ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

6 μεγάλες σειρές-ντοκιμαντέρ της Cosmote TV για να στριμάρεις δωρεάν

Η Cosmote TV αδειάζει σήμερα το ιστορικό της κανάλι στο YouTube για την καραντίνα σου και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Τις προάλλες σού βρήκαμε το διάγραμμα που θα σε πείσει να μείνεις στο σπίτι και εμπιστευτήκαμε την καλή σου κρίση για να το πράξεις. Όπως όμως η φτώχεια θέλει καλοπέραση, και ο κορονοϊός θέλει το streaming του. Εκτός από το Μένουμε Σπίτι λοιπόν, η Cosmote TV στηρίζει την κίνηση της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και της εργασίας των πολιτών από το σπίτι, και παρέχει σημαντικό μέρος του περιεχομένου της δωρεάν από το YouTube της.

Από σήμερα 17/3 στις 20.00 μέχρι και τις 30 Απριλίου, το COSMOTE HISTORY HD κανάλι της Cosmote TV θα μετακομίσει στο επίσημο YouTube του παρόχου, όπου θα μπορείς να στριμάρεις ελεύθερα επιλεγμένα ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε υψηλή ευκρίνεια.

Ανάμεσα στο ορίτζιναλ πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο YouTube, ξεχωρίσαμε τα:

Ζευγάρια Που Έγραψαν Ιστορία

Σειρά-ντοκιμαντέρ για την προσωπική και τη δημόσια ζωή εμβληματικών ζευγαριών της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.

Μαντώ Μαυρογένους και Δημήτριος Υψηλάντης. Όθωνας και Αμαλία. Χαρίλαος και Σοφία Τρικούπη. Γεώργιος Παπανδρέου και Κυβέλη. Παύλος και Φρειδερίκη. Αυτά και άλλα ακόμη ζευγάρια θα παρουσιάσει η Λένα Διβάνη, σε 9 επεισόδια που βασίστηκαν στο ομώνυμο βιβλίο της. Εκτός από την παρουσίαση, η ίδια υπογράφει και το σενάριο.

Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του

Docudrama που, μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, αφηγήσεις ιστορικών και σπάνια ντοκουμέντα, ξετυλίγει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του σπουδαίου Έλληνα πολιτικού.

Μηχανή του Χρόνου

Εδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Η καταξιωμένη εκπομπή του Χρίστου Βασιλόπουλου εξετάζει γεγονότα-σταθμούς που καθόρισαν την ιστορία της Ελλάδας μέσα από έρευνα και μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Η εκπομπή τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενείται αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Ο Μεγάλος Πόλεμος – Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)

Παρότι η διεθνής κοινότητα ιστορικών εντοπίζει στο ελληνικό μέτωπο (1915-1918) το τρίτο σημαντικότερο πεδίο στρατιωτικών και πολιτικών εξελίξεων του Μεγάλου Πολέμου, η εγχώρια τηλεόραση δεν έχει ως τώρα ασχοληθεί επαρκώς με αυτό. Εδώ λοιπόν μπαίνει η παραγωγή της COSMOTE TV για το Μακεδονικό Μέτωπο, με μία σειρά επεισοδίων που αναλύουν όσα έχουν καθορίσει αποφασιστικά τον χάρτη των Βαλκανίων.

Η ιστορική σειρά-ντοκιμαντέρ ‘Ο Μεγάλος Πόλεμος – Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)’ ερευνά και τεκμηριώνει όλα τα στάδια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, με τη βοήθεια πάνω από 80 σπουδαίων Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων.

Ο κόσμος των Ελλήνων

Σειρά 12 επεισοδίων που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε και επηρεάζει ακόμα τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική και τη φιλοσοφία, μέσα από την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων σε Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο, Τουρκία και άλλες τοποθεσίες.

Λόγος – Αντίλογος

Δύο ομάδες φοιτητών, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των προπονητών τους, αναλαμβάνουν να μελετήσουν, να παρουσιάσουν και τελικά να υπερασπιστούν τη μία από τις δύο θέσεις που προκύπτουν σε επίκαιρα διλήμματα. Μιλάμε για τη μορφή του κλασικού κολεγιακού debate, με το μοντέρνο όμως twist σύγχρονων θεμάτων όπως η καύση των νεκρών, η νομιμοποίηση της κάνναβης, το πανεπιστημιακό άσυλο και η τεχνητή νοημοσύνη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD @YouTube περιλαμβάνει και εκπομπές με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους νέους που διαβάζουν στο σπίτι, όπως το ‘3 Λεπτά για την Ελληνική Γλώσσα’ με τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη να εξηγεί με απλά λόγια τον σωστό τρόπο να χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις και εκφράσεις και το ‘Φράσεις με Ιστορία’ όπου άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών εξηγούν τη σημασία γνωστών εκφράσεων τις οποίες χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Τον Απρίλιο θα προστεθεί στο πρόγραμμα και η σειρά ντοκιμαντέρ ‘Άγιο Όρος-Ψηφιακή Εποχή’, με θέμα τον πολιτιστικό πλούτο της Αθωνικής Πολιτείας και το τιτάνιο έργο της ψηφιοποίησης των 2,2 εκατομμυρίων κειμηλίων, χειρόγραφων, γλυπτών, αγιογραφιών και άλλων σπάνιων αντικειμένων του Άγιου Όρους που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.