανονικά, θα μπορούσε να τους είχε καθαρίσει όλους.

Άσε που αυτή η απερισκεψία είχε ως αποτέλεσμα ο ξυρισμένος Negan (έτσι είναι μάλλον λιγότερο εκφοβιστικός) να πει στον Rick ότι όλα αυτά που του έφερε στο φορτηγό, όλα τα όπλα και τα εφόδια που βρήκαν -μαζί με τον Aaron ο οποίος, παραδόξως, δεν δαγκώθηκε όταν έπεσε στη λίμνη με τους Walkers- πάνω στο ποταμόπλοιο, δεν είναι αρκετά για έρθουν στα ίσα.

Και σκέψου τι έχει να συμβεί όταν ο Negan επιστρέψει πίσω και συνειδητοποιήσει ότι ο Daryl απέδρασε. Συγκεκριμένα απέδρασε με τη βοήθεια του Jesus, παίρνοντας πίσω την μηχανή του και το σεριφο-όπλο του Rick, με θύμα τον Fat Joey που βρέθηκε μπροστά του και ο οποίος δεν τον έπεισε ότι απλώς έκανε ότι χρειαζόταν για να επιβιώσει.

Ενώ σε αυτό το επεισόδιο και η Michonne σκότωσε μια Savior. Συγκεκριμένα την κοκκινομάλα που είχε απαγάγει, μαζί με το φορτηγό της, στο προηγούμενο επεισόδιο. Εντάξει, δεν ήταν άσκοπη η φάση. Γιατί και συνειδητοποίησε πόσο πολλοί είναι οι Saviors. Και μετά, στο τέλος, έπιασε τον Rick και του ζήτησε να πολεμήσουν όλοι μαζί τον Negan. Όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για τους υπόλοιπους.

Ψέματα. Δεν θέλουν να πολεμήσουν όλοι τον Negan. Η Carol, η πιο επικίνδυνη πολεμιστής από όλους, όπως δηλώνει ξεκάθαρα μπροστά της o Morgan στον υπαρχηγό του Ezekiel που έρχεται για να την πείσει να κάνει τον τιγρο-βασιλιά να σπάσει την ειρήνη με τους Saviors και να τους επιτεθεί πρώτος. Εκείνη όμως, που την βλέπουμε στην αρχή να διαβάζει ένα βιβλίο μπροστά στο αναμένο τζάκι, δεν θέλει να βλέπει άνθρωπο μπροστά της. Θέλει οι πάντες να την αφήσουν ήσυχη. Βέβαια, δεν έχει ιδέα για τον Glenn και τον Abraham. Ίσως αυτό σταθεί αρκετό για να της αλλάξει η γνώμη.

Επίτηδες αφήνω ασχολίαστο το ηλίθιο comment του τυπά από το βασίλειο, ότι δηλαδή λογικά δεν έχει η καημένη ιδέα από βία και θάνατο. Όπως επίτηδες δεν λέω λέξη για το ζευγάρι μπότες που είδαμε να ακολουθούν τον Rick και τον Aaron ενώ προσπαθούσαν να επιβιβαστούν στο ποταμόπλοιο (και μετά στην Alexandria). Αυτό είναι ένα μυστήριο που θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τη λύση του.
Τι μένει, λοιπόν, να ειπωθεί για ένα επεισόδιο που είχε ως άξονα τον Negan να το παίζει πάτερ φαμίλιας (να μαγειρεύει και να στρώνει τραπέζι στο σπίτι του Rick) και δυο άσκοπους και αδιάφορους θανάτους;
Τι άλλο από το ‘Και οι 7 ήταν υπέροχοι’ τέλος όπου βλέπουμε την πόρτα του Hilltop, εκεί που η Maggie είναι πλέον βεραμάν αρχηγός (μέχρι και το μήλο που έτρωγε πήρε από το χέρι του θρασύδειλου προηγούμενoυ-που σίγουρα μελλοντικά θα τους προδώσει) και να μπαίνουν μέσα ο Rick, η Michonne, ο Carl, η Rosita και η  -τι κάνεις εσύ εδώ, γιατί δεν είσαι ήδη νεκρή;- Tara.  Εκεί που ο Daryl δίνει στον Rick πίσω το όπλο του (με άλλα λόγια τον κάνει και πάλι άντρα) και όλη η ομάδα (συμπεριλαμβανομένου της Sasha) είναι πάλι μαζί και ετοιμοπόλεμη.
Βέβαια υπάρχουν διάφορα προβλήματα. Όπως ότι ο στρατός του Negan είναι τεράστιος, ούτε εκείνοι ούτε το Hilltop έχουν όπλα και ότι κάποιος πρέπει να πείσει το Kingdom να συμμαχήσει μαζί τους. Αλλά τουλάχιστον παύουν να είναι πλέον θύματα.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.