ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Cardi B και η Megan Thee Stallion μόλις εξαπέλυσαν το ‘WAP’

Τα δύο μεγαλύτερα γυναικεία ονόματα στη ραπ αυτή τη στιγμή εξαπέλυσαν τον ύμνο του καλοκαιριού τα μεσάνυχτα και κράτησαν ξάγρυπνη την Αμερική.

Το ‘Hot Girl Summer’ της Megan Thee Stallion είχε γίνει ο ύμνος του περσινού καλοκαιριού. Το τραγούδι της ράπερ που έχει εκτοξευτεί την τελευταία διετία είχε ακολουθήσει του ‘hot girl summer κινήματος’, μίας ενέργειας που είχε γεννηθεί online από τις μαύρες γυναίκες και υιοθετήθηκε τελικά από σύσσωμο το αμερικανικό Twitter. Το υπόβαθρό της σχετίζεται με την αναπολογητική αυτοπεποίθηση των γυναικών που η Megan, μία αυτοαποκαλούμενη ‘hot girl coach’, τίμησε σε ολόκληρο το άλμπουμ της ‘Fever’ το 2019, στρώνοντας τον δρόμο για το Hot Girl Summer – το state of mind, το κίνημα και τελικά το ομώνυμο τραγούδι. Όσοι και όσες όμως δεν είχαν επενδύσει σε έναν αντίστοιχο ύμνο για το φετινό πανδημικό καλοκαίρι, ήρθε το ‘WAP’ της Cardi B με τη Megan Thee Stallion για να γεμίσει το κενό.

Το ‘WAP’ είναι το πρώτο κομμάτι με την Cardi B ως leading artist από το περσινό της ‘Press’ (“Bitch, I’m a freak like Greek!”), δεν τσιγκουνεύτηκε όμως τη συμβολή της Megan που έχει δύο δικά της, δυναμικά verses. Στο βίντεο όπου θα δεις τις δύο ράπερ να εξερευνούν το πολυτελές αρχοντικό ψάχνοντας τις ‘whores in this house’ που αναφέρει το sample του Frank Ski, κάνουν cameos η Kylie Jenner, η Normani, η Rosaliá, η Rubi Rose, η Sukihana, και η Mulatto.

Το κομμάτι ακολουθεί του Νο.1 Billboard χιτ ‘Savage’ της Megan Thee Stallion στο remix με τη Beyoncé, ενώ την explicit βερσιόν του θα την ακούσεις στο Spotify γιατί το YouTube λύγισε μπροστά στους σκληρούς στίχους του.

Το ‘WAP’ στο μεταξύ κάνει φοβερή trifecta με δύο παλαιότερα ραπ χιτ παρόμοιας ενέργειας, τους δύο ύμνους από την Khia και τη Missy Elliott που ποτέ μου δεν ξεπέρασα και προσκαλώ και εσένα να τους ξαναεπισκεφθείς:

 

Γιατί το ‘Παρασκευή και 13’ κατάφερε να γίνει ένα από τα επικερδέστερα slasher franchises στην ιστορία του σινεμά; Ποιο ήταν το ορίτζιναλ τέλος της ταινίας και ποιο είναι το κρυφό μήνυμα πίσω από τη μουσική της; Πώς συνδέεται με τα slashers που ακολούθησαν και τι έχουμε να δηλώσουμε για τα Final Girls του είδους; Αυτά και πολλά περισσότερα στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!