ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δες πώς φτιάχνονται οι καταδιώξεις του “Need for Speed”

Ο Aaron Paul πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του διάσημου παιχνιδιού και το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε δύο αποκλειστικά making of κλιπάκια για τα αυτοκίνητα και τις καταδιώξεις του “Need for Speed”.

Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ την υπερηρωική διάσταση στα πάντα που ακόμα και σειρές ταινιών με καταδιώξεις αυτοκινήτων έχουν φτάσει πια στο σημείο να κορυφώνονται με σκηνές δράσης όπου οι χαρακτήρες πρακτικά πετάνε.

Τώρα, αυτό δεν είναι κακό, όμως θα λέγαμε ψέμματα αν δεν ομολογούσαμε πως κοιτάμε με ενδιαφέρον την προσγείωση των αντίστοιχων ταινιών δράσης που προτείνει ο σκηνοθέτης του επερχόμενου “Need for Speed”, Scott Waugh.

“Δεν υπάρχει CGI στην ταινία,” λέει ο Aaron Paul, πρωταγωνιστής της ταινίας. “Ούτε ένα.”

ΟΚ, έχεις την προσοχή μας, για πάμε παρακάτω.

“Είμαι υπέρ του ρεαλισμού επειδή πιστεύω πως αν σπάσεις τους κανόνες της φυσικής, τότε σπας τους κανόνες του κινδύνου για τους χαρακτήρες,” λέει ο Waugh. Μάλιστα, ναι, αυτό ακούγεται ενδιαφέρον.

Στο “Need for Speed” ο Aaron Paul, απόφοιτος πλέον του πανεπιστημίου “Breaking Bad”, παίζει έναν κατάδικο που αποφυλακίζεται ύστερα από χρόνια ποινής για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Φυσικά πριν τη φυλακή έτρεχε με αυτοκίνητα και φυσικά τώρα που είναι και πάλι ελεύθερος, θα πρέπει να τρέξει όπως δεν έτρεξε ξανά ποτέ του, οδηγώντας ώσπου να εκδικηθεί τον άδικο θάνατο ενός φίλου του.

Αν μιλάμε για ιστορίες που χρειάζονται απλώς ως αφορμές για να δούμε αυτοκίνητα να κυνηγούν μανιασμένα το ένα το άλλο, αυτή ακούγεται αρκετή. Το θέμα όμως, και το ξέρουμε αυτό καλά, είναι τι γίνεται στο ζουμί της υπόθεσης, δηλαδή στο δρόμο.

Σε αυτό το making of κλιπάκι, οι άνθρωποι της παραγωγής μας εξηγούν ποια υπερ-αυτοκίνητα χρειάστηκε να κατασκευάσουν ώστε να υπηρετηθεί το πρεστίζ και η αξία ενός τέτοιου τίτλου.

 

Και σε αυτό το δεύτερο βίντεο, ο σκηνοθέτης του φιλμ μας εξηγεί πως γυρίστηκαν οι σκηνές καταδίωξης, με έμφαση στο ρεαλισμό για τον οποίο έχει μιλήσει και ο ίδιος αλλά και ο Aaron Paul.

 

Θα έχει ενδιαφέρον το τι μπορούμε να περιμένουμε από το “Need for Speed”, και όχι μόνο επειδή πρωταγωνιστεί σε αυτό ένας από τους αγαπημένους μας τηλεοπτικούς ήρωες. Αλλά κι επειδή θα προσπαθήσει να φέρει κάτι διαφορετικό στη λογική με την οποία φτιάχνονται αυτές οι ταινίες, αντί να είναι μια από τα ίδια. Το αν θα τα καταφέρει, θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

 

Το “Need for Speed” βγαίνει στις αίθουσες από την Odeon στις 13 Μαρτίου.