ENTERTAINMENT

Athens Bike Festival 2024 powered by ΔΕΗ: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει!

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ.

Το Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, η μοναδική έκθεση για το ποδήλατο στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και μας καλεί να το γιορτάσουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη, περισσότερο διαδραστική και πιο φρέσκια διοργάνωση!

Για τρεις ημέρες, 12 -14 Απριλίου 2024, το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, θα φιλοξενήσει μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδήλατο για όλους και όλες! Bike Talks, Workshops, Shows, Trial, Αγώνες, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και πολλά – πολλά άλλα συμπληρώνουν το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Με τη στήριξη της ΔΕΗ, η φετινή διοργάνωση ανανεώνεται, εξελίσσεται και δυναμώνει, μαζί́ με το ποδήλατο που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο χώρο στην καθημερινότητα και μετατρέπεται σε αγαπημένο μέσο, όχι μόνο αναψυχής και άθλησης, αλλά και αστικής μετακίνησης.

Test Rides
Όχι μόνο μπορείτε να γνωρίσετε τα νέα μοντέλα της αγοράς, αλλά μπορείτε και να δοκιμάσετε πολλά από αυτά. Να συγκρίνετε τιμές, κατηγορίες και χαρακτηριστικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δοκιμών.
Περισσότερα εδώ.

Vintage Bikes
Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσει κάποιος την ιστορία του ποδηλάτου, είναι φυσικά μέσα από τα παλιά ποδήλατα! Στο περίπτερο με τα ιστορικά ποδήλατα, μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά μερικά θρυλικά μοντέλα ποδηλάτων, που έχουν σημαδέψει την ιστορία του ποδηλάτου και, το καλύτερο; Θα μπορείτε – για πρώτη φορά – να δοκιμάσετε κάποια από αυτά και να μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή…
Περισσότερα εδώ.

Η ΔΕΗ μας προσκαλεί να κάνουμε περισσότερο ποδήλατο!
Η κορυφαία εταιρεία ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον, στηρίζει το ποδήλατο σε όλες τις εκδοχές του, μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και το προωθούν ως μέσο αθλητισμού, ψυχαγωγίας αλλά και πράσινης, αστικής μετακίνησης. Ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η ΔΕΗ προτείνει:

Bike Talks με την ενέργεια της ΔΕΗ
Ποια είναι η κατάλληλη διατροφή για παιδιά – ποδηλάτες; Ποια τα καλύτερα tips διατροφής και υδάτωσης στην ποδηλασία; Τι από όσα ακούμε και διαβάζουμε για τη διατροφή είναι αλήθεια και τι μύθος; Πόσο σημαντική είναι η εργονομία στο χώρο εργασίας για την υγεία των εργαζόμενων; Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε το μεταβολικό μας προφίλ και τι είναι αυτό; Και τέλος ποιες οι διαφορές μεταξύ ποδηλασίας και ποδηλασίας στο Τρίαθλο;

Για κάθε ερώτηση, έχουμε την απάντηση! Και όλες έρχονται από τους ειδικούς σε κάθε κατηγορία:
• Βασίλης Κρομμύδας | Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στην Κολύμβηση και προπονητής Τριάθλου Α’ Κατηγορίας
• Δρ. Κων/νος Μπάρδης | Ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος στο διαιτολογικό και εργομετρικό κέντρο Nutrilab
• Στέλιος Πανταζής | Ιατρός με εξειδίκευση στην Ιατρική Διατροφολογία και τις Διαταραχές του Μεταβολισμού
• Χαρά Σκουλαρίκη | Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc
• Σταύρος Τόϊλος | P.T., M.Phil, OMT, Dipl.Acup, PGCE, DO
• Κωνσταντίνος Ψαρογιώργος | P.T., Int.Flw, Dip.Chir.D.O.

Δείτε τη λίστα με τα όλα Bike Talks και τα Workshops και κλείστε τώρα θέση γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος!

Workshops με την ενέργεια της ΔΕΗ: Σηκώστε τα μανίκια!
Θέλετε να μάθετε πώς να αλλάζετε ελαστικά ή να ρυθμίζετε τα φρένα στο ποδήλατο; Πώς να επισκευάζετε τη σαμπρέλα ή να ρυθμίζετε τις ταχύτητες; Πώς να επιλέξετε τη σωστή θέση οδήγησης και το σωστό ύψος της σέλας; Μήπως πανικοβάλλεστε όταν βγαίνει η αλυσίδα; Ψυχραιμία, όλα είναι πιο εύκολα από όσο ακούγονται, αρκεί να γνωρίζετε τη διαδικασία.
Ο Νίκος Κυριακίδης, εμπνευστής και ιδιοκτήτης του Cycle Repair και της πρώτης στην Ελλάδα υπηρεσίας mobile service, μας αποκαλύπτει τα μυστικά της συντήρησης και της ρύθμισης του ποδηλάτου. Και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε στην πράξη.

Δείτε τη λίστα με τα Bike Talks και τα Workshops του Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ και κλείστε τώρα θέση γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος!

Athens Trial Show
To Trial είναι ένας από τους πιο θεαματικούς και συναρπαστικούς τομείς της ποδηλασίας. Αντίθετα με άλλα αγωνίσματα, εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η σταθερότητα και ο έλεγχος του ποδηλάτου αλλά και η ταχύτητα.
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα έχουμε κοντά μας δύο Έλληνες αθλητές του trial, για τους οποίους είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι!
Πρόκειται για τους Γεράσιμο Γιαννούτσο και τον Ιάσωνα Ιωαννίδη, που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ένα show την Παρασκευή και από δύο το Σάββατο και την Κυριακή.

Μην το χάσετε! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Athens Trial Workshop
Ο Γεράσιμος Γιαννούτσος και ο Ιάσωνας Ιωαννίδης, ασχολούνται με το Trial και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις αλλά και το πάθος τους μαζί σας. Επισκεφθείτε τους στον χώρο του Trial, στην πίσω αυλή, για να σας ξεναγήσουν στον μαγικό κόσμο του trial και την τεχνική του.
Θα μιλήσουν για τα ποδήλατα που χρησιμοποιούν, για τις τεχνικές και τις δεξιότητες, για τις ώρες προπόνησης, για τις χαρές και την γοητεία του trial και, πού ξέρετε, μπορεί να είστε εσείς οι προσκεκλημένοι μας σε ένα επόμενο show!

Είστε έτοιμοι για την εμπειρία; Μάθετε περισσότερα εδώ.

Athens e-Rides
Για πρώτη φορά μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν σε προγραμματισμένες βόλτες στην πόλη και να ανακαλύψετε τις ομορφιές της Αθήνας με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Οι έμπειροι συνοδοί του SOLEBIKE και του Pame Volta, αναλαμβάνουν την ξενάγηση στους δρόμους της Αθήνας, με ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης και πολύ κέφι! Οι βόλτες ξεκινούν και τερματίζουν στο περίπτερο της ΔΕΗ, μέσα στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο κέντρο της πόλης και μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Τα Athens e-Rides θα πραγματοποιηθούν:
Παρασκευή 12/4: 17:00 – 17:45 & 18:00 – 18:45
Σάββατο 13/4: 11:00 – 11:45 & 12:00 – 12:45
Κυριακή 14/4: 15:00 – 15:45
Κλείστε εγκαίρως τη θέση σας για να χαρείτε την Αθήνα όπως της αξίζει – με ένα ποδήλατο!
Περισσότερα εδώ.

Επισκεφθείτε το www.bikefestival.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις του φετινού Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ που αναμένεται να κάνει τους τροχούς του ποδηλάτου να κυλήσουν ακόμα πιο γρήγορα!

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου σας περιμένει να τον ανακαλύψετε, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο κέντρο της Αθήνας: εύκολη πρόσβαση, άνετος χώρος και φυσικά ασφαλές parking ποδηλάτων – ίσως το μεγαλύτερο που στήνεται, κάθε χρόνια, σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

Η προπώληση ξεκίνησε!
Εισιτήριο 5 ευρώ | early bird 2.5 ευρώ
https://www.more.com/happenings/festival/athens-bike-festival-2024-powered-by-dei

Δωρεάν για παιδιά & νέους κάτω των 18 ετών
Δωρεάν για κατόχους δελτίου ανεργίας

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 12 Απριλίου 17.00-21.00
Σάββατο 13 Απριλίου 11.00-20.00
Κυριακή 14 Απριλίου 11.00-20.00

Πληροφορίες:
www.bikefestival.gr
www.facebook.com/AthensBikeFestival
www.instagram.com/athensbikefestival