ΣΙΝΕΜΑ

Άρχισε η γκρίνια των θαυμαστών του David Bowie για την βιογραφική του ταινία

Δεν περίμεναν ούτε λεπτό, τους αρκούσε μια κλεφτή ματιά στο trailer που κυκλοφόρησε.

Δύσκολη αρχή για το ‘Stardust’, ταινία που αφορά μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του David Bowie, και λέμε “δύσκολη” γιατί αν μια τανία που απευθύνεται πρώτα σε φανς και μετά σε όλους τους υπόλοιπους, έχει απ’ την αρχή τους φανς απέναντί της, τι μπορεί να περιμένει; “Να αλλάξει το κλίμα και να αποδειχτεί ότι έχουν άδικο”, θα πει κάποιος. Μακάρι και να συμβεί, αλλά από το τρέιλερ ήδη ξεκίνησαν οι γκρίνιες.

Οι οπαδοί του David Bowie αντέδρασαν στο τρέιλερ του Johnny Flynn με πρωταγωνιστή τη βιογραφική ταινία Stardust στα social media.

Η ταινία, με τον Johnny Flynn να παίζει τον τεράστιο μουσικό το 1971 κατά τη διάρκεια της περίφημης περιοδείας του στις ΗΠΑ, όταν και δημιούργησε το alter ego του, τον Ziggy Stardust, έκανε πρεμιέρα χθες στο Raindance Film Festival.

Πολλοί όμως θαυμαστές έτρεξαν στο Twitter για να μοιραστούν τις αρνητικές αντιδράσεις τους με το που είδαν τον Flynn ως Bowie στο official trailer της ταινίας. Αξίζει πάντας να πούμε ότι δεν είναι μία επίσημη βιογραφική ταινία, καθώς μέσα δεν θα έχει κανένα από τα τραγούδια του μουσικού. Η οικογένεια δεν έδωσε την άδεια στους παραγωγούς.

 

“Όχι. Απλά όχι”, έγραψε μία γυναίκα. “Δεν μπορείς να έχεις μια τόσο άσχημη προφορά, μια ταινία που μοιάζει με μια αμερικανική σαπουνόπερα και σίγουρα δεν μπορείς να έχεις μια ταινία Bowie χωρίς τη μουσική του. Οι ανιχνευτές δεν έπρεπε να ενοχλούν παιδιά”.

Κάποιοι άλλοι σχολίασαν την επιλογή του Flynn για τον ρόλο. “Πρέπει να σκέφτηκαν ‘ποιος είναι ο ηθοποιός που μοιάζει λιγότερο με τον David David Bowie;’ και του έδωσαν τον ρόλο”, έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Μιλώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί η κυκλοφορία της ταινίας χωρίς την άδεια της οικογένειας Bowie, η πιανίστρια Vlada Mars, έγραψε: “Ο Bowie ήταν καθαρή ιδιοφυΐα. Το να φτιάχνεις μια ταινία για αυτόν χωρίς τη μουσική του, χωρίς τη συγκατάθεσή του από την οικογένειά του, γνωρίζοντας κιόλας ότι δεν θα ήθελε ποτέ μια αυτοβιογραφική ταινία, είναι ασεβές.

“Αντί γι’ αυτό, δείτε άλλες ταινίες που παίζει μέσα ο Bowie’s. Το ‘Hunger’, το ‘Cat People’ ή το ‘Labyrinth’. ή δείτε τον στον ρόλο μία άλλης ιδιοφυΐας, του Tesla.”

Όχι ότι με ρώτησε κανείς, αλλά σκέφτομαι μήπως το γεγονός ότι δεν έχει άδεια η ταινία από την οικογένεια του Bowie, μάς γλιτώσει από άλλη μία αγιογραφία διάσημου. Ίσως αυτή τη φορά να δούμε μερικές αλήθειες παραπάνω. Αλλά και εγώ μια υπόθεση κάνω.

Γιατί δεν χορταίνουμε ποτέ ένα καλό comeback; Από τον Gandalf the White και τον Jon Snow μέχρι τον δεύτερο θρίαμβο του Keanu Reeves και του Robert Downey Jr., θυμόμαστε τα comebacks της ποπ κουλτούρας που μας ισοπέδωσαν στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!