NETFLIX

Away: Τι έρχεται στο διαστημικό δράμα του Netflix

Το Νο.1 του αμερικανικού Netflix κέρδισε και τους Έλληνες συνδρομητές. Ποιο είναι το φαινόμενο των αστροναυτών που θα απασχολήσει την Emma Green;

Μας είχε λείψει να δούμε τη διπλά οσκαρική Hilary Swank σε κάποια επιτυχία, οπότε τώρα που οι επιτυχίες έρχονται συχνότερα πια μέσω του streaming, ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί σε κάποια από αυτές. Μετά από το ‘I Am Mother’ λοιπόν, το tech θρίλερ που την έφερε για πρώτη φορά από τα λημέρια του Netflix πριν χαρίσει τη φωνή της και στο ‘Bojack Horseman’, αυτή τη στιγμή φιγουράρει με το ‘Away’ στο Νο.2 του ελληνικού Netflix και το Νο.1 του αμερικανικού.

Το ‘Away’ έρχεται με την υπογραφή του δημιουργού Andrew Hideraker που είχε γράψει παλαιότερα για το ‘Pure Genius’ και το ‘Penny Dreadful’, σε παραγωγή του Jason Katims που μας έχει δώσει τα υπέροχα ‘Friday Night Lights’ και ‘Parenthood’. Η σειρά ακολουθεί τη Swank στον ρόλο της Emma, μίας αστροναύτη που ηγείται της πρώτης διαστημικής αποστολής του πλανήτη μας στον Άρη, αφήνοντας πίσω τον σύζυγο και την κόρη της για τα επόμενα τρία χρόνια της ζωής τους. Το ταξίδι μέχρι τον Άρη θα είναι επικίνδυνο, απαιτητικές όμως θα είναι και οι σχέσεις της με το υπόλοιπο πλήρωμα που συμμετέχει στην αποστολή, ο καθένας με δικά του κίνητρα και φιλοδοξίες.

Τι θα συμβεί όμως μετά την προσγείωση του διαστημόπλοιου Atlas στον Άρη; Το πλήρωμα άλλωστε θα πρέπει να παραμείνει εκεί για 18 μήνες.

Έχει ανανεωθεί το ‘Away’ για 2η σεζόν;

away netflix

Ο Hinderaker δεν έχει κάποιο επίσημο νέο εκ μέρους του Netflix να μοιραστεί, η εκτόξευση του show στο No.1 πάντως τον κάνει αισιόδοξο.

«Δεν υπάρχουν νέα για το κατά πόσο ξέρουμε αν θα υπάρξουν μελλοντικές σεζόν, αλλά το πλάνο ήταν πάντα μία ιστορία πολλαπλών σεζόν», έχει αναφέρει. «Η πρόθεση ήταν πάντοτε να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε την πρώτη σεζόν όπως ακριβώς το κάναμε. Αλλά ο λόγος που η σειρά ονομάζεται ‘Away’ είναι ότι μας ενδιέφερε πάντα το ταξίδι αυτό και τι συμβαίνει όταν πηγαίνουν σπίτι. Υπάρχει ένα φαινόμενο που αφορά τους αστροναύτες, είναι συναρπαστικό, όπου το διάστημα γίνεται το σπίτι τους και στο κανονικό σπίτι τους νιώθουν απόμακρα. Και, φυσικά, αυτό ενισχύεται σε μία αποστολή στον Άρη για την οποία θα λείπεις για τρία χρόνια. Είστε κυριολεκτικά διαφορετικοί άνθρωποι όταν γυρνάς πίσω».

Τι θα αφορά η 2η σεζόν

away netflix

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η 2η σεζόν του ‘Away’, εφόσον υπάρξει, δεν θα ασχοληθεί με τους εξωγήινους. Η showrunner της σειράς, Jessica Goldberg (The Path, Parenthood), ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε για την ανακάλυψη ζωής στον Άρη: «Ναι […] Όταν λέω ζωή εννοώ κάποιον μικροοργανισμό. Δεν εννοώ εξωγήινο. Η σειρά δεν θα πήγαινε ποτέ προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι διαστημικές αποστολές από ιδιωτικούς φορείς όμως όπως η πιο πρόσφατη του Elon Musk, θα είναι σίγουρα κάτι που το show θα αγγίξει στην πορεία του.

«Αισθάνομαι ότι αυτή είναι μία ιστορία πολύ σημαντική», συνέχισε η Goldberg. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς τα χρήματα του ιδιωτικού τομέα, και νομίζω θα ήταν τέλειο να ενσωματώσουμε αυτή την ιστορία».

Τι θα γίνει όμως με τα διαπροσωπικά ερωτήματα που προκύπτουν στο τέλος της 1ης σεζόν;

«Με κάποιο τρόπο η οικογένεια κατόρθωσε να μείνει δεμένη στον πρώτο κύκλο, αλλά τώρα έρχονται δεκατέσσερις μήνες στον Άρη και άλλοι οκτώ της επιστροφής. Οπότε αυτές οι ερωτήσεις είναι συναρπαστικές. Νιώθεις ότι υπάρχει μία σπουδαία δεύτερη σεζόν [σε αυτές]».

Με αφορμή τη νέα live-action ‘Mulan’, μία ταινία του στούντιο-κολοσσού που κατέληξε αμφιλεγόμενη, το POP για τις Δύσκολες Ώρες κάνει ένα flashback στην Αναγέννηση της Disney. Ποια ήταν τα Σκοτεινά Χρόνια του στούντιο και τι ορίζουμε ως Αναγέννηση; Ποιο το σημαντικότερο τραγούδι της Disney; Πώς άλλαξε την πορεία του animation η φιγούρα του Howard Ashman και πώς εκείνη του Robin Williams; Πώς τιμά σήμερα η Disney έναν εκ των δημιουργών της ‘Mulan’ που ‘έφυγε’ νωρίς;

Αυτά και άλλα πολλά σε ένα χορταστικό, δίωρο flashback γεμάτο αναμνήσεις και αναλύσεις!