CASA DE PAPEL

Casa de Papel: Oι βασικοί χαρακτήρες από τον χειρότερο μέχρι τον καλύτερο

Βάζουμε στη σειρά όλους τους χαρακτήρες του Casa de Papel κρίνοντας τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους. Και η Tokio φυσικά και δεν είναι στο top-3.

H στιγμή έφτασε. Ο τέταρτος κύκλος του Casa de Papel είναι εδώ, δίνοντας μας ένα λόγο να πανηγυρίζουμε εν μέσω της καραντίνας.

Ο κορονοϊός μας έχει κλείσει στο σπίτι και είναι η καλύτερη στιγμή, να ανοίξουμε το Netflix και να λιώσουμε με τα νέα επεισόδια της σειράς φαινόμενο, η οποία είναι και η πιο επιτυχημένη ξενόγλωσση της πλατφόρμας.

Πριν δούμε τα νέα επεισόδια, όμως, τι λες να μελετήσουμε τα όσα έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι 11 βασικοί χαρακτήρες που βρίσκονται πλέον στο παιχνίδι; Και φυσικά να τους βάλουμε και σε μια σειρά, από τον χειρότερο μέχρι τον καλύτερο, λαμβάνοντας υπόψη και την προσφορά τους στη μέχρι τώρα πορεία του Casa de Papel.

Πάμε να τους δούμε.

#12 Rio

Ο αγαθούλης και ερωτιάρης Rio ήρθε στην ομάδα του Profesor κυρίως για τα hacking skills του, τα οποία βοήθησαν αρκετά στις πρώτες δύο σεζόν. Μετά από εκεί το χάος. Γίνεται ο πρώτος από τη συμμορία που συλλαμβάνεται και αναγκάζει τους πάντες να βγουν από τις κρυψώνες τους, προκειμένου να τον σώσουν. Και τελικά χωρίζει και με την Tokio. Ίσως ο πιο αδιάφορος από όλους.

#11 Palermo

Γενικά ο Palermo μου έμεινε στο μυαλό ως μια αποτυχημένη απόπειρα ενός wannabe Berlin. Ήταν κολλητός του (και ερωτευμένος μαζί του) για χρόνια και ο Profesor τον έχρισε υπεύθυνο της ληστείας στην Τράπεζα της Ισπανίας. Ωστόσο δεν θα λέγαμε ότι η διαχείρισή του είναι και τόσο καλή για την ώρα, έτσι; Πολύ χλιαρός ως χαρακτήρας.

#10 Mónica Gaztambide – Estocolmo

Η Mónica της πρώτης σεζόν δεν έχει καμία σχέση με την Estocolmo της τρίτης και αυτό δίνει ένα (έστω και μικρό) ενδιαφέρον στον χαρακτήρα της. Από τα highlights της τρίτης σεζόν πάντως ήταν το ωραιότατο άκυρο που ρίχνει στον Arturito. Μπράβο της.

#9 Denver

Την πρώτη χαζομάρα του την έκανε αρκετά νωρίς στη σειρά, όταν ερωτεύτηκε τη Monica. Το διόρθωσε βέβαια μετά, κάνοντάς μας να τον συμπαθήσουμε για τον τρόπο που της φέρθηκε. Ωστόσο, τα λάθη του Denver και ο οξύθυμος χαρακτήρας του μπορούν εύκολα να βάλουν σε κίνδυνο την ομάδα του Profesor. Άσε που έχει και το πιο σπαστικό γέλιο που έχουμε ακούσει από χαρακτήρα.

#8 Raquel Murillo – Lisboa

Κι αυτή, όπως και η Monica, έκαναν στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τους χαρακτήρες τους στην αρχή της σειράς. Από την σκληρή Inspectora που κυνηγούσε τους ληστές, μεταμορφώνεται στην Lisboa, μπαίνει στη συμμορία και γίνεται ταίρι του Profesor. Μένει να δούμε αν θα ανεβάσει τις μετοχές της στην τέταρτη σεζόν υποστηρίζοντας την επιλογή της ή θα κάνει και πάλι στροφή και θα καταλήξει να την μισήσουμε.

#7 Helsinki

Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα επεισόδια, αυτός και ο Oslo περνούσαν παρατήρητοι. Σχεδόν δεν θυμόσουν ποιος είναι ποιος. Από το θάνατο του δεύτερου όμως και μετά, ο Helsinki άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ στην τρίτη σεζόν έγινε αρκετά συμπαθητικός. Η σχέση που αναπτύσσει με τη Nairobi σίγουρα συνέβαλλε σε όλο αυτό. Για πόσο όμως;

#6 Arturo Román

Ο χαρακτήρας που λατρεύεις να μισείς στην σειρά. Τον έβαλα τόσο ψηλά στη λίστα, γιατί είναι αυτός που σου ανεβάζει παλμούς κάθε φορά που μιλάει. Θες να τον χτυπήσεις και μάλιστα δεν θα νιώσεις και τύψεις αν το κάνεις. Στις πρώτες δύο σεζόν ήταν ο μόνιμος μπελάς για την συμμορία του Profesor στο Νομισματοκοπείο, ενώ και τώρα βρίσκεται ξανά μέσα στα πόδια τους. Όχι που δε θα βρισκόταν.

#5 Tokio

Είναι σέξι, αλλά και απρόβλεπτη. Αν και σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονται στην συμμορία έχουν ένα ταλέντο που κάπως το εκμεταλλεύονται στη ληστεία, προκαλεί απορία η επιλογή της Tokio να συμμετέχει, από τη στιγμή που δεν έχει καμία έξτρα γνώση ή τεχνική σε κάτι. Παρόλα αυτά, ήταν η πρώτη που επέλεξε ο Profesor να συμπεριλάβει στο σχέδιό του. Πραγματικά, γιατί; Μπορεί πολλοί να έχουν συνδέσει το Casa de Papel με την Tokio, αλλά ο χαρακτήρας της και τα λάθη που κάνει, προκαλούν συνεχώς αναποδιές στην ομάδα. Sorry Tokio.

#4 Inspectora Alicia Sierra

Μπορεί να είναι σατανική, αλλά παραδέξου ότι είναι πολύ καλύτερη στο ρόλο της από την Raquel Murillo. Η τύπισσα καταφέρνει να κοντράρει στα ίσα τον καθηγητή, φτάνοντας στη σύλληψη της Lisboa, ενώ φαίνεται πως δεν έχει καμία καμία ηθική, για να πετύχει αυτό που θέλει. Να σου θυμίσω ότι διέταξε να πυροβολήσουν εν ψυχρώ τη Nairobi στο τέλος του τρίτου κύκλου; Κερδίζει επάξια την τέταρτη θέση στο ranking.

#3 Profesor

Ακόμα και τα σπουδαιότερα μυαλά του πλανήτη θα ζήλευαν την ευφυΐα του Profesor. Είναι ο μαέστρος και των δύο ληστειών που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η συμμορία. Αν και στην δεύτερη φαίνεται πως του ξέφυγαν κάποια πραγματάκια. Γι’ αυτό χάνει και κάποιες θέσεις. Καλός ο Profesor, φιλότιμος, αλλά χωρίς τρελά σκαμπανεβάσματα στο χαρακτήρα του. Ίσως η τέταρτη σεζόν του δώσει την ευκαιρία να τολμήσει λίγο περισσότερο.

#2 Nairobi

H Nairobi είχε από την αρχή το πιο βασικό ρόλο στη συμμορία. Ήταν η ειδική στην πλαστογραφία και ο Profesor την χρειαζόταν για να αναλάβει τα ηνία της δουλειάς στην κοπή των χαρτονομισμάτων. Πολύ πειθαρχημένη και θέλει πάντα να κάνει σωστά τη δουλειά της. Παλεύει για τα δικαιώματα όλων, ενώ όταν βλέπει αδικίες δεν διστάζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Και αυτό τον γαμάτο χαρακτήρα αποφασίζουν να τον πυροβολήσουν. Καταλάβετέ το. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Casa de Papel χωρίς την Nairobi.

#1 Berlin

Μπορεί πολλοί να ασχολήθηκαν με την Tokio από την αρχή του Casa de Papel, όμως το πραγματικό αστέρι ήταν ξεκάθαρα ο Berlin. Ένας χαρακτήρας που από τη μία σε εκνεύριζε πολλές φορές με αυτά που έλεγε ή έκανε, αλλά τα έκανε τόσο καλά και με τόση θεατρικότητα, που σε έκανε να τον λατρέψεις.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Profesor που ηγήθηκε της πρώτης ληστείας ήταν αλαζόνας, εγωκεντρικός, αλλά δεν φοβόταν κανέναν και τίποτα. Ακριβώς επειδή ήξερε πως θα πεθάνει, λόγω της ασθένειάς του. Θυσιάστηκε για την ομάδα και χάρη σε αυτόν κατάφεραν όλοι να φύγουν με τα χρήματα, μετατρέποντάς τον στον πιο αγαπημένο χαρακτήρα. Τόσο αγαπητός που οι δημιουργοί της σειράς, βρήκαν τρόπο να τον έχουν και σε επόμενες σεζόν, μέσω flashbacks. Σατανικό.