ΣΙΝΕΜΑ

Το ‘Call Me By Your Name’ θα έχει επισήμως σίκουελ, κρύψτε τα ροδάκινα

Ή μην τα κρύψετε. Εδώ είμαστε safe space.

Το βιβλίο του ‘Call Me By Your Name’ απέκτησε ήδη sequel πέρσι με το ‘Find Me’ του André Aciman, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η κινηματογραφική συνέχεια δεν θα εμπνευστεί απευθείας από αυτό.

Σύμφωνα με το Attitude Magazine, o σκηνοθέτης Luca Guadagnino που πήρε μερικές από τις καλύτερες κριτικές της καριέρας του με το ‘Call Me By Your Name’ θέλησε να επανενώσει τον Timothée Chalamet και τον Armie Hammer για μία ακόμη ταινία και οι δύο ηθοποιοί έχουν επισήμως αποδεχτεί την πρόταση. Ο Guadagnino είχε εξαρχής τη διάθεση να ολοκληρώσει την ιστορία του Elio και του Oliver, αλλά μέχρι πρόσφατα ο Hammer είχε τις αμφιβολίες του.

«Το πρώτο ήταν η τέλεια καταιγίδα για τόσα πράγματα που αν κάνουμε δεύτερο, φοβάμαι πως προκαθορίζουμε την απογοήτευσή μας», είχε πει μόλις τον περασμένο Μάρτιο στο Vulture. «Δεν πιστεύω ότι τίποτα φτάσει το πρώτο, κατάλαβες; Αλλά κοίτα, αν καταλήξουμε με ένα εκπληκτικό σενάριο και είναι ο Timmy [Chalamet] μέσα και είναι και ο Luca μέσα, θα ήμουν μαλάκας να πω όχι. Αλλά την ίδια στιγμή σκέφτομαι, ήταν κάτι τόσο ξεχωριστό, γιατί δεν το αφήνουμε στην ησυχία του;».

Το sequel δηλαδή οφείλεται απ’ ότι φαίνεται στο γεγονός ότι ο Hammer δεν θέλει να βγει ο μ@λ@κ@ς της υπόθεσης, αλλά ο Guadagnino έχει πίστη στο σενάριο. Όπως είπε πριν λίγες ημέρες στο ιταλικό Gay.it: «Θα πήγαινα στην Αμερική να συναντήσω έναν σεναριογράφο που αγαπώ πάρα πολύ και του οποίου δεν θα πω το όνομα, για να μιλήσουμε για το δεύτερο μέρος. Δυστυχώς τα πάντα έχουν ακυρωθεί. Φυσικά είναι τεράστια ευχαρίστηση να δουλεύω ξανά με τον Timothée Chalamet, τον Armie Hammer, τον Michael Stulhbarg, την Esther Garrel, και τους άλλους ηθοποιούς. Θα είναι όλοι εκεί για την καινούρια ταινία».

Η πλοκή του επόμενου Call Me By Your Name:

Εάν ισχύουν οι πληροφορίες του Attitude Magazine, το sequel θα εξερευνήσει την κρίση του AIDS στο Βερολίνο του 1989. Άρα δεν μιλάμε για τη μεταφορά του ‘Find Me’ που αναφέραμε παραπάνω, το οποίο χρησιμοποιεί άλλες τοποθεσίες.

Το ‘Call Me By Your Name’ είχε κερδίσει Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου – ένα επίτευγμα για τον 89χρονο James Ivory που έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής Όσκαρ – ενώ είχε υποψηφιότητες για Α΄Ανδρικό Ρόλο (Timothée Chalamet), Καλύτερο Τραγούδι (Sufjan Stevens) και Καλύτερη Ταινία.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.