ΣΙΝΕΜΑ

‘Donnie Darko’: Δες το φανταστικό νέο τρέιλερ για την 4K επανακυκλοφορία του cult classic

H κλασική ταινία του 2001 επανακυκλοφορεί στην Αγγλία, αλλά αξίζει να δεις το εντυπωσιακό νέο τρέιλερ.

Θυμόμαστε όλοι πού ήμασταν και τι κάναμε τη φορά που ανακαλύψαμε το ‘Donnie Darko’;

Φυσικά θυμόμαστε πού ήμασταν, στον καναπέ μας ήμασταν. Είμαστε η γενιά που ανακάλυψε σε βίντεο και DVD μια ταινία που δεν έχει ποτέ σε αίθουσα κινηματογράφου, αλλά δε μασάμε, κι επειδή είναι ταινιάρα την βάλαμε στο ράφι με τα all-time classics.

Το ‘Donnie Darko’ έγινε στις αρχές των 2000ς μια από τις απόλυτες ταινίες-τεστ coolness, η ταινία που ως φοιτητής πρότεινες σε άλλους να δουν ή που αν κάποιος την ήξερε τότε ανταλλάζατε τηλέφωνα. (Πήγα να γράψω facebook.) Μην κολλήσουμε τώρα στο νοσταλγικό του πράγματος, η ουσία είναι πως το ντεμπούτο του Richard Kelly στιγμάτισε μια γενιά σινεφίλ και έχει εξασφαλισμένη θέση όχι μόνο στη μεγάλη λίστα των cult classics, αλλά και γενικά στην όποια λίστα κορυφαίων ταινιών των ’00s.

Μία ακόμα ένδειξη περί αυτού; Το ότι είναι από εκείνες τις ταινίες που κάθε λίγα χρόνια επανέρχεται στο προσκήνιο με κάποια νέα βερσιόν, κάποια επετειακή επανέκδοση ή, όπως τώρα, κάποιο restoration.

Το ‘Donnie Darko’ θα κυκλοφορήσει ξανά στην Αγγλία σε 4K restoration του BFI, δίνοντας στο κοινό εκεί τη δυνατότητα να ξαναδεί, πιο καθαρά και εντυπωσιακά από ποτέ, τον Jake Gyllenhaal στον ρόλο με τον οποίο τον έμαθε όλος ο πλανήτης, και να χα(ω)θεί ξανά στο κέντρο μιας κάποιας καταστροφής και σωτηρίας του κόσμου.

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, είναι απλά μια αφορμή να δούμε αυτό το άψογο νέο τρέιλερ της ταινίας, και να μας καρφωθεί στο μυαλό η ιδέα να κάτσουμε να το ξαναδούμε το ερχόμενο ΣΚ.

Enjoy:

 

Και μιας και είμαστε εδώ ας θυμηθούμε μια παλιότερη ‘νέα’ εκδοχή του έργου, δηλαδή του διαβόητου director’s cut του Richard Kelly, ο οποίος προσθαφαίρεσε πράγματα και, διασημότερα, πάτησε shuffle στο εμβληματικό σάουντρακ του φιλμ, αλλάζοντας τη θέση των περισσότερων κομματιών.

Δες εδώ την ενακτήρια σεκάνς στην original και στην director’s cut εκδοχή:

Ωραία, τώρα θέλουμε να ξαναδούμε και τις δύο.