ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Dune μεταφέρεται στην τηλεόραση και αυτές είναι οι 4 σημειώσεις μας για τη σειρά

Μπορεί το spice να είναι η πολυτιμότερη ουσία στο σύμπαν του Dune, όμως οι Bene Gesserit είναι η πολυτιμότερη συμμαχία που θα μπορούσες να έχεις.

Μπορεί το spice να είναι η πολυτιμότερη ουσία στο σύμπαν του Dune, όμως οι Bene Gesserit είναι η πολυτιμότερη συμμαχία που θα μπορούσες να έχεις.

Εκτός από το Dune: Part 2 που ανακοινώθηκε πλέον επισήμως για το 2023, η Warner Media έχει εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσει την ανάπτυξη μίας prequel σειράς, του Dune: The Sisterhood, πάνω στις Bene Gesserit. Πολύτιμες και για το HBO Max που θα τις φιλοξενήσει λοιπόν.

Ποιες είναι οι Bene Gesserit του Dune

 

Bene Gesserit

Η ομάδα στην οποία ανήκει η μητέρα του Paul Atreides, Jessica, είναι μία μυστική οργάνωση γυναικών που ελέγχουν και διαμορφώνουν αθόρυβα πολιτικά γεγονότα σε όλο το σύμπαν του Dune. Είναι ειδικά εκπαιδευμένες ώστε να έχουν μοναδικές τηλεπαθητικές δυνάμεις, που τους επιτρέπουν να ελέγχουν τους άλλους με τη φωνή του, να είναι υπολογίσιμες μαχήτριες, και να χειρίζονται μέρη της δικής τους φυσιολογίας.

Οι Bene Gesserit έχουν πολύπλοκη ιεραρχία, όμως οι πιο σημαντικοί ρόλοι σε αυτήν είναι οι Sisters και οι Reverend Mothers. Οι πρώτες εκπαιδεύονται και φέρουν σε πέρας αποστολές εντός της τάξης τους, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης παιδιών με συγκεκριμένους πατέρες. Οι δεύτερες που είναι οι πρεσβύτερες της οργάνωσης λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση, αλλά πίνουν κιόλας μία ειδική υπερ-εκδοχή του spice που τους δίνει επιπλέον δυνάμεις.

Ποια είναι τα σχέδιά τους

 

Bene Gesserit

Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να σώσει την ανθρωπότητα από τον εαυτό της, ωθώντας τη σε μία νέα εποχή μεγαλείου. Για να γίνει αυτό, οι Bene Gesserit έχουν μία ποικιλία από μακροπρόθεσμα σχέδια και σκευωρίες, ορισμένα με τη ρητή πρόθεση να βοηθήσουν και άλλα σχεδιασμένα απλώς για να αποκτήσουν οι ίδιες περισσότερη δύναμη και επιρροή.

Οι Gesserit προσπαθούν να δημιουργήσουν τη δική τους μεσσιανική φιγούρα, τον Kwisatz Haderach, που θα μοιράζεται πολλές από τις δυνάμεις τους όπως τη δυνατότητα να βλέπουν στο παρόν και στο μέλλον. Για να δημιουργήσουν τον ιδανικό Kwisatz Haderach, οι Bene Gesserit ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα επιλεκτικής αναπαραγωγής, 10.000 χρόνια πριν από την ιστορία του Dune. Οι δυνατότητες λοιπόν για μία prequel σειρά είναι τεράστιες.

Τι θα αφορά το Dune: The Sisterhood

Dune

Καλή ερώτηση, αλλά οι πληροφορίες που έχουμε ως τώρα είναι ισχνές. Η πιο λεπτομερής περιγραφή που έχει δοθεί είναι η πιο πρόσφατη σύνοψη που δημοσιεύτηκε από τον Hollywood Reporter, και μόνο λεπτομερής δεν είναι. «Με εξαιρετικές ικανότητες χάρη στην κυριαρχία πάνω στο σώμα και το μυαλό τους», σημειώνει, «οι Bene Gesserit υφαίνουν επιδέξια τη φεουδαρχική πολιτική και τις ίντριγκες του Imperium, ακολουθώντας δικά τους σχέδια που θα τις οδηγήσουν τελικά στον αινιγματικό πλανήτη Arrakis, γνωστό στους κατοίκους του ως Dune».

Αυτή η περιγραφή θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι το Dune: The Sisterhood θα λειτουργήσει ως άμεσο prequel των γεγονότων στην ταινία.

Η δημιουργική ομάδα της σειράς του HBO Max

Dune

Ο Jon Spaihts ήταν ο αρχικός showrunner της σειράς, στην πορεία όμως αποχώρησε από αυτά τα καθήκοντα και παρέμεινε με αυτά του παραγωγού και του σεναριογράφου. Ο Spaihts είναι ο συν-σεναριογράφος του Dune μαζί με τον Denis Villeneuve και τον Eric Roth. Στο παρελθόν έχει γράψει για το Prometheus, το Passengers, το Mummy του 2017 και το Doctor Strange, ενώ τώρα προετοιμάζει το Justice League Dark για τη DC.

Ο Spaihts αντικαταστάθηκε ως showrunner από την Diane Ademu-John τον περασμένο Ιούλιο, η οποία θα συμμετέχει τόσο στην παραγωγή όσο και στα σενάρια. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν για το Haunting of Bly Manor στο Netflix, ενώ παλαιότερα είχε γράψει για τα Empire, The Originals, The Vampire Diaries, Medium και Crossing Jordan.

Ο πιλότος του Dune: The Sisterhood θα γυριστεί από τον Villeneuve.