ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

«Όταν το γύρισμα τελείωσε, κανείς δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε γίνει»

19 πολύχρωμες εικόνες εκτός ελέγχου από τα γυρίσματα του ‘Cosmic Candy’.

H μοναχική Άννα (Μαρία Κίτσου) δουλεύει υπάλληλος σούπερ μάρκετ μέχρι που τα πάντα στη ζωή της έρχονται πάνω-κάτω όταν γνωρίζει ένα 10χρονο κορίτσι, την Πέρσα. Η μικρή της γειτόνισσα θα ζητήσει βοήθεια κι όταν η Άννα ενδώσει, θα μπλεχτεί σε μια σουρεαλιστική περιπέτεια όπου τα σύνορα με το φανταστικό απέχουν όσο μια μικρή δόση από κόσμικ κάντι.

Το «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη προβάλλεται στις αίθουσες από την Weird wave.

Αν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της Ρηνιώς Δραγασάκη ακούγεται σαν ένα πολύχρωμο στόρι ενηλικίωσης που δίνει μια γενναία δόση τρέλας στη στεγνή καθημερινότητα, τότε εμείς έχουμε τις εικόνες που το αποδεικνύουν.

«Στα γυρίσματα του ‘Cosmic Candy’ το συνεργείο κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες της περίφημης καραμέλας και η κατάσταση βγήκε λίγο εκτός ελέγχου», μας λέει η σκηνοθέτης. Δηλαδή, τι ακριβώς συνέβη;

«Παρατηρήθηκαν: ανάποδα κυνηγητά, πλάκες, κρυφτό, βάψιμο νυχιών, ομαδικό μασάζ, μουσταρδοπόλεμος, πάρτυ και χορός μέχρι τις πρωινές ώρες. Όλοι οι άνθρωποι του συνεργείου όπως και οι ηθοποιοί που μέχρι τότε κάναν σοβαρά την δουλειά τους κυριεύθηκαν από την γλύκα της καραμέλας και άρχισαν να παλιμπαιδίζουν και να εκφράζουν σε υπερβολικό βαθμό τα συναισθήματά τους. Όταν το γύρισμα τελείωσε κανείς δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε γίνει, η ταινία όμως είχε αφήσει το σημάδι της πάνω τους».

Η μικρή Μάγια Πιπερά θυμάται κι εκείνη το αξέχαστο καλοκαίρι των γυρισμάτων.

«Στα γυρίσματα περνούσαμε λίγο πολύ υπέροχα ήταν πραγματικά ένα ονειρικό καλοκαίρι με χαρές, παιχνίδια και λίγο ακόμα χαρά. Φυσικά υπήρχε και κούραση που όμως τη κάλυπτε ο ενθουσιασμός που είχαν όλοι για την υπέροχη ταινία που θα βοηθούσαμε να γίνει. Πραγματικά ήταν το καλοκαίρι που θα ξεχωρίζω πάντα από τα άλλα, είναι το καλοκαίρι που όταν με ρωτάνε “πες καμία αστεία ωραία ιστορία από τη παιδική σου ηλικία” οι περισσότερες και πιο ωραίες θα είναι από το καλοκαίρι του 16’».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

*Το «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη προβάλλεται στις αίθουσες από την Weird wave.