ΘΕΑΤΡΟ

Crush: Η πιο διάσημη γυναίκα με μούσι

Ήθελε να γίνει γνωστή για τη φωνή της. Έγινε γνωστή για τα μούσια της. Τώρα σε μετωπική σύγκρουση με τον έρωτα και το χρόνο, θα θυμηθεί, για να υπάρξει.

Η πιο “διάσημη γυναίκα με τα μούσια” των τσίρκων των ΗΠΑ το 1930, ξυπνά στο Μεταξουργείο της σημερινής Αθήνας. Προσπαθεί να επανεφεύρει την ταυτότητά της, ανακινώντας  τις μνήμες της πάνω στα πλήκτρα ενός πιάνου, γιατί απλά “nobody puts baby in the corner!” Οι πτυχές της πολυτάραχης και συναρπαστικής ζωής ενός φρικιού που γεννήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ξεδιπλώνονται μουσικά για λίγες ακόμα παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Τετάρτη στο Small Argo full of Art.

Για αυτή τη γυναίκα με τα μούσια, Crush είναι η δύναμη να κάνεις reset, να ξεκινάς από την αρχή, να ψάχνεις την αλήθεια, να εξομολογείσαι, να πέφτεις και να μπορείς να στέκεσαι στα πόδια σου. Να αγαπιέσαι ακριβώς για αυτό που είσαι.

Τη σύλληψη, το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Nopubitco. Το δίδυμο των Nopubitco (Χρήστος Καρανάτσης και Andrea Lotta Γιαννακοπούλου) εμπνεύσθηκε το όνομά του από τη θρυλική φράση του Πάτρικ Σουέιζι “Nobody puts baby in the corner” στο ‘Dirty Dancing’. Πρωτοσυναντήθηκαν σε ένα διαδικτυακό forum δραματουργίας ψάχνοντας πληροφορίες για τα freak shows των ΗΠΑ, ενώ συνέχισαν την επικοινωνία τους τηλεφωνικά και μέσω email (ζούνε στις ΗΠΑ και την Ελλάδα) εξερευνώντας πιθανούς τρόπους διαχείρισης των ιδεών τους και των στοιχείων που είχαν συλλέξει. Ξεκινώντας από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο κατέληξαν στο θέατρο, ένα χώρο οικείο και για τους δυο, λόγω των σπουδών τους και της ενασχόλησής τους με την περφόρμανς και τη σκηνοθεσία. Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να εξερευνούν παραστατικά ιστορίες που τους κινητοποιούν και τους εμπνέουν.

INFO

A Small Argo full of Art, Θέατρο Αργώ

Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο

Τετάρτη στις 21:15, Παρασκευή στις 23:50

Εισιτήρια: €12, €10 (μειωμένο), €5 (ατέλειες και ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και το ταμείο του θεάτρου.

Πληροφορίες-Ταμείο θεάτρου: 210 520 1684

Website