ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τη στιγμή που ο πλανήτης τους χρειαζόταν περισσότερο, οι Beavis και Butt-Head επιστρέφουν με 2 νέες σεζόν

Η κλασική animation σειρά του MTV επιστρέφει από τον ίδιο δημιουργό, με νέα επεισόδια για μια νέα γενιά. ΟΚ, και για την παλιά.

«Φάνηκε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνουμε ξανά χαζοί», λέει ο δημιουργός της κλασικής animation σειρά, Μάικ Τζατζ.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον πλανήτη, εκεί που νομίζαμε πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ και πως το 2020 θα είναι το τέλος που περιμέναμε λίγο νωρίτερα, το 2012, μια νέα (παλιά) ελπίδα ξεπροβάλλει. Χε-χε.

Το Comedy Central ανακοίνωσε πως η κλασική σειρά ‘Beavis and Butt-Head’ θα επιστρέψει φρέσκια κι ανανεωμένη, για 2 ολοκαίνουριες σεζόν και κάτι ακόμα παραπάνω. Το αμερικάνικο δίκτυο φαίνεται πως θα θέλει να μπει για τα καλά στα νερά του ενήλικου animation, μιας και πρόσφατα ανακοίνωσε την παραγωγή του ‘Jodie’, μιας spin-off σειράς του επίσης καλτ ‘90s animation ‘Daria’.

Αλλά τώρα πάει κατευθείαν στην πηγή. Έτσι, η σειρά που σημάδεψε μια γενιά με το επιθετικά εφηβικό χιούμορ της, επιστρέφει για νέα γέλια σε μια εποχή που το αρχικό της κοινό είναι πλέον γονείς νέων εφήβων.

Η σειρά ακολουθούσε δύο έφηβους που λατρεύουν το μέταλ και που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πώς να κάνουν, βασικά, οτιδήποτε άλλο στη ζωή τους. Από το 1993 και για 7 σεζόν η σειρά έκανε αίσθηση από τον αέρα του MTV, σημαδεύοντας μια ολόκληρη ‘90s γενιά με τρόπο ανεξίτηλο. (Το 1996 μάλιστα είχαν και μια κινηματογραφική περιπέτεια, το ‘Beavis and Butt-Head Do America’.)

 

«Ήταν η καθοριστική φωνή μιας γενιάς και δε βλέπουμε την ώρα να τους δούμε να διασχίζουν τα επικίνδυνα νερά ενός κόσμου έτη φωτός μακριά από τον δικό τους», λέει για τους δύο εμβληματικούς ήρωες ο πρόεδρος του τομέα διασκέδασης του Comedy Central, Κρις ΜακΚάρθι. Κι εμείς το ίδιο, δε θα πούμε ψέμματα.

Η revival σειρά υπόσχεται να μιλήσει τόσο στους παλιούς φανς, αλλά και στα σημερινά παιδιά τους, με τον ορίτζιναλ δημιουργό Μάικ Τζατζ να επιστρέφει και να ανακοινώνει παράλληλα και την πρόθεση να υπάρξουν επιπλέον spin-off σειρές και special επεισόδια χωρίς επιπλέον λεπτομέρειες. Είναι νωρίς έτσι κι αλλιώς.

Για την ώρα, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι: