GAME OF THRONES

‘Blood of my Blood’: Σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω

Comeback στον έρωτά σου κάνουν τρεις χαρακτήρες του ‘Game of Thrones’ και πρέπει να ‘χεις το νου σου.

[ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο περιέχει spoilers για το 6ο επεισόδιο της 6ης σεζόν του ‘Game of Thrones’]

Το χτεσινό επεισόδιο ‘Blood of my Blood’ ήταν ένα διάλειμμα μέσα σε μία σεζόν που έχει φορτσάρει για τα καλά στα περισσότερα μέτωπα, αλλά αν βαρέθηκες, σκέψου το περισσότερο σαν τη γαλήνη πριν την καταιγίδα (όπου γαλήνη στο ‘Game of Thrones’, δες απουσία θανατικού).

Εκτός από οράματα, επελάσεις στρατών που δεν ευδοκίμησαν και ομαλές πτήσεις καβάλα σε δράκους, το επεισόδιο έκρυβε και κάποιες επιστροφές. Κάποιες μπορεί να είναι και καταστροφές, αλλά η πίστη μας στο βαρύ πυροβολικό θα μας δικαιώσει.

Πάμε να δούμε τα comeback ένα-ένα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 1: WALDER FREY

Βρε, καλώς τον.

Ότι θα ερχόταν η μέρα που θα χαιρόμουν αντικρίζοντας την όψη του Walder Frey, δεν το περίμενα. Μετά από τρεις σεζόν με τους Bolton σε πρωτοκαθεδρία, εκτός από τον Joffrey, είχαν αρχίσει να μου λείπουν και οι Frey. Δεν τους έχω καμία συμπάθεια. Δεν πρόκειται καν για τον τυφλό που βασιλεύει στους μονόφθαλμους. Απλώς σε αντίθεση με τον Ramsay, οι σκηνές τους είναι τουλάχιστον πιο διασκεδαστικές και δεν πάμε από βασανιστήριο σε βασανιστήριο.

Τελευταία φορά που είχαμε δει τον ίδιο και το σόι του είχαν σπείρει τον πόνο στους Stark και σ’ όλους εμάς με το Red Wedding, κάνοντας συμφωνία με τους Bolton και τους Lannister για να καταστρέψουν μια και καλή τα πλάνα του Βασιλιά στον Βορρά, Robb.

Τώρα έχει τα νευράκια του γιατί ο θείος της Catelyn Stark, Brynden “Blackfish” Tully, αφού ξέφυγε από τον ματωμένο γάμο, πήρε πίσω το κάστρο του αδερφού του, Holster, και αποκλείεται να το εγκαταλείψει αν δε χυθεί αίμα. Σε μία σκηνή που εξυπηρετούσε την αφήγηση σαν ένα ‘previously on Game of Thrones’, o Walder κάνει μία γλυκιά αναδρομή στα παλιά και υπενθυμίζει σ’ εμάς και στους υπόλοιπους Frey της σκηνής ποιος έφαγε ποιον στον γάμο της απελπισίας, πριν τους στείλει να πάρουν πίσω τα κεκτημένα.

Οι Frey, όμως, δε θα είναι μόνοι τους κατά την απόπειρα ανάκτησης του κάστρου. Όπως καταλάβαμε από τη σκηνή μεταξύ των Lannister και το promo του 7ου επεισοδίου, χωρίς το καθήκον του Kingsguard να τον βαραίνει, ο επίσημος πια κληρονομός των Lannister θα πάρει τον στρατό του και θα τραβήξει για το χαμένο κάστρο, με σκοπό να πει δυο κουβέντες με τον Blackfish.

Για να δούμε τι θα δούμε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 2: EDMURE TULLY

Η ξεχασμένη πέστροφα των Tully, κατά κόσμον Edmure, ήταν εκείνος που είχε αποδεχτεί τη βαριά του μοίρα να πάρει νύφη από τους Frey για να δέσει το γλυκό Stark-Frey και να μπορέσει ο Robb να περάσει τον στρατό του από την απαραίτητη στρατηγική θέση των κάστρων Twins που κατέχει ο οίκος των Frey.

Πάνω που είχε αναθαρρήσει βλέποντας την νύφη του, Roslin, το Rains of Castamere άρχιζε να παίζει και το μακελειό ξεκίνησε. O Edmure πέρασε τη νύχτα του γάμου του σ’ ένα μπουντρούμι κι αν κρίνουμε από την εμφάνισή του στο τελευταίο επεισόδιο, εκεί πρέπει να τη βγάζει μέχρι και σήμερα.

Η χρήση του ως αντάλλαγμα για να αφήσει το κάστρο ο Blackfish είναι αυτονόητη, αλλά πολύς κόσμος έχει θυσιαστεί για το απώτερο καλό του οίκου του σε αυτή τη σειρά, οπότε μάλλον σκούρα τα πράγματα και για τον μικρό αδερφό της Catelyn.

Οι υποχρεώσεις του Tobias Menzies για το ‘Outlander’ έρχονται να προστεθούν στις κακές προοπτικές επιβίωσης του Edmure.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 3: BENJEN STARK

Να και τα δικά μας τα παιδιά.

Όποιος μας κάνει παρέα στα livechat της Δευτέρας ξέρει την επιμονή μου για την επιστροφή του Benjen. Ήρθε η ώρα να γιορτάσω, λοιπόν.

Ο Benjen Stark είναι ο μικρότερος αδερφός του Ned και πρώην First Ranger του Night’s Watch. Αφού πήγε τον νεοσύλλεκτο τότε Jon στο Castle Black, τον είδαμε να φεύγει στο τρίτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν για αποστολή πέρα από το Τείχος κι από τότε μαύρα μάτια. Το άλογό του επέστρεψε μόνο του στο φρούριο και οι σύντροφοί του βρέθηκαν νεκροί, οπότε οι πιθανότητες επιβίωσης για τον Benjen έμοιαζαν ελάχιστες.

Ενάντια σε κάθε πρόβλεψη που τον ήθελε να κάνει τραβάει κουπί μαζί με τον Gendry στο Ρέμα των Ξεχασμένων Χαρακτήρων, και μετά από μία επεισοδιακή είσοδο στην εισαγωγή του ‘Blood of my Blood’ όμως, ο μυστήριος κουκουλοφόρος που έσωσε τον Bran και τη Meera από τα wights, αποκαλύπτεται πως είναι ο Benjen o απέθαντος.

Το πεπρωμένο του θα ήταν πράγματι μοιραίο αν τα Παιδιά του Δάσους δεν τον είχαν βοηθήσει μετά την επίθεση που δέχτηκε αυτός και η ομάδα του από τους White Walkers, αλλά για καλή του τύχη, τα Παιδιά έμπηξαν dragonglass στην καρδιά του, σώζοντας έτσι τη ζωή του. Η πληροφορία αυτή μπορεί να αποδειχτεί παραπάνω από απλή λεπτομέρεια, αφού ξέρουμε πια ότι το dragonglass, εκτός από τη δυνατότητα που έχει να μετατρέπει ανθρώπους σε White Walkers αλλά και να τους σκοτώνει, μπορεί και να σώζει τη ζωή κάποιου, αρκεί προφανώς να διακοπεί η διαδικασία ζομπιοποίησής του εγκαίρως. Ο-πλίσου με dragonglass και θα δεις, με λίγα λόγια.

Εδώ και χρόνια οι αναγνώστες των βιβλίων στοιχημάτιζαν ότι ο Benjen θα μπορούσε να είναι ο Coldhands, ένας χαρακτήρας που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής στη σειρά. Ο Coldhands έχει βοηθήσει στα βιβλία τον Sam και τη Gilly να γλιτώσουν από wights που τους κυνηγούσαν στο δάσος αφού έφυγαν από το κάστρο του Craster κι έχει, επίσης, βοηθήσει τον Bran να φτάσει στη σπηλιά του Κορακιού, παλεύοντας με wights που τους καταδιώκουν μέχρι την είσοδο της σπηλιάς.

Είναι λογικό να υπέθεσαν πολλοί ότι ο Benjen θα μπορούσε να είναι ο Coldhands, αφού ο χαρακτήρας περιγράφεται να μιλάει και να μοιάζει με φρουρός του Night’s Watch, αποκάλεσε τον Sam “αδερφό” και έχει κάποια χαρακτηριστικά που θυμίζουν wight – οπότε χωρίς να ξέρει κανείς πώς έχει καταλήξει ο Benjen, μπορούσε να εικάσει ότι του την έπεσαν οι White Walkers με κακά αποτελέσματα.

Τελικά, ένα αντίγραφο του A Dance With Dragons με σημειώσεις του George R. R. Martin στον εκδότη του κατέρριψε τη θεωρία αυτή, αφού είδαμε πως στην ερώτηση του εκδότη για την πραγματική ταυτότητα του Coldhands, η απάντηση ήταν ότι δεν πρόκειται για τον Benjen.

Δε φαίνεται να ισχύει το ίδιο και στη σειρά, όπου ο ρόλος του Benjen παραπέμπει ξεκάθαρα στον Coldhands. Δε θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που το σενάριο συνδυάζει ιστορίες διαφορετικών χαρακτήρων για να κάνει οικονομία στην ατελείωτη λίστα του Martin. Η σύζυγος του Robb, Talisa, είναι για παράδειγμα η Jeyne Westerling στα βιβλία, ο Gendry δανείστηκε στοιχεία από ένα άλλο παιδί του Robert, τον Eric Storm, και η περσινή περιπέτεια της Sansa με τον Ramsay ανήκει κανονικά στη Jeyne Poole.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο Benjen γνωρίζει για τα οράματα του Bran, ξέρει ότι πρέπει να γίνει Κοράκης στη θέση του Κοράκη και φαίνεται να έχει απόλυτη γνώση για τον κομβικό ρόλο που θα παίξει ο μικρός στη μάχη για το Westeros.

Ο δρόμος του Bran πηγαίνει για το Τείχος, λοιπόν, κι από κει και μετά, όλα παίζονται.

ΥΓ. Δε λογαριάζω τον Drogon για επιστροφή, αλλά του αξίζει ένα gif. Έφαγε το budget για τους ανταρόλυκους καλά και γύρισε δριμύτερος.

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες.