ΣΙΝΕΜΑ

Το Batmobile του νέου ‘Batman’ είναι απίστευτα κουλ

Η καινούρια κούρσα του Batman σίγουρα δεν είναι μαμά.

Το Batmobile του νέου ‘Batman’ εκπροσωπεί απόλυτα την πορεία της ταινίας του ως τώρα. Γιατί τα πάντα στην ταινία του Matt Reeves προσπαθούν πάρα πολύ (και δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα).

Το καστ του ‘Batman’, από τον Robert Pattinson και τη Zoë Kravitz μέχρι τον Paul Dano και τον Colin Farrell, είναι βγαλμένο από κάποιο call sheet της A24. Το πρώτο teaser του ‘Batman’ ήταν κατακόκκινο και απειλητικό. Ούρλιαζε να το πάρεις στα σοβαρά. Τώρα το Batmobile του ‘Batman’ είναι το πιο ρετρό, νυχτεριδάτο design που θα μπορούσε να είναι.

Ένα ρεμίξ του Knight Rider με πινελιές από το Batmobile του Tim Burton από το ‘89, η κούρσα του επόμενου Batman που μοιράστηκε ο Reeves στο Twitter του είναι πολύ μακριά από την τεθωρακισμένη εκδοχή του Christopher Nolan.

Και μια χαρά το βρίσκω:

Μπορεί να είναι πρώιμο το συμπέρασμα που ακολουθεί, αλλά το ‘Batman’ του 2021 φαίνεται πως θα είναι σκοτεινό. Σκοτεινό εννοώντας ότι θα χρειαστούμε φακό. Ο Reeves κρατά προς το παρόν τον ήρωά του στις σκιές και αυτή είναι ίσως το πιο πιστό από τα χαρακτηριστικά της ταινίας μέχρι τώρα σε σχέση με τα κόμικ.

Όπως γράφαμε πάντως όταν ο δημιουργός ανέλαβε το πρότζεκτ στις αρχές του 2017, ο Reeves είναι ο ιδανικός σκηνοθέτης για τον Batman. Με την είσοδό του στο franchise του ‘Planet of the Apes’ από το ‘Dawn’ και μετά, ο Reeves απέδειξε ότι μπορεί να εισχωρήσει σε ένα ήδη υπάρχον σύμπαν, να καταλάβει τις θεματικές του και να τις πάει στο επόμενο επίπεδο, τεστάροντας την ίδια στιγμή και τα όρια της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θέλει να κάνει την ταινία ένα noir θρίλερ και να δώσει στον Bruce Wayne τις ιδιότητες ντετέκτιβ που άλλες ταινίες έχουν παραγκωνίσει, δεν μπορούμε να περιμένουμε.

To ‘The Batman’ θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2021.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του Pop για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, αναλύουμε την 3η σεζόν, θυμόμαστε τις δημοφιλέστερες θεωρίες της εποχής και διαλέγουμε τα 5 αγαπημένα μας επεισόδια από τη σεζόν.