Netflix
PREVIEWS

Cobra Kai: Τι σημαίνουν τα τελευταία λεπτά του φινάλε

Το Νο.1 του Netflix έκανε ποδαρικό με κλωτσιές και μπουνιές στο 2021 και στρώνει ήδη το έδαφος για τις επόμενες το 2022. Ποιον πήρε στο τηλέφωνο ο Kreese και γιατί;

Το τρίτο Karate Kid δεν είναι μία καλή ταινία. Το τρίτο Karate Kid όμως είναι η ταινία με τον Terry Silver, άρα και η ταινία που δεν θα είναι ποτέ ακριβώς αναίτια. Το Cobra Kai το ξέρει, γι’ αυτό και θα μας κάνει όπως φαίνεται την τιμή να τον δούμε στον τέταρτο κύκλο της σειράς.

Μετά από μία σεζόν γεμάτη γνώριμα πρόσωπα όπως η Ali από το Karate Kid και o Chozen με την Kumiko από το Karate Kid II, το Cobra Kai έστρωσε το έδαφος για την επιστροφή του παρανοϊκού Terry Silver στον επόμενο γύρο, με ένα πραγματικά απρόβλεπτο twist λίγο πριν την αυλαία του φετινού κύκλου.

Τι θυμάσαι όμως για τον Silver;

[Η συνέχεια του άρθρου εμπεριέχει spoilers από το φινάλε της 3ης σεζόν του Cobra Kai].

 

Στο Karate Kid III, ο Silver που είχε υποδυθεί με μανιακή ενέργεια ο Thomas Ian Griffith μάς είχε συστηθεί ως ένας πλούσιος καρδιακός φίλος του John Kreese που είχε αγοράσει τον χώρο του dojo του Cobra Kai και το νοίκιαζε στον κολλητό του. Παρότι το νοίκι ήταν προφανώς ένα εισόδημα γι’ αυτόν, ο Silver επέμενε να λέει στον Kreese ότι το θέμα του δεν ήταν ποτέ τα λεφτά, ότι το είχε αγοράσει για εκείνον. Ακόμα κι όταν η ήττα του Cobra Kai στο τουρνουά All Valley το 1984 είχε στερήσει από τον Kreese τους μαθητές του, τους παλαιότερους και σίγουρα τους τυχόν επίδοξους, ο φίλος του δε σκοτιζόταν με τα νοίκια και τους λογαριασμούς του dojo. Δεν ήθελε καν να διανοηθεί πως ο παλιός του συναγωνιστής στο Βιετνάμ θα το έβαζε κάτω.

Cobra Kai

Είχε στείλει λοιπόν τον Kreese να χαλαρώσει σε ένα πληρωμένο ταξίδι στην Ταϊτή, όσο εκείνος θα προσπαθούσε να αποκαταστήσει τη φήμη του Cobra Kai στην περιοχή. Πώς θα γινόταν αυτό; Καταστρέφοντας, φυσικά, την εικόνα του πρωταθλητή LaRusso, οδηγώντας τον σε ένα επόμενο τουρνουά όπου θεωρητικά θα τον διέλυε ο πολύ καλός αθλητής καράτε, Mike Barnes.

Ο λόγος για όλη αυτή την ανιδιοτέλεια εκ μέρους του Silver ήταν, όπως είχε αναφερθεί στο Karate Kid III, ότι οι δύο άνδρες είχαν υπάρξει συμπολεμιστές στο Βιετνάμ. Τις λεπτομέρειες της εμπειρίας τους όμως τις μάθαμε για πρώτη φορά στο Cobra Kai.

Karate Kid III

Όπως είδαμε στα φετινά φλάσμπακ της σειράς, ο νεαρός Kreese είχε επιλεγεί για μία ειδική ομάδα κρούσης μαζί με δύο ακόμη στρατιώτες – τον Ponytail που κέρδισε το παρατσούκλι του λόγω της αλογοουράς του, και τον Twig που είχε ονομαστεί έτσι επειδή ήταν πολύ αδύνατος. Ενώ λοιπόν νομίζαμε αρχικά πως ο Silver ήταν ο Ponytail βάσει ομοιότητας, τελικά αποκαλύφθηκε πως στην πραγματικότητα ήταν ο Twig, ο οποίος θα έμενε ευγνώμων στον Kreese για το υπόλοιπο της ζωής του καθώς ο δεύτερος τον είχε σώσει όταν απέτυχε η αποστολή τους.

Το τηλεφώνημα που βλέπουμε να κάνει ο Kreese στα τελευταία λεπτά της φετινής σεζόν κρατώντας την κοινή τους φωτογραφία, αφήνει να εννοηθεί πως ο άσπονδος εχθρός του Daniel και του Johnny πρόκειται να απευθυνθεί στον παλιό του φίλο για να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό.

Ο Griffith ως Silver είναι ίσως ο μοναδικός λόγος για να δει κανείς το Karate Kid III, καθώς ερμήνευσε ένα χαρακτήρα με τρόπο τρομακτικό μεν για τα παιδιά αλλά ξεκαρδιστικά ακραίο για τους μεγαλύτερους, οπότε η συμπερίληψή του στην επόμενη σεζόν του Cobra Kai είναι καλοδεχούμενη.

Οι τρεις σεζόν του Cobra Kai στριμάρουν τώρα στο Netflix.