ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

7 ταινίες για να δεις στο Φεστιβάλ Love & Revolt

Το Positively Different Short Film Festival αναδεικνύει τη διαφορετικότητα, τον έρωτα και την ανατροπή, εκπέμποντας ταυτόχρονα σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Βερολίνο.

Η επιμελητική ομάδα του Positively Different Short Film Festival, από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου, φέρνει στο φετινό κοινό 41 ταινίες μικρού μήκους στον κινηματογράφο Άστορ, ενώ οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Βερολίνο. Ο κατάλογος του PDSFF24 | Love & Revolt αποτελείται από μικρού μήκους μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, από 22 διαφορετικές χώρες που διεκδικούν 4 βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Κοινού, Καλύτερης Ελληνικής Παραγωγής και Βραβείο Επιμελητικής Ομάδας.

Οι ταινίες μικρού μήκους θα μας συστήσουν κόσμους δύσβατους, με χιούμορ, ευαισθησία, κοινά ερωτήματα και ανησυχίες: Ποια είναι τα όρια των ταυτοτήτων μας; Το πρόγραμμα συγκροτείται γύρω από το κοινωνικό φύλο, τη σεξουαλικότητα, την αναπηρία, τη μετανάστευση, την τάξη, τη φυλή και μας προσκαλεί να συνυπάρξουμε, να σκεφτούμε και να αμφισβητήσουμε.

Αξίζει να τονιστεί πως το PDSFF έχει φροντίσει για την προσβασιμοποίηση του χώρου για άτομα με κινητικές δυσκολίες, μέσω της πρόσκαιρης εγκατάστασης αναβατορίου στις σκάλες του Άστορ, τις ημέρες του φεστιβάλ. Θα υπάρχουν επίσης άτομα του φεστιβάλ στον χώρο για να κατευθύνουν τους επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες προς το αναβατόριο.

Good Girls Club: A Virginity Odyssey

Η ταινία Good Girls Club

Τη νύχτα του εορτασμού των 18ων γενεθλίων τους, δύο κολλητές έχουν αποστολή να χάσουν την παρθενιά τους. Τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο σε αυτήν την οδύσσεια παρθενίας που μετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και φιλίας.

Ελληνικό short movie, από τον Δημήτρη Τσακαλέα και τη Λήδα Βαρτζιώτη.

On My Father’s Grave

Η ταινία On My Father's Grave

Ένα αυτοκίνητο διανύει ένα μαροκινό χωριό. Μέσα του, η Maïne και η οικογένειά της περικυκλώνουν το φέρετρο του πατέρα της. Αύριο, οι άντρες θα τον θάψουν και οι γυναίκες θα περιμένουν στο σπίτι. Το νεαρό κορίτσι έχει άλλη άποψη και σκοπεύει να συνοδέψει τον πατέρα της στον τόπο αναπαύσεώς του.

Η ταινία είναι αυτοβιογραφική για τη σκηνοθέτριά της, Jawahine Zentar.

Manta Ray

Manta Ray

To Manta Ray είναι ένα θραυσματικό πορτρέτο τριών χαρακτήρων που αναζητούν ποιητικές και απελευθερωτικές στο φιμωμένο και όλο και πιο αυταρχικό Παρίσι του 2020. Δημιουργούν καταστάσεις όπου μπορεί να βρεθεί μία αίσθηση φωτός, πνιγμένες φωνές μπορούν να εξεγερθούν και η πραγματικότητα μπορεί να αλλοιωθεί σε νέους ορίζοντες.

Η ταινία είχε παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Καννών, στην Εβδομάδα Κριτικής.

Mariam

Η ταινία Mariam

Η Mariam, με το πρόσωπο ταλαιπωρημένο και με βλέμμα επαναστατικό, οδηγεί το Πεζώ της. Έτοιμη να τα βάλει με τον κόσμο ολόκληρο για να διεκδικήσει την επιμέλεια του 4χρονου γιου της, ο δρόμος μπροστά της δεν είναι αυτός που περίμενε.

Η ταινία είχε παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ του Palm Springs.

Bedwetter

Bedwetter

Η Lea, ένα 10χρονο κορίτσι, έχει νυχτερινές ενουρήσεις. Η Gloria, η μητέρα της, χωρισμένη και απούσα, αναζητεί νταντά. Έτσι φτάνει η Maria, μία νέα γυναίκα που πιστεύει παθιασμένα ότι οι ευχές μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η Maria θα προσπαθήσει να υπερβεί την εχθρικότητα της Lea για να ανακαλύψει ένα σκοτεινό μυστικό.

Η ταινία είχε παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ του American Film Institude.

Totems

Η ταινία Totems

Όταν πεθαίνει ο Bastien, η παρέα των φίλων του αποφασίζουν να πάρουν τη συλλογή των sex toys του πριν τη βρει η μητέρα του. Αυτή είναι μία ιστορία φιλίας, αγάπης και αποχαιρετισμού.

Acmé

Η ταινία Acme

To Acmé είναι ένα ντοκιμαντέρ για τις ζωές δύο ανθρώπων που ζουν με HIV στην Παταγονία, στην ιδιωτική ζωή των χαρακτήρων τους με τα κοινωνικοπολιτισμικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Επικεντρώνεται στην ήρεμη καθημερινότητα των χαρακτήρων, το επάγγελμα, τα τοπία με τις αναστοχαστικές σκέψεις και βιωμένες εμπειρίες τους με την ασθένεια.

Δες το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των προβολών εδώ.