ΣΙΝΕΜΑ

Ο David Lynch μάς λέει ξανά τον καιρό μετά από 10 χρόνια

Γιατί να σε νοιάζει ο καιρός του Λος Άντζελες; Γιατί μετά από 10 χρόνια, μας τον λέει ξανά ο David Lynch.

Στις 11 Μαΐου του 2020, ο καιρός στο Λος Άντζελες ήταν «κάπως συννεφιασμένος». Στις 12 Μαΐου ήταν «συννεφιασμένος, με λίγο γαλάζιο να ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα», ενώ χθες στις 13 Μαΐου είχαν ένα «πανέμορφο, ηλιόλουστο πρωινό, με ένα-δυο σύννεφα να αιωρούνται γύρω-γύρω». Αυτά δεν τα ξέρουμε γιατί μας ενδιαφέρουν. Τα ενδιαφέρουν γιατί μας ενημέρωσε σχετικά ο David Lynch.

Ο Lynch έχει ανοίξει έναν νέο λογαριασμό στο YouTube όπου προς το παρόν έχει ανεβάσει μονάχα δελτία καιρού:

Ο δημιουργός του ‘Mulholland Drive’ – ίσως της καλύτερης ταινίας του 21ου αιώνα ως τώρα; – του ‘Blue Velvet’, το ‘Wild at Heart’ και, φυσικά, του αγαπημένου μας ‘Twin Peaks’ που σίγουρα ήταν μία από τις καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα, έχει κάνει και στο παρελθόν δελτία καιρού από τον ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό 103.1 του Λος Άντζελες, κάπου δέκα χρόνια πριν.

O Lynch δεν έχει κάνει μεγάλου μήκους ταινία εδώ και 13 χρόνια, ωστόσο κυκλοφόρησε το ‘What Did Jack Do?’ τον περασμένο Γενάρη, μία ασπρόμαυρη μικρού μήκους ταινία στο Netflix όπου ανέκρινε μία μαϊμού στον ρόλο ενός ντετέκτιβ.

Δεν έχουμε ιδέα γιατί ξεκίνησε να φτιάχνει αυτά τα νέα βίντεο, δεν χρειάζεται να υπάρχει και συγκεκριμένος λόγος άλλωστε, επειδή όμως μιλάμε για τον David Lynch, έχουμε ήδη μπει σε διαδικασία υπερανάλυσης. Η μπλε απόχρωση των βίντεο σχετίζεται με τον φωτισμό του γραφείου του ή απλά παίζει με τα φίλτρα; Θα συνεχίσει τα δελτία και γιατί είχε σταματήσει;