ΒΙΒΛΙΟ

Brands We Love: Fred Perry

Ενας συντάκτης εξηγεί γιατί το πιο παρεξηγημένο fashion brand στην ιστορία του θυμίζει τη μάνα του

Κάνε όσες προεκτάσεις θες για την δόμηση της προσωπικότητας μου, για τα παιδικά μου τραύματα, αλλά η μοναδική φορά που θυμάμαι τη μάνα μου να προσπαθεί να κάνουμε bonding σαν μάνα με γιος είναι μία φορά που με έβγαλε για ψώνια.

Μία φορά. Για ψώνια.

Να προσθέσω μερικές λεπτομέρειες για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Ήμουν δεν ήμουν 12 χρονών, αυτή πατούσε τα 40 και με πήγε στον ιστορικό “Στρογγυλό” στην Κλαυθμώνος, ένα κατάστημα για over30s στην καλύτερη, και φύγαμε με ένα αντιανεμικό τζάκετ Fred Perry.

Fred Perry Twin Tipped Bomber, 195€ >

Βλέπεις αυτή ήταν η μάνα μου και αυτή ήταν η άποψη της για τη ζωή. Ήταν στα ίδια πλαίσια με την επιλογή προτύπου σχολείου στα βόρεια προάστια όταν μεγαλώναμε στην ταπεινή Καλλιθέα, τα κοστούμια στις εκδηλώσεις του στρατιωτικού πατέρα από το γυμνάσιο και τη βαριά επίπλωση στο σπίτι με πολύ μπαρόκ και ροκοκό.

Κι όταν είπε να κάνει bonding με τον γιο της, του πήρε ένα Fred Perry από εκεί που ψώνιζαν οι βουλευτές.

Φαντάζομαι ότι ήθελε να μου πάρει άλογο αντί για το πρώτο μου ποδήλατο. απλά δεν είχαμε κοντά ιππικό όμιλο.

Fred Perry Crew, 45€ >

Fred Perry Bond, 102 από 119€ >

Fred Perry Kingston, 72 από 80€ >

Και για να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο μπουφάν κάπως μου άρεσε. Δεν καταλάβαινα μία από μόδα, ήμουν σε ένα σχολείο με άλλα “καθυστερημένα” από κοινωνικής άποψης, ήμουν καλός στη μπάλα και δεν έτρωγα bullying για τα ρούχα και δεν είχα φίλους στη γειτονιά για να πέσει φατούρο.

Μπορούσα άνετα να φοράω αυτό το τζάκετ χωρίς να βγαίνω στα διαλείμματα με κράνος.

Κοιτώντας τα πράγματα εκ των υστέρων, αναγνωρίζω ότι δεν είχα καταλάβει τη δική μου υστερική, αυταρχική #tinagapamepoly Ελληνίδα Μάνα.

Γιατί όταν κούμπωσε το μπουφανάκι Fred Perry και είδε ότι το φοράω πιο εύκολα από άλλα ρούχα συνέχισε με κάτι πόλο Fred Perry.

Fred Perry Slim Fit, 78€ >

 

Fred Perry Slim Fit, 78€ >

Σύντομη παρένθεση εδώ:  Τα μπλουζάκια αυτά τα φόραγαν κάποτε οι mods, που ξύρισαν το κεφάλι και τους φώναζαν skinheads, που μετά δεν μπορούσες να τους ξεχωρίσεις από τους γνωστούς skinheads με τα μαχαίρια, που μετέφεραν τη βία στο γήπεδο και άλλα πολλά.

Και βασικά είναι ότι χρειάζεται να ξέρεις για την ανθρώπινη ευφυΐα που έφτασε να συνδέσει -μέσω Λαμίας- ένα αθλητικό brand που ξεκίνησε από έναν θρύλο του τένις έφτασε με τη βία; 

Για να επιστρέψω στο θέμα, τα Fred Perry εκτός από ένα πολύ κουλ brand έχουν μια ιδιαίτερη θέση στη δική μου καρδιά.

Fred Perry Byron, 82€ >

 

Fred Perry Haydon, 120€ >

Γιατί αυτές οι ρίγες, κάπου στη μέση της περίεργης διαδρομή τους πέρασαν από το μυαλό της  δικής μου Ελληνίδας μάνας και έγιναν συνώνυμο του αριστοκρατικού.

Και σαν κάθε μάνα που μεγαλώνει παιδιά με χίλιες δυσκολίες και θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της, ακόμα και αν αυτό γίνεται με ψώνιο πήγε και έδωσε ένα σωρό λεφτά για να του πάρει ένα μπουφάν από ακριβό κατάστημα.

Γι’ αυτό αγαπάμε Fred Perry.