ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Eyes Wide Shut στα 20: Ο εφιάλτης του Κιούμπρικ εξιλεώνεται

To POP για τις Δύσκολες Ώρες συνεχίζει τη σειρά επεισοδίων για το θρυλικό κινηματογραφικό 1999, με το υποτιμημένο κύκνειο άσμα του μεγάλου σκηνοθέτη.

Κάποιες ταινίες βρίσκουν αμέσως το κοινό τους. Κάποιες το κερδίζουν με την πάροδο των χρόνων. Το ‘Eyes Wide Shut’, κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick, ανήκει στις δεύτερες αλλά έχει πάρει πια το αίμα του πίσω.

Με καλεσμένο τον Πάνο Γκένα, αρχισυντάκτη του Cinemagazine.gr και programmer στις αγαπημένες μας Νύχτες Πρεμιέρας, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος και η Ιωσηφίνα Γριβέα αναλύουν την πορεία του πίσω και μπροστά από τις κάμερες, από το χτες ως το σήμερα, στο πλαίσιο του αφιερώματος του POP για τις Δύσκολες Ώρες για το κινηματογραφικό 1999.

Πώς μιλούσαμε για την ταινία τότε και πώς τώρα; Πόσο επεισοδιακά ήταν τα γυρίσματα του φιλμ και τι ρόλο μπορεί να έπαιξαν στο διαζύγιο Cruise και Kidman; Τελικά είναι ή δεν είναι χριστουγεννιάτικη ταινία, και πόσο μας σόκαρε η βίλα των οργίων; Ήταν δίκαιη και έγινε πράξη η τελευταία φράση του έργου, ως επίλογος της φιλμογραφίας του μεγάλου σκηνοθέτη;

Βρες και κάνε subscribe σε όλα τα Podcast του Oneman εδώ: YouTube/Soundcloud/Castbox/Spotify/iTunes/RSS.