ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένα παράλληλο κινηματογραφικό σύμπαν

Κι αν ο James Dean πρωταγωνιστούσε στο "Drive"; Μια σειρά από τρομερά "what ifs" σε μορφή vintage αφισών.

Πόσες φορές έχουμε δει το τρέιλερ κάποιας ταινίας φτιαγμένο σα να ανήκε σε άλλο είδος; (Πιο διάσημα, τη “Λάμψη” του Kubrick ως οικογενειακή κομεντί.) Ο καλλιτέχνης Peter Stults πήρε το γνωστό ερώτημα και το έκανε ακόμα πιο συναρπαστικό. Όχι μόνο πώς θα ήταν μια ταινία αν ανήκε σε άλλο είδος, αλλά και πώς θα ήταν αν είχε γυριστεί σε μια εντελώς διαφορετική χρονική στιγμή.

Τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Το “Drive” με τον James Dean είναι κάπως προφανές, αλλά το “Hangover” με το wolfpack των Dean Martin, Jack Lemmon και Jerry Lewis; Ιδιοφυές! Άλλες φανταστικές στιγμές, το “2001” ως πρώιμο industrial δημιούργημα από τον Fritz Lang, ο Frank Zappa ως Dude στον “Μεγάλο Λεμπόφσκι” (μα ΝΑΙ), και το “Trainspotting” σκηνοθετημένο από τον Godard. Δεν ξέρουμε από πού ήρθε αυτό το τελευταίο αλλά θα σκοτώναμε για να το δούμε.

 

Μάθε επίσης: Ποιος θα μπορούσε να έχει υπάρξει ο τέλειος James Bond; Ένας εναλλακτικός Εξολοθρευτής; Ο Superman; (Τόσο προφανές, τόσο σωστό.) Και ποιος θα ήταν ο Zod; (Ακόμα πιο σωστό.) Και Al Pacino ως Wolverine; Ναι!

Δες μια ολόκληρη σύγχρονη σινε-κουλτούρα να ανατρέπεται με τον πιο έξυπνο τρόπο:

 

(Πηγή για τις εικόνες, http://www.behance.net/)