ΘΕΑΤΡΟ

«Εκείνος κι Εκείνος» από τη Θεατρική Ομάδα Αστέγων “Walkabout” της Equal Society

Το έργο του Κώστα Μουρσελά με τη σκηνοθετική ματιά του Παναγιώτη Δορλή.

Η Θεατρική Ομάδα Αστέγων “Walkabout” έρχεται τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, με μια ξεχωριστή παράσταση, παρουσιάζοντας με το δικό της μοναδικό τρόπο το έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι Εκείνος» με τη σκηνοθετική ματιά του Παναγιώτη Δορλή.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο παρουσιάστηκε ως σατιρική σειρά στην Ελληνική κρατική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Το έξυπνο και αλληγορικό ύφος του συγγραφέα δεν άφησε κανένα περιθώριο για λογοκρισία, ενώ ταυτόχρονα πέρασε με τον πλέον διασκεδαστικό και επαναστατικό  τρόπο όλα τα κακώς κείμενα της εποχής τόσο σε πολιτικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Δύο περιθωριακοί, απροσάρμοστοι και «αφελείς» τύποι, τους οποίους ενσάρκωσαν μοναδικά οι Βασίλης Διαμαντόπουλος και Γιώργος Μιχαλακόπουλος, διασχίζουν την πόλη και σατιρίζουν, σχολιάζουν, παρατηρούν τους πάντες και τα πάντα. Με βαθιά φιλοσοφική διάθεση, αυτοκριτική και πολλές δόσεις χιούμορ, προσπαθούν να κατανοήσουν όλα τα προβληματικά στοιχεία της σύγχρονης μεγαλούπολης. Μιας μεγαλούπολης που τρέχει αγχωμένα με την ταχύτητα του φωτός παρασέρνοντας τους πάντες. Τους πάντες; Όχι! Οι ήρωές μας φρενάρουν τον κόσμο γύρω τους δημιουργώντας μια επαναστατική παραφωνία που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Με σαφείς επιρροές από το θέατρο του παραλόγου, το έργο «Εκείνος κι Εκείνος», πέρασε στη σφαίρα της ιστορίας και της διαχρονικότητας.

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society, αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα, που την απαρτίζουν συμπολίτες μας, που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Μέσα από τη δραματοθεραπεία κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός). Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 9 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211.70.51.841

Κράτηση Θέσης :  https://bit.ly/36hRWmT  (eventora).

Αντί Εισιτηρίου: Ένα πακέτο τρόφιμα για την ενίσχυση της Δομής Ανθρώπων Γεύματα της Equal Society

Η  Equal Society το βράδυ της παράστασης θα τηρεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας.