ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είναι επίσημο, δεν θα δούμε σύντομα άλλο ‘Black Mirror’

Ο δημιουργός της σειράς ξέρει ότι δεν υπάρχουν στομάχια αυτή τη στιγμή για κοινωνίες υπό κατάρρευση.

Η τελευταία σεζόν του ‘Black Mirror’ είχε μερικά από τα πιο αδύναμα επεισόδια της σειράς μαζεμένα, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία πως αν ο Charlie Brooker είχε σκοπό να συνεχίσει με το show, το κοινό θα ανταποκρινόταν καθότι μαζόχες. Ο Brooker όμως δεν θέλει να μας βάλει σε αυτή τη θέση, κυρίως γιατί αναγνωρίζει πως ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δυστοπικός από μόνος του. Γιατί να επιδεινώσει την ψυχολογία μας;

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Radio Times, ο δημιουργός μίλησε για το μέλλον του ‘Black Mirror’ μετά την 5η σεζόν και το ‘Bandersnatch’, εξηγώντας η ανάγκη και του ίδιου αυτή την περίοδο είναι να γελάει και όχι να γράφει για κοινωνίες σε διάλυση. Σε παρόμοια κατάσταση φαντάζεται ότι θα είναι λογικά και οι φαν της σειράς.

«Είμαι απασχολημένος, κάνω διάφορα», είπε ο Brooker. «Δεν ξέρω τι μπορώ να πω για όσα κάνω και όσα δεν κάνω. Αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω ποιο στομάχι θα άντεχε ιστορίες για κοινωνίες υπό κατάρρευση, οπότε δεν δουλεύω πάνω σε τέτοιες. Θέλω να επανέλθω στις κωμικές ικανότητες μου, οπότε γράφω σενάρια με στόχο να κάνω τον εαυτό μου να γελάσει».

Ο Brooker θα κάνει σύντομα μια επιστροφή στα πάτριά του ωστόσο, κι ας μην είναι με το ‘Black Mirror’.

Η σειρά του ‘Swipe’ όπου ο Brooker σχολίαζε τη βιομηχανία ψυχαγωγίας (Screenwipe), το ρεπορτάζ σε παγκόσμιο επίπεδο (Newswipe), τα video games (Gameswipe) και άλλες θεματικές, είχαν γίνει παράδοση στη βρετανική τηλεόραση μέχρι και το τέλος του 2016, οπότε ο δημιουργός έβαλε την εκπομπή στον πάγο λόγω των υποχρεώσεών του με το ‘Black Mirror’.

Η εποχή του κορονοϊού παρ’ όλα αυτά επέβαλε το comeback της σειράς, με το μεμονωμένο επεισόδιο ‘Antiviral Swipe’ που θα προβληθεί στις 14 Μαΐου στο BBC Two.