ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είναι επίσημο, το Λόγω Τιμής επιστρέφει και έχει τρέιλερ

Και τίμησαν τον λόγο τους και βρέθηκαν στα ίδια μέρη και πέρασαν τα χέρια στους ώμους.

Η ώρα ήταν λίγη ώρα πριν, όταν ακούστηκαν χαρμόσυνες φωνές στο γραφείο και λινκ μοιράστηκαν στα τσατ με το πρώτο τρέιλερ του reboot του ‘Λόγω Τιμής’. 

Το πάτησα με δισταγμό, αφού πολλές φορές βλέπεις ποστ για σειρές που επιστρέφουν και τελικά τα βίντεο είναι φτιαγμένα από φανς ή οι ειδήσεις δεν επιβεβαιώνονται ποτέ. Άλλωστε το ενδεχόμενο επιστροφής της σειράς ακούγεται από το 2012.

Αυτό το τρέιλερ όμως ήταν διαφορετικό. Ιδού.

Ξεκινά  με παρελθοντικό πλάνο από τον Μαρκουλάκη και τον Κούρκουλο να δίνουν όρκο φιλίας. Ο Κούρκουλος ρωτάει Μαρκουλάκη “λόγω τιμής;” και Μαρκουλάκης απαντά 22 χρόνια μετά “λόγω τιμής”. Και ακούγεται το θρυλικό εισαγωγικό μπουζούκι του “Στα ίδια μέρη” και έρχεται η παρέα και όλοι αγκαλιάζονται.

Το τρέιλερ ανέβηκε στο κανάλι Logo Timis στο Youtube και όχι στον λογαριασμό κάποιου τηλεοπτικού καναλιού. Οπότε πλήθος ερωτημάτων μας γέμισαν. Πότε ξεκινά; Ποιο κανάλι θα το πάρει; Ποιοι θα ξαναβρεθούν στα ίδια μέρη;

Άλκης Κούρκουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βίκυ Βολιώτη, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Δημήτρης Αλεξανδρής και Αγγελική Δημητρακοπούλου, όλο δηλαδή το βασικό καστ ξαναβρίσκεται στο τρέιλερ, άρα και στη σειρά. Και εννοείται η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, όπως και ο σκηνοθέτης Λάμπης Ζαρουτιάδης.

Μιλήσαμε λοιπόν με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου και μάθαμε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα για τα γυρίσματα.

Όπως φαίνεται λοιπόν θα περιμένουμε ακόμα μέχρι να το δούμε όντως επεισόδιο στις οθόνες μας, αλλά τα πράγματα πάνε καλά και δεν θα αργησει ο καιρός που θα μάθουμε τι απέγινε η παρέα που από τα 18 είχε τα προβλήματα των 40.

Τον Μάιο Κωνσταντίνος Αμπατζής μίλησε με τους βασικούς συντελεστές της σειράς και του είπαν για το ενδεχόμενο επιστροφής:

Παπαοικονόμου: “Τα δύο πρώτα επεισόδια είναι έτοιμα στο χαρτί. Δεν έχουν γυριστεί, ούτε έχει αναλάβει κάποιο κανάλι να τα γυρίσει. Μας τα ζήτησαν δύο-τρία κανάλια αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν για να γίνει μια σωστή παραγωγή. Οι ηθοποιοί της σειράς που τότε ήταν άγνωστοι και τώρα είναι πρώτα ονόματα στο χώρο, δέχτηκαν να παίξουν όλοι με πολύ μειωμένους μισθούς γιατί το θέλουν πολύ, αλλά η παραγωγή δυστυχώς δεν βγαίνει με τα λεφτά που είναι διατεθειμένα τα κανάλια να δώσουν”.

Δημητρακοπούλου: “Δεν τα έχει διαβάσει κανείς μας. Δεν ξέρω πάρα πολλά πράγματα, ξέρω ότι υπάρχει το σχέδιο. Είναι ο μόνος λόγος για να κάνω ξανά τηλεόραση”.

Βολιώτη: “Θα το ήθελα πάρα πολύ, θα το έκανα με πολλή χαρά. Είναι πολύ συγκινητικό”.

Πυρπασόπουλος: “Υπάρχει ενθουσιασμός από όλους και πολλή διάθεση, να μαζευτούμε και να δούμε πού βρίσκονται σήμερα αυτοί οι χαρακτήρες”.

Μαρκουλάκης: “Όλοι είμαστε επί της αρχής σύμφωνοι, θα θέλαμε όλοι πολύ να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Είναι όμως ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους”.

Αλεξανδρής: “Το βρίσκω πάρα πολύ ωραία ιδέα να δούμε αυτή την παρέα στην κρίση, γιατί αυτή η κρίση έχει δημιουργήσει κι ένα ζήτημα, του πόσο αξίζουν όλα αυτά που έχουμε επιλέξει να ζούμε. Οι φίλοι, οι ιδεολογίες, όλα. Αυτή η παρέα, όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με αληθινή σχέση, είναι διαχρονική. Είναι λοιπόν πολύ ωραία ιδέα να δούμε πώς αντιμετωπίζει όλο αυτό μια αληθινή παρέα και πώς στηρίζει ο ένας τον άλλο και μέσα απ’ αυτό να δούμε πόσο έχει αλλάξει η ίδια η κοινωνία”.

Αλεξανιάν: “Έχουν έρθει μεγάλες ανατροπές. Εγώ δεν είχα κινητό τότε ακόμα, η τεχνολογία είναι σίγουρα ένα στοιχείο. Οι σχέσεις δεν είναι τόσο προσωπικές πια, ο καθένας κάθεται στα μπαρ και παίζει με το κινητό του, τότε ήταν πολύ πιο χειροποίητα τα πράγματα”.

Πυρπασόπουλος: “Η παρέα θα είχε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, την αγωνία, την ανασφάλεια, τη δοκιμή των σχέσεων μέσα από όλη αυτή την κρίση, αν έρχονται κοντά, αν απομακρύνονται, το να αναγνωρίσουν ποια είναι η κοινή βάση τους. Θα μείνει η φιλία, κρατάει;”.

Μαρκουλάκης: “Ζούμε σε άλλη χώρα από το 1996, αλλά είμαστε και άλλοι άνθρωποι, 20 χρόνια διαφορά είναι ένα κεφάλαιο ολόκληρο. Φαντάζομαι ότι αυτό θα ήταν το ενδιαφέρον στη σειρά, να αποτυπώσει την διαφορά στους ανθρώπους, στη χώρα και στις αντιλήψεις”.

Ζαρουτιάδης: “Τα ‘90s ήταν εντυπωμένα στη σειρά, από το γύρισμα μέχρι τα ρούχα. Βλέπω πράγματα και λέω ‘εγώ το έκανα αυτό, ούτε να το βλέπω’. Είναι πολύ διαφορετικά σήμερα τα πράγματα”.

Αλεξανδρής: “Kάθε σειρά που φτιάχνεται μια συγκεκριμένη εποχή, μια πληροφορία τη δίνει. Ακόμα και τα ρούχα και η αισθητική στα μαλλιά, κάτι φωτογραφίζουν. Το βασικό χαρακτηριστικό της σειράς όμως είναι ένα δέσιμο, μια ειλικρίνεια, που δεν έχουν να κάνουν με την εποχή. Κάποια πράγματα είναι ίδια, το πώς ο καθένας ανοίγει τους δρόμους του στην ζωή του, η έννοια της παρέας. Τα παιδιά τώρα επικοινωνούν με το Facebook και το Instagram, όμως οι έρωτες και το πώς μεγαλώνεις, παραμένουν ίδια”.

Ζαρουτιάδης: “Τότε ήταν μια εξαιρετική εποχή -και για την τηλεόραση. Γινόντουσαν δουλειές που τις πιστεύανε και τις θέλανε, τις πληρώνανε κι ο κόσμος τις έβλεπε. Τώρα δεν γίνονται δουλειές, και μόνο ως θεατής που τα παρακολουθώ έχει αλλάξει το πράγμα, έχει φτωχύνει η τηλεόραση, όχι μόνο οικονομικά, έχει στερέψει”.

Πυρπασόπουλος: “Στην τηλεόραση υπήρχε μια περίοδος που ήταν πιο εύκολο να γίνουν οι παραγωγές, υπήρχε υποστήριξη, πλέον αυτό το κομμάτι έχει χαθεί, πολύ δύσκολα γίνονται σειρές, δεν τις προτιμούν στο ψυχαγωγικό κομμάτι, δεν επενδύουν εκεί τα κανάλια, ποτέ δεν το έκαναν. Οι λίγες ποιοτικές δουλειές προέκυψαν από ανθρώπους που είχαν όραμα και διάθεση να παλέψουν”.

Δημητρακοπούλου: “Είναι πιο γρήγορα πια τα πράγματα, ένα επεισόδιο γυρίζεται μέσα σε 2-3 μέρες. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν καλύτεροι τότε, όμως η οικονομική κατάσταση έχει τις επιπτώσεις της και το πρώτο που τρώει σφαλιάρες είναι η ψυχαγωγία”.

Κούρκουλος: “Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει το κανάλι που το είχε. Αν θέλει κάποιος το ΄Λόγω Τιμής’ πρέπει να το πληρώσει, δεν γίνεται να κάνουμε σειρές στην Ελλάδα χωρίς χρήματα, πώς θα γίνει; Όποιο κανάλι θέλει, ας βάλει λεφτά, όχι για να πληρωθούν οι ηθοποιοί αλλά για να γίνει καλή η σειρά. Δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα τζάμπα”.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

18 πράγματα που ίσχυαν όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το Λόγω Τιμής
Λόγω Τιμής, η προφορική ιστορία