ΜΟΥΣΙΚΗ

Αυτά τα δύο τραγούδια ακούνε περισσότερο οι ψυχοπαθείς

Δε θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε, αλλά είναι κακά τα νέα.

Στη θέση σου θα νόμιζα ότι το άρθρο είναι τρολιά, αλλά όχι, σου ερχόμαστε με έρευνα. Μη μου πεις ότι ποτέ σου δεν αναρωτήθηκες τι μουσική ακούνε περισσότερο οι ψυχοπαθείς (καλά, ούτε καν).

Κάποιοι μάλλον θα μάντευαν κλασική μουσική επηρεασμένοι από τα διάφορα μουσικά μοντάζ που κυκλοφορούν στην ποπ κουλτούρα με κατά συρροή δολοφόνους να κόβουν κομματάκια τα πόδια σου, τα χέρια σου και τα όργανά σου. Άλλοι ίσως μάντευαν κάτι σε death metal γιατί αφ’ ενός της έχει βγει το όνομα, αφ’ ετέρου είναι το όνομα.

Όχι όμως, τα τραγούδια που ακούνε περισσότερο οι ψυχοπαθείς βάσει έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης σε δείγμα 200 ανθρώπων και 260 τραγουδιών, είναι κατά πάσα πιθανότητα ανάμεσα στα αγαπημένα σου.

Το R&B classic ‘No Diggity’ των Blackstreet και το ‘Lose Yourself’ του Eminem ήταν τα τραγούδια που άρεσαν περισσότερo στα άτομα με τα υψηλότερα ψυχοπαθητικά σκορ.

Η ομάδα πίσω από την έρευνα προειδοποίησε ότι τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά μέχρι στιγμής έχουν αρκετό ενδιαφέρον για να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνα για τη σχέση μεταξύ ψυχοπάθειας και μουσικών γούστων. Η ελπίδα τους είναι να βάλουν κι αυτοί ένα λιθαράκι στην προσπάθεια ταυτοποίησης του 1% της ανθρωπότητας που νοσεί.

“Τα media απεικονίζουν τους ψυχοπαθείς σαν δολοφόνους με τσεκούρια, σαν κατά συρροή δολοφόνους, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εμφανείς. Δεν είναι σαν τον Τζόκερ στον Μπάτμαν. Μπορεί να δουλεύουν δίπλα σου και να καμουφλάρονται. Είναι σαν ψυχολογικό dark matter”.

Για να νιώσεις λίγο καλύτερα, τα τραγούδια που ακούν οι λιγότερο ψυχοπαθητικές προσωπικότητες είναι το ‘My Sharona’ και το ‘Titanium’ του David Guetta. Ελπίζουμε να σ’ αρέσουν.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.