ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
SPONSORED

Εξερευνήσαμε πρώτοι το ολοκαίνουριο streaming site του cinobo

Αν μια πλατφόρμα έχουν αγαπήσει οι συντάκτες του OneMan, αυτή είναι το cinobo.

Ήδη από το ξεκίνημά του, πριν δυόμισι χρόνια περίπου, η πρόσβαση που έδωσε σε ένα κατάλογο ταινιών που χρόνια ψάχναμε – αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε με κάποιο (νόμιμο) τρόπο – ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Για όποιον δεν ξέρει το cinobo, αναφερόμαστε στην ελληνική streaming πλατφόρμα που επί καραντίνας ήρθε και γέμισε τις νύχτες μας με μοναδικό σινεμά και έκτοτε είναι η πιο αγαπητή των κινηματογραφόφιλων. Είναι η απάντηση στο netflix, όπου έναντι αλγορίθμου υπάρχει εδώ μια ομάδα που δουλεύει για να αναδείξει τις ταινίες και να τις συστήσει στο κοινό. Όραμά τους είναι να φέρουν το μεγάλο σινεμά σε όλες τις οθόνες, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες ταινίες του κόσμου και τις ταινίες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, σε μία πλατφόρμα.

Και μόλις το Cinobo έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα του: νέο site με νέο interface, νέες δυνατότητες προς τους χρήστες, νέο περιεχόμενο σε κάθε επίπεδο. Και στο Oneman μας έδωσαν την αποκλειστικότητα να πλοηγηθούμε και να το εξερευνήσουμε πρώτοι πριν το μεγάλο launch. Έτσι λοιπόν με υπερηφάνεια είμαστε οι *πρώτοι* που θα συστήσουμε το νέο cinobo στον κόσμο.

Με το νέο site της πλατφόρμας πλέον είναι σαν να περνάμε στο streaming 2.0. Πλέον οι συνδρομητές έχουν φωνή στην πλατφόρμα! Μπορούν να βαθμολογήσουν την αγαπημένη τους ταινία με αστεράκια, να γράψουν κριτική, να δημιουργήσουν λίστα με τις “άχαστες” ταινίες (ή και μία λίστα με ταινίες που θέλουν να προτείνουν στη μαμά τους! – ποιος δεν έχει χρειαστεί να το κάνει αυτό;). Μπορείς να αναζητήσεις μια ταινία με κάθε τρόπο πια: τίτλο, ηθοποιό, σκηνοθέτη, γλώσσα, είδος ή και φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε η ταινία. Οπότε η απάντηση στο “τι θα δούμε απόψε;” βγαίνει με ένα απλό search. Μήπως να εξερευνήσω τον σουηδικό κινηματογράφο απόψε; Search και ευθύς όλες οι προτάσεις της πλατφόρμας.

Η μαγεία ξεκινά όταν δημιουργήσεις λογαριασμό. Πατώντας cinobo.com μπαίνεις στην ιστοσελίδα. Ακόμα κι αν δεν είσαι συνδρομητής -που κακώς δεν είσαι (η συνδρομή κάνει μόνο 7,99€ και μπορείς να δεις σχεδόν 1.000 ταινίες, να παίρνεις δωρεάν εισιτήρια για σινεμά κάθε εβδομάδα και με αφού έχεις 14 ημέρες δωρεάν δοκιμή αρχικά για να αποφασίσεις αν σου αρέσει), μπορείς να κάνεις λογαριασμό και να περιηγηθείς στον κατάλογο των ταινιών, και να διαμορφώσεις το προφίλ σου, να βάλεις αστεράκια στις ταινίες που έχεις δει ή να γράψεις κριτικές και να κάνεις λίστες ταινιών. Εκτός λοιπόν από το να κάνεις δωρεάν δοκιμή για να απολαύσεις βραβευμένες, Οσκαρικές και σπάνιες ταινίες, μπορείς να κάνεις λογαριασμό για να απολαύσεις όλα τα υπόλοιπα! Το cinobo διατείνεται πως χάρη στην ομάδα του curation του, όποια ταινία και να επιλέξεις σίγουρα θα σου αρέσει. Moto του είναι και το “Σινεμά που υπάρχει λόγος που επιλέξαμε. Σινεμά που υπάρχει λόγος να δεις.” και όχι άδικα.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε, πρώτα στο rebranding του must read cinobo blog, πλέον Journal και έπειτα στο Cinobo Pass. Στο Journal συγκεντρώνονται όλα τα κινηματογραφικά νέα και όσα πρέπει να ξέρεις για τις ταινίες στην πλατφόρμα. Και με τα Cinobo Pass (τα είχαμε γνωρίσει αρχικά σαν cinobo nights εισιτήρια) οι συνδρομητές του cinobo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν δωρεάν εισιτήρια για τους κινηματογράφους (πρόταση για σινεμά: βγήκε χτες ο Χειροπαλαιστής του Γιώργου Γούση aka Μαγνητικά Πεδία – μην τη χάσετε). Έμπνευση για να γεμίσουμε ξανά τις κινηματογραφικές αίθουσες. Last but not least, με το νέο cinobo έρχεται και το νέο τους αφιέρωμα στις μικρού μήκους ελλήνων σκηνοθετών, το Big Shorts με όλη τη φιλμογραφία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου.

Με τα παραπάνω γινόμαστε μάρτυρες της ανάπτυξης μιας ζωντανής κοινότητας που μέσω του σινεμά συζητά και ανοίγεται, δημιουργεί και μοιράζεται τα όσα βλέπει. Όχημά τους το ανεξάρτητο, φεστιβαλικό, κλασικό και ελληνικό σινεμά. Αυτά λοιπόν από εμάς. Πατήστε cinobo.com και εξερευνήστε και μόνοι σας όλες τις νέες δυνατότητες που αυτή η πλατφόρμα προσφέρει στους true κινηματογραφόφιλους και διαμορφώστε το σινεμά του μέλλοντος.