ΘΕΑΤΡΟ

«Εκείνος και Εκείνος»: Μία παράσταση από τη θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout»

Το έργο του Κώστα Μουρσελά πραγματεύεται τη ζωή δυο περιθωριακών ηρώων.

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society επιστρέφει. Την Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 21.00 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Κολωνού, παρουσιάζει την παράσταση «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή δυο περιθωριακών ηρώων που δημιούργησε ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς και πρωτοπαρουσιάστηκε στην ελληνική κρατική τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ζωντάνεψαν με το τεράστιο υποκριτικό τους ταλέντο οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Οι δύο ήρωες περπατάνε στην πόλη αέναα. Συζητάνε, γελάνε, απορούν, τρομάζουν, θαυμάζουν. Για όλα έχουν γνώμη και όλα τους απασχολούν. Ποιοι είναι; Είναι άστεγοι; Είναι διάσημοι; Είναι αποτυχημένοι; Σημασία δεν έχει ποιοι είναι. Σημασία έχει τι λένε κι έχουν πολλά να πουν πιστέψτε μας.

Στη δική μας θεατρική μεταφορά, με τη σκηνοθετική ματιά του Παναγιώτη Δορλή, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιλέξαμε να δώσουμε σε  δύο γυναίκες. Δύο άνθρωποι. Η Ορθοδοξία και η Δήμητρα. Εκείνος ο άνθρωπος και Εκείνος ο άνθρωπος. Τις πλαισιώνουν και άλλοι Άνθρωποι. Οι πλέον κατάλληλοι για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα της περιθωριοποίησης, της αποχής και της απόγνωσης. Έρχονται για να μας δείξουν ότι η δύναμη, η θέληση και αρκετές δόσεις χιούμορ, είναι ικανές για να σε επαναφέρουν από όποιο τέλμα.

Χωρίς κοινωνικό στίγμα, χωρίς ταυτότητα φύλου, ανθρώπινα και καθολικά, οι ήρωές μας ψάχνουν, αναρωτιούνται, προβληματίζονται. Πάνω απ’ όλα στέκουν γενναία απέναντι στις χειρότερες δυσκολίες και τις αντιμετωπίζουν με διάθεση και χιούμορ.

Με χαρά σας προσκαλούμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να αναρωτηθούμε, να προβληματιστούμε, να γελάσουμε, μα πάνω απ’ όλα να θυμηθούμε ξανά να είμαστε Άνθρωποι.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Δορλής

Διανομή: Δήμητρα Αρβανίτη, Χρήστος Ζαββός, Θεοδώρα Μπελέρη, Χριστόφορος Παπαντάκος, Ορθοδοξία Σκούρα, Μαρία Στάμου

Info: Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός). Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στις 21.00.

Δωρεάν ηλεκτρονικό εισιτήριο: Για την παράσταση «Εκείνος & Εκείνος», της θεατρικής ομάδας αστέγων «Walakbout» της Equal Society, μπορείτε να παραλάβετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο κάνοντας εγγραφή εδώ: https://bit.ly/36hRWmT (eventora).

Αντί εισιτηρίου: Μια σακούλα τρόφιμα για να στηρίξετε τη δομή κοινωνικού συσσιτίου «Ανθρώπων Γεύματα» της  Equal Society.

Η  Equal Society κατά την ημέρα της παράστασης θα τηρεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.