ΜΟΥΣΙΚΗ

Bandage on Tour, μέρα 8η: Το youth center στον πρώτο όροφο

Οι Bandage μας γράφουν το ημερολόγιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Κάθε μέρα για τις επόμενες 2 βδομάδες, η πανκ μπάντα Bandage θα μας γράφει ένα γράμμα από το βαν της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Πολλά live, πολλές εικόνες, πολλή μουσική και πολλά χιλιόμετρα μας περιμένουν.

***

Μέρα όγδοη.

Νίκος εδώ (κιθάρα),

Ο μαραθώνιος οδηγήσης συνεχίζεται με περίπου 500χλμ για την άφιξη μας στο γραφικό Salzburg.

Κάθε φορά που ξεκινάμε απο τη μια πόλη για να φτάσουμε στην επόμενη, νιώθουμε 100% σίγουροι πως θα είμαστε στην ώρα μας για το soundcheck, για να μην πω, μια ώρα πριν. Το θέμα είναι πως κάθε φορά πέφτουμε 100% έξω! Αργούμε τουλάχιστον μια ώρα από την προκαθορισμένη! Φτάνοντας στο venue (ένα youth center στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου στο κέντρο της πόλης), μας περίμενε ο Philip (μπασίστας των Rebuke). Στήσαμε το stage, φάγαμε πίτσα και η πρώτη local μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή.

Ότι πιο τρελό έχουμε δει μέχρις στιγμής σε αυτό το τουρ! Μια μίξη πανκ ροκ, σκα και χαβαλέ. Ο τραγουδιστής – ένας γραφικός τύπος με μπλε μαλλιά και λιώμα από τα ξύδια – έπινε από ένα μπουκάλι με πράσινο ποτό, κάποιοι νομίζαμε πως είναι απορρυπαντικό για τα πιάτα, αλλά μάλλον προς αψέντι πήγαινε. Ο κιθαρίστας έπαιζε ξυπόλυτος και είχε ντυθεί μελισσούλα με φούστα. Τρέλα!

Τελειώνει το live, φορτώνουμε το βαν και πηγαίνουμε εξαντλημένοι για ύπνο στο σπίτι του Philip. Ένα σχεδόν τρομακτικό σκηνικό στις σκάλες του κτιρίου, με διάφορα παλιά αντικείμενα και σκοτεινές αφίσες, σίγουρα βοήθησε κάποιους από εμάς να πάνε τουαλέτα πριν κοιμηθούν.

Next stop, Graz!

Καληνύχτα!

*Bandage Tour: tour info | facebook | bandcamp | instagram

Οι Bandage κλείνουν την περιοδεία τους το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Six Dogs. Κάθε μέρα θα μας γράφουν από το πούλμαν της περιοδείας.

BANDAGE ON TOUR:

Μια πανκ περιοδεία στα Βαλκάνια
Μέρα 1: Θεσσαλονίκη
Μέρα 2: Βελιγράδι
Μέρα 3: Στο κέντρο του Βελιγραδίου
Μέρα 4: Από το Βελιγράδι στη Βιέννη
Μέρα 5: Βιέννη και διπλός ελληνικός
Μέρα 6-7: Live σε κτίριο πρώην φυλακών