ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτή την υπερ-σειρά θέλουμε να δούμε

Κάθεστε και φτιάχνετε ταινίες με συγχορδίες υπερηρώων και δεν έχετε φτιάξει ακόμα μια σειρά που να συνδυάζει τους καλύτερους characters που έχουν εμφανιστεί ως τώρα.

Πολύ ωραίο παιδιά το Avengers, μπράβο, πιάσαμε όλους εκείνους που αυτές τις ημέρες έβλεπαν σε live stream το ComiCon. Εξαιρετική φάση και το Expendables, συγκινηθήκαμε με τους παππούδες των ταινιών δράσης. Αλλά ήρθε η ώρα να γυριστεί κάτι πραγματικά επικό.

Σκέψου μία σειρά υπεράνω τηλεοπτικών δικτύων, παραγωγών και χρονικών ορίων. Σκέψου να συνεργάζονταν το HBO με την FOX, την AMC και την STARZ. Σκέψου μία σειρά στην οποία θα έπαιζαν οι πέντε πιο bad ass χαρακτήρες από τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές σειρές. Εσύ ποιους θα έβαζες σε μια τέτοια υπερ-σειρά;

Εγώ την έφτιαξα αυτή τη σειρά στο μυαλό μου. Απλούστατα. Βασιζόμενος στους υπαρκτούς χαρακτήρες από σειρές που συνεχίζονται ή και τελείωσαν. Το μόνο στο οποίο δεν στάθηκα ήταν ο χρονικός ή ο γεωγραφικός περιορισμός. Γιατί αλλιώς θα είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η πλοκή

Δεν θα γινόταν Αποκάλυψη, ούτε κάποια κοσμογονική καταστροφή για να εμφανιστούν όλοι αυτοί που θα δεις παρακάτω μαζί (σόρρυ Πάνο Κοκκίνη). Θα εμφανιστούν ξαφνικά σε μια μεγαλούπολη των ΗΠΑ, στην ίδια πολυτελή πολυκατοικία με τον καθένα να έχει από ένα οροφοδιαμέρισμα. Κάτι δηλαδή σαν αυτό που περιγράφει η Μαρί Φίλιπς για τους Θεούς του Ολύμπου στο “Αυτοί οι Θεοί δεν έχουν το Θεό τους” (να το διαβάσετε είναι πολύ ωραίο).

Όχι, δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Ίσα ίσα είναι σύμμαχοι στο έγκλημα. Ποιο είναι αυτό; Το να κυβερνήσουν τον κόσμο μέσα από αυτή την πολυκατοικία. Όχι κυριολεκτικά. Δεν έχουν τέτοιες φιλοδοξίες. Αρκεί η ουολτερουαιτική θεωρία να συνδεθεί με την χαρβεισπενσεριστική αντίληψη περί κυριαρχίας και ο Tyrion να φέρει τις γυναίκες.

Οι πρωταγωνιστές

 

(ιδού και η φωτογραφία σε καλύτερη ανάλυση. Μη βαράτε, μόνος μου την έκανα)

Walter White

 

Ο εγκέφαλος της παρέας. Θα τον φοβόμουν κι εγώ να τον βάλω στη σειρά μην μου τινάξει τους άλλους χαρακτήρες στον αέρα για να είναι αυτός ο πραγματικός βασιλιάς. Αλλά τι λέω; Αυτός θα ήταν ο σκοπός του στη σειρά. Θα καθόταν αμίλητος και ξενερωμένος να ακούει τις σοφιστίες του Don Draper, θα εκνευριζόταν με την ασωτία του Tyrion όπως εκνευριζόταν με τον Jesse. Και θα έκανε τα πάντα για να κυβερνήσει.

Tyrion Lannister

 

Όποιος ήθελε τον Ned Stark σε αυτή τη σειρά να ψάξει στην απέναντι πολυκατοικία που μένουν οι losers. Η σειρά έχει ανάγκη έναν Tyrion. Και για την πανουργία του όταν όλοι οι υπόλοιποι θα ξεχειλίζουν από το εγώ τους και δεν θα βλέπουν καθαρά αλλά και για να υπάρχει και λίγη ζωή σε αυτό το βασίλειο. Ιερόδουλες, κρασί και dolce vita από τον καλοζωίστα Tyrion. Πεθαίνω από τώρα για τα “μπου χου χου” που θα κάνει κάθε φορά που ο Harvey θα παίρνει το παραπονιάρικο ύφος του γιατί του πήραν το παιχνίδι του.

Dexter Morgan

 

Δεν θα έμενε αυτή η σειρά χωρίς serial killer. Και σκέφτομαι από τώρα την ξενερωμένη φάτσα του Walter White κάθε φορά που ο Dexter θα κόλωνε να βάλει το χέρι στη φωτιά με κακούς σκοπούς. Θα τον κορόιδευε για τις αξίες του και τα δόγματά του. Αλλά θα ήταν υπερχρήσιμος. Και με τον Harvey να τον ξελασπώνει, δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα.

Don Draper

 

Τον βάζω στη σειρά α) γιατί είναι ο Don και δεν θα μπορούσε να λείπει και β) γιατί έπρεπε κάποιος να φέρει και λίγο class σε αυτή τη σειρά. Ωραίος ο Harvey Specter αλλά σε θέμα στιλ και συμπεριφοράς είναι λίγος μπροστά στον Don. Ζω για να του ουρλιάζει ο Tyrion στο αυτί να αλλάξει αυτό το μπλαζέ υφάκι πριν αρχίσουν να ρουφούν μανιωδώς τα Martini τους. Εμβρυακές στάσεις και παιδικά τραύματα και σε αυτή τη σειρά.

Harvey Specter

 

Θα είναι ο main αντίζηλος του Don. Αλλά και εκείνος που θα τους ξελασπώνει όλους με στιλ όταν θα χρειάζεται. Ποιος Saul Goodman όταν έχεις τον Harvey να σε υπερασπίζεται. Ο Harvey θα μένεις φυσικά στο penthouse της πολυκατοικίας και θα εκνευρίζεται τρομερά όταν οι άλλοι θα του λερώνουν το σαλόνι του με τα πάρτι τους. Αλλά στους υπόλοιπους τέσσερις θα βρει τους ιδανικούς εταίρους για την Specter Lannister Morgan Draper White.

* Ήθελα κι έναν Tony Soprano στην όλη φάση αλλά μην μου το θυμίζετε.

Η δημόσια παράκληση

Να γίνει αυτή η σειρά. Θέλετε να σας το μεταφράσω το κείμενο να το στείλετε σε παραγωγούς στην Αμερική; Να το κάνω. Αλλά να το ξέρετε ότι αν ανακοινωθεί κάτι τέτοιο, θα ριζωθώ σε έναν καναπέ με μία ολόδικιά μου μηχανή για pop corn και την μυστική συνταγή της coca – cola στην τσέπη και θα περιμένω την πρεμιέρα.