Getty Images
HOLLYWEIRD

Η στρίπερ που άλλαξε τη ζωή του Brad Pitt

Όταν ο Brad Pitt δούλευε ως σωφέρ για στρίπερ, έκανε μια γνωριμία που θα τον οδηγούσε στη σημερινή του καριέρα.

Hollyweird = (ορισμός) Αργκό των μεταλλάδων για την πόλη Hollywood της Καλιφόρνια. H τοποθεσία ονομάζεται έτσι για την υψηλή της πυκνότητα σε ‘παράξενους’ ανθρώπους [Urban Dictionary]. Στη στήλη του Oneman ‘Hollyweird’, καταγράφουμε ιστορίες και γεγονότα που δίνουν εικόνα στον ορισμό. Αυτή την εβδομάδα, καλεσμένος μας είναι o Brad Pitt και η στρίπερ που του άλλαξε τη ζωή.

Μάθε τέχνη κι άστηνε. Την οδήγηση κιόλας τα μαθαίνεις πιο εύκολα σε σχέση με άλλες, οπότε ο Brad Pitt είπε να την εκμεταλλευτεί όταν έφτασε φρέσκος στο Hollywood.

Χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα, χωρίς καν να γνωρίζει πως ως πρώτο βήμα για να δουλέψει ως ηθοποιός θα έπρεπε αν μη τι άλλο να έχει 1-2 headshots από επαγγελματία φωτογράφο. Ως πρώην συλλέκτης άχρηστης πληροφορίας για τον Brad Pitt στα εφηβικά μου χρόνια (υπάρχει σχετικός φάκελος που θα παραμείνει θαμμένος στο πατρικό μου), πίστευα ότι ήξερα τα πάντα για αυτή τη φάση του πρώην αγαπημένου μου heartthrob, αλλά τελικά όχι. Θυμόμουν χαρακτηριστικά ότι είχε εργαστεί ως ντελιβεράς τους πρώτους μήνες παραμονής του στο Λος Άντζελες, αλλά και ως promoter για φαστφουντάδικο με κοτόπουλα (ως promoter ορίζουμε εδώ τη στολή κοτόπουλου που φορούσε έξω από το μαγαζί).

Μου είχε διαφύγει όμως ότι μία από τις δουλειές που είχε κάνει ο Pitt όσο περίμενε να ρολάρουν τα πράγματα στις οντισιόν του Hollywood, ήταν να οδηγεί στρίπερ στον προορισμό τους. «Η δουλειά μου ήταν να τις πηγαίνω στα bachelor πάρτι και τέτοια», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του Newsweek το 2007. «Τις έπαιρνα, και στη διάρκεια της δουλειάς τους θα μάζευα τα λεφτά, θα έπαιζε κακές κασέτες του Prince και θα έπιανα τα ρούχα των κοριτσιών. Δεν ήταν ιδιαίτερα υγιής ως ατμόσφαιρα, έγινε πολύ καταθλιπτικό».

Brad Pitt Ο Brad Pitt φωτογραφίζεται το 1988 στο Λονδίνο, από τον διάσημο φωτογράφο μουσικών Michael Putland / Getty Images
Ο Brad Pitt φωτογραφίζεται το 1988 στο Λονδίνο, από τον διάσημο φωτογράφο μουσικών Michael Putland

Λίγο πριν παραιτηθεί από την κατάθλιψη όμως μετά από δύο μόλις μήνες, συμπλήρωσε ότι μία από τις στρίπερ που σπούδαζε υποκριτική θα τον έβαζε απροσδόκητα σε ένα νέο δρόμο: «Ένα κορίτσι – δεν την είχα ξαναδεί – που έκανε μαθήματα με τον Roy London, έναν διάσημο δάσκαλο υποκριτικής. Πήγα και τα τσέκαρα και πραγματικά με οδήγησε εδώ που βρίσκομαι τώρα. Οι στρίπερ άλλαξαν τη ζωή μου».

Στα συγκεκριμένα μαθήματα πήγαινε ο Charlie Sheen, τον είχε ενημερώσει η κοπέλα, και ποιος ήταν αυτός να αμφισβητήσει την επιλογή του ‘80s Charlie Sheen; Οπότε πήγε τελικά στο μάθημα, γνώρισε εκεί ένα κορίτσι που του ζήτησε να διαβάσει μαζί της σε μια οντισιόν για talent agency, τη συνόδευσε, και τελικά υπέγραψε εκείνος με το agency και όχι η γνωστή του.

Ο Pitt, βέβαια, είχε και προσωπική εμπειρία με το στριπτίζ. Ο ηθοποιός ήταν μέλος των Dancing Bares όταν ήταν ακόμα φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Missouri, μία ομάδα συμφοιτητών του που χόρευαν για μέλη γυναικείων αδελφοτήτων όταν έκλειναν τα 21 τους χρόνια. Ο πρώην συμφοιτητής του, Thomas Whelihan, είχε πει κάποτε στο In Touch Weekly ότι οι Dancing Bares ήταν γνωστοί για τις χορογραφίες τους.

«Όταν κάποιο κορίτσι από τις γυναικείες μας αδελφότητες γινόταν 21, οι Bares την έβαζαν σε μία καρέκλα και έβγαιναν με τον κ@λο έξω και μαξιλαροθήκες στο κεφάλι και έκαναν μία χορογραφία για εκείνη. Τα κορίτσια γελούσαν τόσο πολύ».

Λογικό.

Ένας άλλος συμφοιτητής του Pitt, ο Harry Lunt, το είχε πάει και στο επόμενο επίπεδο. «Μια φορά», είχε πει, «κατά τη διάρκεια του Spring Fling, ο Brad είχε βάψει τα γράμματα της αδελφότητας με την οποία μάς είχαν ταιριάξει στον κ@λο του. Τα έδειξε στο πλήθος. Είχαν ξεκαρδιστεί όλοι».

Επίσης λογικό.