ΣΙΝΕΜΑ

Idris Elba και Matthew McConaughey πολεμάνε στο έπος του Stephen King

O Gunslinger δεν σκοτώνει με το όπλο του. Σκοτώνει με την καρδιά του.

“Σε έναν κόσμο υπερηρώων, υπάρχει μόνο ένας Gunslinger”.

Τα βιβλία του Stephen King δεν σταμάτησαν ποτέ να μεταφέρονται στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, αλλά με το ‘It’ να έρχεται το φθινόπωρο και το ‘Dark Tower’ να παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά μετά από έναν μαραθώνιο προσπαθειών από στούντιο και διάφορους δημιουργούς, η φετινή καλοκαιρινή περίοδος ανήκει στον King και μοιάζει ήδη καλύτερη από την τραυματική του ‘16.

Ο Idris Elba υποδύεται τον Roland Deschain, ή αλλιώς Gunslinger, έναν άντρα που κυκλοφορεί, οπλοφορεί, κυνηγάει τον Man in Black του Matthew McConaughey και ταυτόχρονα αναζητά τον Dark Tower που δίνει το όνομά του και στην ταινία. Εάν ο πύργος γκρεμιστεί, δε θα είναι μόνο ο ήδη ετοιμοθάνατος κόσμος του που θα εξαφανιστεί, αλλά και ο δικός μας. Μιας και, όπως μας ενημερώνει στο τρέιλερ, ο Gunslinger “δε σκοτώνει με το όπλο, αλλά με την καρδιά” του, δε θα θέλαμε να στοιχηματίσουμε εναντίον του.

Το έπος του King ξεκινά μεν στα βιβλία με το ‘Dark Tower: The Gunslinger’, συνεχίζεται ωστόσο με άλλα 7 βιβλία, οπότε κατά πάσα πιθανότητα είμαστε μπροστά στην κινηματογραφική εποποιία της επόμενης δεκαετίας. Την αρχή την κάνει ο σκηνοθέτης Nikolaj Arcel του ‘Royal Affair’, ενώ στη θέση του βρίσκονταν κάποτε ο J.J. Abrams και ο Ron Howard.

* To ‘Dark Tower’ θα κυκλοφορήσει στις 4 Αυγούστου.