CASA DE PAPEL

Casa de Papel: Τι περιμένουμε να δούμε στον 4ο κύκλο

Έχουμε έξι βασικά ερωτήματα, που περιμένουμε να απαντηθούν στην επόμενη σεζόν.

Το τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του Casa de Papel μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, αλλά και πολλά ερωτηματικά στο κεφάλι. Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε η αυλαία της σεζόν ήταν τέτοιος, που δεν χωρούσε καμία αμφιβολία για την ύπαρξη και τέταρτου κύκλου, μιας και η πορεία κάθε χαρακτήρα κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν η τέταρτη σεζόν της σειράς θα είναι και η τελευταία. Θέλω, όμως, να πιστεύω πως θα είναι, γιατί μετά θα ξεχειλώσει πολύ το σενάριο. Ο επόμενος κύκλος του Casa de Papel, πάντως, αναμένεται μέσα στο 2020 από το Netflix και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τα όσα είδαμε.

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής; Το σχέδιο του Profesor δεν πήγε σε καμία περίπτωση όπως το σχεδίαζε, το τρένο της συμμορίας φαίνεται πως έχει βγει από τις ράγες του και με τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν να έχουν ήδη ξεκινήσει (όπως δήλωσε ο δημιουργός της σειράς Άλεξ Πίνα), μπορούμε μόνο να ελπίζουμε πως θα πάρουμε απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα που μας δημιουργήθηκαν βλέποντας το τελευταίο επεισόδιο.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ NAIROBI;

Όπως είχαμε γράψει και στο review της τρίτης σεζόν, η Nairobi είναι ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς. Αυτή που έβγαινε μπροστά, πήγαινε κόντρα και επισήμανε τα λάθη του Παλέρμο, είχε χιούμορ και ήταν έτοιμη να θυσιαστεί για την ομάδα. Δυστυχώς, η Inspectora της έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι χρησιμοποιώντας το παιδί της, με αποτέλεσμα να δεχθεί μια σφαίρα στο στήθος και να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτη.

Η σεζόν τελειώνει με τη Nairobi να αργοσβήνει και τον Helsinki με την Estocolmo να προσπαθούν μάταια να τη βοηθήσουν. Δεν βλέπουμε, ούτε μαθαίνουμε αν τελικά κατάφερε να ζήσει ή όχι. Φυσικά αυτό έγινε σκόπιμα, με τους δημιουργούς να θέλουν να ανοίξουν τη συζήτηση για την κατάληξη της Nairobi. Είναι πολύ δύσκολο να ζήσει μετά από αυτό το τραύμα, αλλά στο Casa de Papel, όλα είναι πιθανά.

Η συμμορία, άλλωστε, έχει εμπειρία στο να βγάζει σφαίρες και ίσως γίνει και σε αυτή την περίπτωση και κάπως, με κάποιο τρόπο, η Nairobi καταφέρει να επιζήσει. Χωρίς αυτή δεν ξέρω κατά πόσο η σειρά θα έχει το ίδιο νόημα.

ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ;

Η Nairobi αργοπεθαίνει, αλλά και η κατάσταση των υπόλοιπων ληστών στην Τράπεζα δεν είναι και η καλύτερη. Το επεισόδιο τελειώνει με τον Rio και την Tokyo να ανατινάζουν το τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, που πήγε να εισβάλλει στην Τράπεζα, σκοτώνοντας μάλιστα και τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα. Μια κίνηση όχι και τόσο σοφή θα λέγαμε, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κοινή γνώμη. Ο Profesor άλλωστε επαναλαμβάνει συνεχώς, πως δεν θέλει με τίποτα να χυθεί αίμα.

Το σχέδιο τινάζεται στον αέρα και πλέον δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη των ληστών που βρίσκονται στην Τράπεζα. Θα καταφέρουν να βγουν με κάποιο τρόπο, παίρνοντας μαζί τους το χρυσό, που με τόσο κόπο πήραν και έλιωσαν; H θα έχουμε θανάτους και συλλήψεις;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ LISBOA;

Άλλο ένα μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με την Lisboa, την οποία συλλαμβάνει η ισπανική αστυνομία στο τελευταίο επεισόδιο. Βέβαια, αυτό δεν το γνωρίζει ο Profesor, ο οποίος πιστεύει ότι την έχουν σκοτώσει. Ένα σχέδιο της πανούργας Alicia, προκειμένου να κάνει τον αρχηγό της συμμορίας να τα χάσει και να οδηγηθεί σε λάθη.

Το θέμα, όμως, τώρα είναι ποια θα είναι η αντίδραση της άμαθης σε αυτά, Lisboa. Θα λυγίσει και θα μιλήσει στην αστυνομία προδίδοντας τα μέλη της συμμορίας; Σίγουρα θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να τις αποσπάσουν πληροφορίες, βάζοντας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το παιδί και τη μητέρα της, κάτι που ίσως επηρεάσει την Lisboa. Θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι διάλογοί της με την Alicia, αν και κατά βάθος πιστεύω, ότι με κάποιο τρόπο θα καταφέρει να δραπετεύσει. Ίσως σε αυτό βοηθήσει και ο αγαπημένος της Angel.

ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΟΥ BERLIN;

Είναι σχεδόν σίγουρο πως η κοπέλα του Berlin, την οποία γνωρίζουμε στο έκτο επεισόδιο θα παίξει κάποιο ρόλο στην επόμενη σεζόν. Η Tatiana γνωρίζει τα πάντα για τη ληστεία, κάτι που αγχώνει από την πρώτη στιγμή τον Profesor. Ωστόσο, ίσως να αποδειχθεί ένας άσος στο μανίκι για τη συνέχεια. Κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες για την Tatiana στο διαδίκτυο, με κάποιες από αυτές, να τη θέλουν να βρίσκεται μέσα στην Τράπεζα ως όμηρος, αφού η κάμερα εστίασε αρκετές φορές σε μία συγκεκριμένη κοπέλα, που της μοιάζει.

Άλλοι πάλι, το πηγαίνουν ακόμη πιο μακριά και πιστεύουν ότι η Tatiana, ίσως είναι η Inspectora Sierra, γράφοντας πως “δεν γίνεται να έχει τέτοιο μίσος για τους ληστές και να βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα μπροστά από τον Profesor, κάτι παραπάνω θα γνωρίζει”. Το σίγουρο είναι πως θα μάθουμε αρκετά για την Tatiana στα επόμενα επεισόδια.

ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η INSPECTORA;

Αυτό πάλι πού το πας; Η Inspectora περιμένει να γεννήσει από λεπτό σε λεπτό και δεν το σκέφτεται καν. Απλά θέλει να πιάσει με οποιοδήποτε μέσο τους ληστές της Τράπεζας της Ισπανίας. Με αυτά που έκανε στον τρίτο κύκλο έχει καταφέρει να γίνει (χαλαρά) το πιο μισητό πρόσωπο της σειράς, αλλά γιατί τόσο μίσος;

Στον επόμενο κύκλο ίσως φτάσει η στιγμή της γέννας της και αυτό μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Ακόμη και την ώρα της ανάκρισης με τη Lisboa. Θα την κάνει λίγο πιο γλυκιά άραγε ο ερχομός του παιδιού της ή θα έχει τόσα νεύρα και στην τέταρτη σεζόν;

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ PROFESOR;

O καθηγητής λέει συνεχώς ότι η ληστεία είναι σαν μια παρτίδα σκάκι. Επομένως, κάθε κίνηση θέλει μελέτη και θα επηρεάσει ασφαλώς και την κατάληξη του παιχνιδιού. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη για τον ίδιο και τίποτα δεν πηγαίνει βάσει σχεδίου. Θα αναγκαστεί να αυτοσχεδιάσει και να πάρει αποφάσεις, που μπορεί να μην είχε καν σκεφτεί, όταν ξεκινούσε όλο αυτό.

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις επόμενες κινήσεις του Profesor, αλλά κάπου εδώ να θυμίσουμε πως εκτός Τράπεζας υπάρχει και ένα ακόμη μέλος της συμμορίας του, ο Marseille. Μήπως, πρέπει κι αυτός να μπει κάπως στο παιχνίδι και να μην κάνει συνεχώς βόλτες με ένα ποδήλατο; Λέμε εμείς, τώρα.

ΚΙ ΑΛΛΟ CASA DE PAPEL:

Ποιος ληστής του ‘La Casa de Papel’ είσαι;
12 Έλληνες που θα μπορούσαν να παίξουν στο ‘La Casa de Papel’
To πιο δύσκολο quiz για το Casa de Papel